DAB Radio Test – Bedst i test

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne uge har vi testet forskellige DAB radioer fra mærker som blandt andet IRC og Nordklang. Vi har haft mange der har spurgt om ikke vi kunne teste DAB radioer, hvorfor du her kan finde en DAB radio test, hvor vi er gået særdeles meget i dybden. Det har været svært for os at finde den bedste DAB radio, da vi selv mener vi har haft mange gode muligheder med i vores test.

En DAB radio er egentlig meget simpel og skal ikke kunne det helt store, udover at levere god lyd. Men de forskellige modeller vi har fundet til vores DAB radio test har også nogle ekstra funktioner, så du kan få maksimal lyd ud af din DAB radio.

Der er flere forskellige ting du skal kigge efter, når du skal købe en DAB radio. Vi har selvfølgelig samlet alle de punkter, som vi anbefaler dig at kigge på inden du går på indkøb. Dem kan du alle læse mere om under selve testen.

Vi guider dig til de forskellige DAB radio modeller ud fra forskellige parametre, som funktioner, bluetooth, genopladeligt batteri o.lign. Vi håber du kan bruge vores test til noget og at du finder en DAB radio, som du bliver glad for.


Testvinderen er IRC The Transistor – DAB+ Radio

Testvinderen i denne DAB radio guide har vi valgt skal være denne IRC The Transistor DAB radio, og det har vi valgt af flere forskellige grunde. IRC er et lidt dyrere mærke end de andre Nordklang DAB radioer vi har valgt, at tage med i vores DAB radio test.

Man kan til gengæld også mærke stor forskel på kvaliteten af den lyd der kommer ud af højtalerne. IRC The Transistor DAB radio er den dyreste DAB radio vi har med i vores test, men det er der også flere grunde til.

Først og fremmest er det ikke til at komme udenom, at det er den bedste lyd der kommer ud. Dernæst er det også det flotteste design IRC The Transistor DAB radio har, og så er der også en række andre funktioner, der gør det til en formidabel højttaler.

Lækkert design og ledningsfri

IRC The Transistor er en af de DAB radioer vi har set længe, med det absolut flotteste design. IRC The Transistor minder meget om en Beoplay A2, som er et særdeles ikonisk udseende.

Normalt tænker man ikke på en flot højtaler, når man hører ordet DAB radio, men IRC har med denne model formået, at lave et rigtig flot produkt! En af de rigtig lækre ting ved IRC The Transistor DAB radio er at den også er ledningsfri.

Specielt her til sommer vil du blive glad for, at du køber en DAB radio der er ledningsfri, da du så ville kunne tage denne med ud i naturen, i parken eller til stranden sammen med vennerne.

Specifikationer

 • Bluetooth: Ja
 • Genopladeligt batteri: 16 timer

IRC IKR1360 DAB

Hvis du gerne vil have en stationær DAB radio, som ikke er ledningsfri, så vil vi også sige at denne model IRC IKR1360 DAB radio i sort også er et rigtig godt bud, på en DAB radio.

IRC IKR1360 DAB radio har en masse forskellige funktioner, som du vil blive glad for. Blandt andet er det muligt at tilslutte din smartphone, tablet eller computer via bluetooth. Har du ikke bluetooth er det også muligt, at koble din telefon eller computer til højtaleren med et AUX stik.

Derudover kan du også afspille CD’er direkte i din DAB radio, hvis du har lyst til det. IRC IKR1360 DAB radio er den dyreste DAB radio vi har med i vores test, men vi synes til gengæld også det er den DAB radio der giver den bedste lyd fra sig.

Bluetooth til streaming af musik

Ofte kan det godt være rigtig træls, hvis man kun har mulighed for at høre radio. Det slipper du for med IRC IKR1360 DAB radio. Her er det nemlig muligt for dig, at tilslutte din telefon, tablet, computer eller lignende device til din DAB radio.

Hvis du har adgang til en streamingtjeneste, så kan du helt selv bestemme hvad det skal være for noget musik du vil høre. Det er ikke mange DAB radioer, hvor det er muligt at tilslutte sig med bluetooth, hvorfor lige præcis denne model er den helt rigtige til dig.

Specifikationer

 • Bluetooth: Ja
 • Genopladeligt batteri: Nej

Nordklang DAB 250 DAB+/FM radio – sort

billig dab radio

Nordklang DAB 250 DAB radio i sort er den billigste DAB radio vi har med i vores test. Derfor kan du dog stadig godt regne med solid lyd, hvis du bare skal bruge en radio til køkkenet, badeværelset eller lignende.

Med sit enkle design vil den passe ind alle steder, uanset indretning i dit hjem. Vi kan rigtig godt lide denne model, på trods af den ikke har særlig mange funktioner. Det er en DAB radio der kan det den skal.

Nordklang DAB 250 DAB radio er dog også ledningsfri, og den kører på 4x AA batterier, så du sagtens kan tage den med i resten af huset eller udenfor. Den findes også i ahorn, hvis ikke du vil have den i sort.

Specifikationer

 • Bluetooth: Nej
 • Genopladeligt batteri: Ja

Nordklang DAB 600 DAB+/FM radio med Bluetooth – sort

dab radio med bluetooth

Nordklang DAB 600 DAB radio med Bluetooth er en DAB radio, hvor du får lidt mere for dine penge når man kigger på selve lyden. Hvis man sammenligner med ovenstående model fra Nordklang så får man meget mere for sine penge i Nordklang DAB 600 DAB radio.

I denne model er der nemlig mulighed for Bluetooth tilslutning, så du kan slutte din smartphone, tablet eller andre devices til. Så kan du selv styre musikken, hvis du ikke gider høre radio længere. Du kan gemme i alt 40 forskellige af dine favorit radio FM kanaler med denne DAB radio.

Nordklang DAB 600 DAB radio er dog ikke ledningsfri, og derfor er det ikke muligt at tage koble denne model til, andre steder end ved en stikkontakt. Hvis ikke du kan lide Nordklang DAB 600 DAB radio i sort, er det også muligt at købe den i hvid i stedet.

Specifikationer

 • Bluetooth: Ja
 • Genopladeligt batteri: Nej

Hvad skal jeg kigge efter når jeg skal købe en DAB radio?

Der er rigtig mange at tage stilling til når man skal købe en ny DAB radio. Du kan blandt andet vælge mellem, hvilke funktioner der skal være i, hvor meget den skal koste og vigtigst af alt, selvfølgelig også hvor god lyden er. Derfor har vi lavet denne liste herunder, som vi anbefaler dig til at kigge på inden du går på indkøb.

Lyd – Det absolut vigtigste parameter du skal kigge efter, eller rettere sagt lytte efter, når du skal på udkig efter en ny DAB radio, er naturligvis lyden. Men hvordan afgør man egentligt om lyden er den rigtige – og at den DAB radio man køber kan spille hele rummet op hjemme ved én? Der er mange forskellige faktorer der spiller ind, hvis du vil finde den DAB radio der kan spille dit hjem op i bedste stil. Vi kan garantere at alle de modeller vi har taget med i vores DAB radio test, har en yderst god lyd. Derfor bør du bestille den DAB radio du kan lide bedst af dem og ligeledes kigge på prisen. Og hvis ikke du synes den spiller det rum op hjemme ved dig i bedste stil, så kan du altid gøre dig brug af din returret hos den netbutik, du har bestilt den ved.

Design – I mange hjem er en højtaler eller en DAB radio det centrale i et rum. Derfor er det også vigtigt for mange, at den DAB radio man køber også ser flot ud. Det er naturligvis også muligt, specielt med de modeller vi har udvalgt i vores test. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvad det er for en smag folk har når de skal købe en ny DAB radio, men personligt vil vi anbefale vores testvinder IRC The Transistor. IRC The Transistor har et særdeles flot design og er meget enkel. Hvis ikke denne er noget for dig, er der selvfølgelig mange andre DAB radioer at vælge imellem.

Pris – Prisen er altid et parameter man bør kigge på inden man køber DAB radio, da pris og kvalitet rigtig ofte hænger sammen. Specielt når det har med lyd at gøre, kan man bogstavelig talt høre forskel, hvis det er man har købt en for billig DAB radio. Derfor kan vi kun anbefale dig at bruge ekstra penge frem for, at spare penge når du skal ud og have ny lyd til hjemmet.

Funktioner – For mange er det lækkert at have en masse ekstra funktioner i sin DAB radio. Herunder har vi lavet en liste så du kan se, hvilke funktioner man kan få i sin DAB radio. En ting du også skal kigge efter når du skal have en ny DAB radio er de funktioner der er i den. Man kan få rigtig mange forskellige funktioner i sin DAB radio, og derfor skal du selvfølgelig også bare gøre op med dig selv om, hvad det er for nogle funktioner du allerhelst vil have i.

Funktioner du kan få i en DAB radio:

 • Fjernstyring via telefonen
 • Bluetooth opkobling
 • WIFI tilslutning
 • Indgange (eksempelvis MP3, USB o.lign.)
 • Indbygget alarm
 • Mulighed for at tilslutte med AUX

Hvilke mærker er bedst indenfor DAB radio?

Der findes rigtig mange forskellige mærker når vi snakker DAB radio. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvad der er op og hvad der er ned, hvis du vil have en DAB radio af god kvalitet! Du kan se alle de mærker vi anbefaler herunder.

 • IRC
 • Nordklang
 • Panasonic
 • B&O
 • Philips
 • Dantax

Hvis du følger ovenstående råd og tips som vi har lavet en liste over, så bør du sagtens kunne finde en pæn DAB radio i god kvalitet. Har du nogle spørgsmål til vores test, så må du meget gerne smide en kommentar, og så vil vi selvfølgelig svare på dit spørgsmål hurtigst muligt! Du må også gerne smide en kommentar eller sende os en mail, med forslag til kommende produkter og kategorier som vi kan teste her på sitet! Se også vores bluetooth højttaler test her.