Blodtryksmåler Test – Den bedste blodtryksmåler

Blodtryksmåler Test – Den bedste blodtryksmåler

Women's hand with blood pressure monitor cuff

Normalt forbinder de fleste det at få målt blodtryk med at gå til lægen. Sådan behøver det nødvendigvis ikke at gøres og du kan sagtens måle dit eget blodtryk hjemmefra med din egen blodtryksmåler.

Der er mange steder du kan købe en blodtryksmåler og derfor har vi lavet denne blodtryksmåler test, så du kan se hvilke blodtryksmålere der er bedst, hvis du vil have din egen blodtryksmåler hjemme hos dig.

I vores guide har vi kigget på forskellige faktorer som blandt andet målingsmetoden, om der er arytmi detektor, prisen og lignende faktorer.

I vores blodtryksmåler test har vi testet i alt 3 forskellige modeller fra Beurer og FitZone. Dette er 2 af de absolut bedste mærker, hvis du vil have en god blodtryksmåler. Testvinderen af vores test blev Beurer BM55 og du kan læse i vores test, hvorfor vi har valgt dette som vores testvinder. Du kan se hele vores test lige herunder.


Bedst i test: Beurer BM55 blodtryksmåler

Vi har fundet frem til den bedste blodtryksmåler i vores test. Vi har valgt at det blev Beurer BM55 som skulle være testvinderen.

Der er flere årsager til at vi valgte det skulle være denne blodtryksmåler der skulle være den bedste. Beurer BM55 er en meget præcis blodtryksmåler, som du altid kan regne med måler et præcist blodtryk på dig.

Beurer BM55 er en blodtryksmåler der måler dit blodtryk på overarmen. Manchetten skal sættes på overarmen, og så kan du med et tryk på en knap måle dit blodtryk.

Du kan gemme historik på op til 2 forskellige personer med denne blodtryksmåler. Det kan være ganske nyttigt, da du så vil kunne se historisk set, hvordan dit blodtryk ser ud. Om det er blevet højere, om det er faldet eller om det er stabilt. Desuden har du også arytmi detektor i Beurer BM55.

Denne blodtryksmåler vil derfor kunne opdage, hvis der er en hjertearytmi på dit hjerte når du måler dit blodtryk. Manchet størrelsen på denne blodtryksmåler er 22 til 30 cm, hvilket vil være nok til en voksen såvel som en ældre person.

Noget ekstra smart ved Beurer BM55 er at der følger software med, som du kan downloade til din computer eller mobil helt gratis. Så vil du udover på displayet på denne blodtryksmåler, se dit blodtryk over de sidste 7 dage. Hvis du vil have den bedste blodtryksmåler på markedet så skal du vælge Beurer BM55. 

Specifikationer

 • Målingsmetode: Overarm
 • Arytmi detektor: Ja

2. bedste blodtryksmåler blev FitZone FW1200

bedste blodtryksmåler

Den 2 bedste blodtryksmåler i vores test blev FitZone FW1200. Denne model er ikke kun den 2 bedste i vores test, men er også den billigste blodtryksmåler vi har med. På trods af prisen på kun 388 kroner, så er det en meget god blodtryksmåler.

FitZone FW1200 er en blodtryksmåler der måler dit blodtryk fra overarmen. Det vil sige at du skal placere manchetten på din overarm. Når du har gjort det kan du bare trykke på skærmen på FitZone FW1200 og så vil den måle dit blodtryk på under 1 minut. Derfor vil du hurtigt kunne måle dit blodtryk både morgen og aften med FitZone FW1200 blodtryksmåler.

FitZone FW1200 er fuldautomatisk og er en stor fordel når du skal måle blodtryk. Desuden har denne blodtryksmåler et stort display og kører på batterier med en lang holdbarhed. Denne blodtryksmåler har hukommelse på op til 60 af dine sidste blodtryksmålinger og det kan være ganske rart at kunne se tilbage, hvad dit blodtryk lå på tidligere. FitZone FW1200 er klinisk testet hvilket vil sige, at den bliver brugt af flere læger landet rundt.

Lige netop af denne årsag er FitZone FW1200 et godt bud på en blodtryksmåler til dig, hvis du ikke vil bruge mere end 400 kroner på en god og stabil blodtryksmåler.

Specifikationer

 • Målingsmetode: Overarm
 • Arytmi detektor: Nej

Beurer BC58 blodtryksmåler

Bedste blodtryksmåler til prisen

Udover testvinderen har vi også en anden blodtryksmåler med fra Beurer i vores blodtryksmåler test. Den 3 bedste blodtryksmåler som vi har taget med i vores test er Beurer BC58. Vi har taget endnu en Beurer med fordi det er et særdeles stabilt mærke du altid kan regne med, når du skal måle dit blodtryk.

Beurer BC58 er en blodtryksmåler til håndleddet og ikke til overarmen. På trods af du skal måle dit blodtryk fra armen med denne blodtryksmåler, så skal du ikke være bekymret for præcision ift. dit blodtryk.

Beurer BC58 har et smart display, hvor du kan se alle de forskellige oplysninger om dit blodtryk. Der er også angivet tidspunkt på displayet og du kan ligeledes også se dit blodtryk i løbet af de sidste 7 dage. Beurer BC58 har desuden også en arytmi detektor indbygget, som er særdeles vigtig når du vælger den blodtryksmåler du vil købe.

Specifikationer

 • Målingsmetode: Håndled
 • Arytmi detektor: Ja

Valg af blodtryksmåler

I vores test kan du se de 3 forskellige blodtryksmålere, som vi klart vil anbefale når du skal købe en ny blodtryksmåler. Det er dog ikke altid helt let at finde ud af, hvilken blodtryksmåler der er den bedste. Og lige netop når det drejer sig om din sundhed, så bør du ikke gå ned på kvalitet.

Det er vigtigt at du kender dit præcise blodtryk og derfor kan du se herunder, hvordan du vælger den bedste blodtryksmåler. I vores test over de forskellige målere har vi testet dem ud fra forskellige faktorer, som bl.a. målingsmetode, arytmi detektor, pris osv. Du kan se alle parametre du skal kigge efter herunder.

Målingsmetode – Når du skal måle dit blodtryk med en blodtryksmåler, er der flere forskellige måder det kan gøres på. Ved nogle blodtryksmålere er det nemlig muligt, at måle dit blodtryk med en manchet på håndleddet. Normalt når man er ved lægen og få målt blodtryk får man det målt med en manchet på overarmen. Når du skal købe en blodtryksmåler, vil vi da også anbefale dig at købe én, hvor målingsmetoden er på overarmen. Det er et faktum at du får det mest retvisende og præcise resultat når du måler dit blodtryk med en måler på overarmen. 2 ud af de 3 blodtryksmålere vi har med i vores test, herunder også testvinderen måler dit blodtryk med en manchet på overarmen.

Du kan dog sagtens købe en blodtryksmåler der måler dit blodtryk på håndleddet, da det stadig vil give dig et retvisende blodtryk og det er også noget lettere at måle dit blodtryk med en manchet på håndleddet.

Arytmi detektor – Hvis ikke du er klar over, hvad hjertearytmi er, så kan du læse her hvad hjertearytmi er og hvorfor du skal vælge en blodtryksmåler med arytmi detektor i. Hjertearytmi kan være forskellige ting men er hovedsageligt, en betegnelse for forstyrrelser i det elektriske system i dit hjerte. Hvis du oplever at dit hjerte slår hurtigt eller uregelmæssigt og netop arytmisk, så kan det være at du har hjertearytmi. Det er svært selv at opdage man har hjertearytmi og derfor er det en god idé med en blodtryksmåler der har arytmi detektor.

Pris – Når du skal købe en blodtryksmåler spiller prisen naturligvis også en rolle i forbindelse med, hvilken blodtryksmåler dit valg falder på. Specielt når det handler om din sundhed må du ikke gå på kompromis. Det er dog ikke noget du skal ud og investere mange tusinde kroner i, og det kan sagtens lade sig gøre at købe en god blodtryksmåler til omkring 6-700 kroner. Se de blodtryksmålere i vores test herover. De er af høj kvalitet og koster ikke så meget.


Gode mærker til måling af blodtryk

Det er ikke hver dag man køber en blodtryksmåler, og derfor kan det også være svært at finde frem til, hvilke mærker der er de bedste til den mest præcise måling af dit blodtryk.

Derfor har vi lavet denne test så du kan se, hvilke mærker vi vil anbefale dig at købe når du skal købe en ny blodtryksmåler. Du kan se hele vores liste over de bedste blodtryksmåler mærker herunder:

 • Beurer
 • FitZone
 • Ambulant
 • Honsun
 • Omron

Gode råd til at måle dit blodtryk

Hvis du har besluttet dig for selv at måle dit eget blodtryk hjemmefra, så kan det være rart at have nogle gode tips til, hvordan man gør det på den bedste måde, hvis ikke du selv ved, hvordan du skal gøre det. Faktisk er det ret simpelt at måle dit blodtryk, men hvis ikke du er klar over, hvordan det skal gøres så kan du læse vores gode råd her.

 • Når du måler dit blodtryk skal du måle det 2-3 gange om dagen for det mest præcise tal. Det meste optimale er at måle det om hhv. morgenen og om aftenen.
 • Hvis du ryger vil vi anbefale dig ikke at ryge i 1 time inden du skal måle dit blodtryk.
 • Det samme er gældende hvis du drikker læskedrik indenfor 1 time inden du skal måle dit blodtryk. Det anbefaler vi ligeledes heller ikke.
 • Når du skal måle dit blodtryk, bør du altid sikre dig at måleren sidder rigtigt på armen eller håndleddet.

Hvis du følger vores anbefalinger til at måle blodtryk, som du kan se herover, så vil du hele tiden have et overblik over dit blodtryk. Det kan være rart at vide dit eget blodtryk, hvis du er overvægtig eller hvis du generelt bare har et dårligt hjerte.

Specielt derfor er det også vigtigt at købe en blodtryksmåler der er af absolut bedste kvalitet. Vi håber derfor du vil følge vores anbefalinger og købe en af de blodtryksmålere, som vi har med i vores test.