Cylinderklipper test – Har du en mindre græsplæne, så læs med her

Cylinderklipper test – Har du en mindre græsplæne, så læs med her

Cylinderklipper test

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En cylinderklipper, der også er kendt som en håndskubber, er en af de mere miljøvenlige haveredskaber.

De fleste cylinderklippere er nemlig manuelle, hvilket vil sige, at de kun kommer fremad på græsplænen ved din hjælp.

Cylinderklipperen er til dig, der har en mindre græsplæne. Du kan finde nogle cylinderklippere, som er drevet af benzin, elektricitet eller batterier, men de fleste vil være drevet af din energi. Det giver derfor mening, at det ikke er til dig, der har flere tusinder af kvadratmeter have.

Vi har fundet nogle få cylinderklippere, der er drevet af benzin og batterier, men de fleste, vi vil anbefale dig, er håndskubbere.

Vi har baseret vores anbefalinger på kvalitetsforhandleres mest populære cylinderklippere samt en plæneklipper test fra Forbrugerrådet Tænk. Vi har udvalgt nogle af de bedste cylinderklippere fra testen.

Forbrugerrådet Tænks test sammenligner cylinderklippere med roterklippere, hvilket gør, at cylinderklipperne ikke har fået en nær så høj score som roterklipperne.

En roterklipper er til et større areal, hvorfor både klippebredde og motor er større end en cylinderklippers. Så selvom scoren lyder lav, er den høj, når vi ser på cylinderklipperens testresultater alene.


WOLF-Garten TT 380 DL – Et flot resultat ved Forbrugerrådet Tænk

 • Manuel drivkraft
 • 5 knive
 • 37 centimeters klippebredde.

En cylinderklipper som denne fra WOLF-Garten burde være en af alles favoritter, hvis de har en mindre have.

WOLF-Garten TT 380 DL er i top tre ved Forbrugerrådet Tænks cylinderklipper test. Den opnår 62% for dens samlede udtryk, hvor både brugervenlighed, klipning, udstyr mm er blevet testet og vurderet. Det er altså en cylinderklipper, der er kommet igennem den hårde test og vurdering med et super flot resultat.

Ifølge en af sine forhandlere, Frishop.dk, er den beregnet til et areal op til 200 kvadratmeter, hvilket er et meget fint areal for en cylinderklipper.

Den har en klippebredde på 37 cm og fem knive, der kan indstilles i fire forskellige klippehøjder.

Dens laveste klippehøjde er 1,3 cm, hvor den højeste er 3,8 cm. Den lave klippehøjde får den stor ros for af Forbrugerrådet Tænk i cylinderklipper testen, mens den højeste får lidt kritik. Forbrugerrådet Tænk mener, at den burde være højere – dog kan vi hurtigt konkludere, at WOLF-Garten TT 380 DL ligger inden for standarden af klippehøjder.

Selvom den ikke er selvkørende, og du derfor selv må i gang med at skubbe den, så er den i kategorien ’god’ for sin brugervenlighed. Den er nem at betjene, nem at slå græs med, og derudover er den nem at rengøre og vedligeholde.

Når en cylinderklipper er nem at rengøre og vedligeholde, betyder det, at det er en cylinderklipper, du kan have i mange år.

WOLF-Garten TT 380 DL har lækre soft-grip håndtag, og du kan justere håndtaget efter din højde. Det er vigtigt, at en cylinderklipper kan indstilles efter højden, så du opnår den bedste arbejdsstilling.


AL-KO Gudenaa GU 400 – En cylinderklipper anbefalet af forhandlere

 • Kraftfuld cylinderklipper
 • 5 knive
 • 40 centimeters klippebredde.

AL-KO Gudenaa GU 400 er en cylinderklipper, der ikke har været en del af cylinderklipper testen hos Forbrugerrådet Tænk. Der er dog noget ved denne cylinderklipper, som falder os i øjnene, hvorfor vi ved Testbladet.dk gerne vil anbefale den – derudover anbefaler forskellige forhandlere også denne cylinderklipper.

Den har nemlig mange lækre features, som vi synes, der er luksuriøse ved en cylinderklipper.

Cylinderklipperen er manuel, så det er en håndskubber – men en kraftfuld en af slagsen. Den kan hjælpe dig med græsslåningen på arealer op til 800 kvadratmeter, hvilket er et kæmpe areal for en manuel cylinderklipper.

Når vi skriver, at den har mange lækre features, så mener vi det. Dens fem knive er nemlig selvskærpende, hvilket betyder, at den sliber sine knive, når den er i brug. Du skal derfor ikke bekymre dig om knivenes levetid, da de hele tiden vil forny sig selv, jo mere du bruger den.

AL-KO Gudenaa GU 400 har en klippebredde på 40 cm, hvilket er lidt bredere end ovenståendes.

Ydermere har den fire klippeindstillinger fra 1,9 cm til 3,8 cm, som også er meget lig ovenståendes.

Den vejer 14 kg, som er i den høje ende af gennemsnitsvægten, men den har to store hjul, som gør græsslåningen let og behagelig. Håndtaget er formet i en firkantet u-form, der sørger for, at du kan få ordentlig fat, når du skal skubbe den frem og tilbage.

Til denne cylinderklipper kan du tilkøbe en græsboks, som du kan montere på cylinderklipperen, så du ikke skal rive græsplænen bagefter slåningen.


Gardena 400 – 61% ved Forbrugerrådet Tænks cylinderklipper test

 • Meget god ekspertvurdering
 • 5 knive
 • 40 centimeters klippebredde.

Gardena 400 er også en gennemtestet cylinderklipper, som har fået en score på 61% ved Forbrugerrådet Tænks cylinderklipper test. Det er en høj score, som bringer den op i toppen sammen med vores WOLF-Garten TT 380 DL cylinderklipper. Den er kommet i kategorien ’meget god’ i ekspertvurdering af dens konstruktion, hvilket betyder, at det er en holdbar maskine, der kan klare at komme ud og blive brugt. Gardena 400 er en brugervenlig cylinderklipper, som du nemt vil kunne betjene og vedligeholde.

Cylinderklipperens fem knive er brede med deres 12 cm i diameter, og knivene er 40 cm i længden.

Den har fire klippeindstillinger fra 1,2 cm til 4,2 cm. Dette ligger igen inden for standarden af en cylinderklippers klippeindstillinger, men vi vil gerne påpege, at 4,2 cm er langt i forhold til de to ovenståendes højeste klippeindstilling.

Gardena 400 er også god på fugtigt græs, hvor den også giver dig et flot resultat.

Dens højde er 88 cm og kan ikke justeres i højden. Det er en af de eneste minusser, vi kan finde ved denne cylinderklipper.

Gardena 400 er også lavet sådan, at der kan monteres en græsboks på, som du kan vælge at tilkøbe ved siden af din cylinderklipper. Den vejer 8,9 kg, som er en let vægt for en cylinderklipper. Den vil derfor ikke være tung at skubbe frem og tilbage hen over græsplænen.

Denne cylinderklipper anbefales at bruges op til 500 kvadratmeter, som igen er et forholdsvist stort areal til en håndskubber.


Fiskars StaySharp Plus – En cylinderklipper syv klippeindstillinger

 • Syv klippeindstillinger
 • 43 centimeters klippebredde
 • 5 knive.

Cylinderklipperen fra Fiskars er den sidste, som vi har taget med fra Forbrugerrådet Tænks cylinderklipper test. Cylinderklipperens resultat på 58% gør, at den kommer lige ned i kategorien ’middel’. Vi mener dog, at Fiskars StaySharp Plus har mange gode kvaliteter, som vi vil fremhæve her. Det er nemlig den cylinderklipper, der har flest klippeindstillinger.

Klippeindstillingerne er vigtige for en cylinderklipper, da du indstiller knivene efter græssets længde. Jo flere klippeindstillinger der er, jo mere præcist kan du indstille den, hvilket giver dig en flottere græsplæne. Klippehøjden for disse klippeindstillinger ligger mellem 3,0 cm og 7,5 cm.

Det er altså en god cylinderklipper, hvis du gerne vil lade din græsplæne gro lidt, inden du slår den.

Den har som de tre ovenstående cylinderklippere også fem knive, hvorfor det konkluderes, at fem knive er gennemsnitligt for en cylinderklipper.

Den har også en bredere klippebredde på 43 cm, hvilket vi også bifalder. Når klippebredden er bred, kan du klippe et bredere stykke af hver gang.

Det vil sige, at du kan blive hurtigere færdig, når klippebredden har en god bredde. Knivens diameter er 14 cm. Det er altså nogle gode, store knive, som du slår græsset med.

Fiskars StaySharp Plus’ håndtag er justerbare, så du vil kunne indstille dem mellem 44 cm til 83 cm. Det er fordelagtigt, at du kan justere højden, så den både kan passe til din og din partners arbejdshøjde.


AL-KO Gudenaa L 45-7 – Mest anbefalede selvkørende cylinderklipper

 • Selvkørende
 • 6 klippeindstillinger
 • 7 knive.

AL-KO Gudenaa L 45-7 er en selvkørende cylinderklipper, som klarer det hårde job for dig. Denne cylinderklipper er til dig, der ikke vil nøjes. Den er spækket med luksus og en kraftfuld motor.

Motoren kører på benzin, så denne cylinderklipper vil larme mere end de ovenstående, som nærmest er lydløse på grund af deres håndkraftsmotor.

Luksussen ligger i, at den er selvkørende, hvorfor du også kan bruge den til arealer op til 1.400 kvadratmeter, hvilket er langt over gennemsnitsarealet for en cylinderklipper.

I og med den har en motor, vil du kunne opnå 3.200 omdrejninger i minuttet, hvilket er umuligt for manuelle cylinderklippere som ovenstående modeller.

Det er både den cylinderklipper, der har den bredeste klippebredde, men det er også den cylinder, som har flest knive. Klippebredden er på 45 cm, hvilket er vores cylinderklipper tests bredeste.

Derudover har den syv knive. Det betyder, at du kan opnå et skarpere resultat, idet der er flere knive, der klipper græsset. Med syv knive kommer du op på 49 klip pr. meter, hvilket er effektivt.

Ydermere har AL-KO Gudenaa L 45-7 seks klippeindstillinger fordelt mellem 1,5 cm og 4,0 cm. Den vil derfor ikke være lige så god til langt græs som Fiskars StaySharp Plus, men den vil give et skarpt og jævnt resultat mellem intervallet.


Gardena Accu 380 Li – Selvkørende, miljøvenlig cylinderklipper

 • Miljøvenlig
 • 38 centimeters klippebredde
 • Medfølgende genopladeligt batteri og oplader.

Hvis du synes, at en selvkørende cylinderklipper lyder som noget for dig, men at du ikke har behov for en så kraftfuld en som ovenstående, vil vi anbefale denne cylinderklipper fra Gardena i stedet.

Gardena Accu 380 Li er batteridrevet, hvilket gør den knap så kraftfuld, men lige så effektiv og hjælpsom som AL-KO Gudenaa L 45-7. Denne cylinderklipper er beregnet op til et areal på 400 kvadratmeter, så det er til dig med en stor have, der gerne vil have lidt ekstra luksus.

Når du køber en Gardena Accu 380 Li, medfølger der et batteri og en oplader.

Hvis du har glemt at oplade dit batteri, vil du sagtens kunne bruge cylinderklipperen manuelt.

Gardena Accu 380 Li’s klippecylinder er designet, så støjen ikke vil irritere dig. Den er nemlig lyddæmpet, fordi den nederste klinge og klippecylinderen ikke er i kontakt.

Når de to ikke berører hinanden, er lyden knap, hvorfor du ikke vil forstyrre nogen, når du bruger denne cylinderklipper.

Den har en klippebredde på 38 cm, og klippeindstillingerne kan justeres mellem 1,2 og 4,2 cm. Sammen med Gardena 400 er det den laveste klippeindstilling i vores cylinderklipper test.

Du får denne cylinderklipper med græsboks, hvilket vi ser som en luksus, at den er beregnet med i prisen.


Vores anbefaling til dit valg…

Vores bedste råd er, at du skal finde ud af, hvor stort et græsareal det drejer sig om. Når du har fundet ud af det, vil det være en del nemmere at udvælge den bedste cylinderklipper til din græsplæne.

Cylinderklippere er beregnet til mindre græsplæner, men vi har også anbefalet nogle, der ligger over gennemsnitsarealet.

Vi synes nemlig, at en cylinderklipper slår græsset på en helt anderledes og skarp måde end en rotorklipper. Disse to forskellige plæneklippere er nemlig meget svære at sammenligne.

Hvis du har et mindre græsareal, anbefaler vi ikke, at du går ud og investerer i luksus features, da du aldrig vil få dem brugt.

Er du derimod vild med en cylinderklippers slåning, men har en stor græsplæne, vil vi anbefale, at du går ud og investerer lidt i din cylinderklipper.

Det kunne være en af de to sidste, som kan hjælpe dig med deres features som at være selvkørende, en græsboks, at have flere knive eller have en bred klippebredde. Uanset hvad du vælger, får du kun anbefalet kvalitet til en god pris hos Testbladet.dk.

Vi udvælger produkterne gennem eksperttest og anbefalinger, så du er sikret kvalitet.

Kilder: