Derfor bør du få lavet oliefyrsservice på dit oliefyr

Derfor bør du få lavet oliefyrsservice på dit oliefyr

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Siden 2013 har lovkravet angående det årlige eftersyn af oliefyr været fjernet. Dermed er der mange rundt om i landet, såsom i Høng og Slagelse, der ikke får deres oliefyr efterset. Dette kan have konsekvenser, da det årlige oliefyrsservice gav dig mulighed for at få et overblik over energibesparelser, vedligeholdelse af dit oliefyr og et oliefyr, der brænder optimalt.

Få dit oliefyr tjekket alligevel

Selvom det ikke længere er lovpligtigt at få dit oliefyr tjekket, så kan det være en god idé at gøre det alligevel. Ved oliefyrsservice kommer der en fagmand ud og undersøger både målingerne, samt oliefyrets tilstand. Det vil sige, at fagmanden kan se om du har sparet penge på din varmeregning, og de kan se om kedlerne trænger til at blive renset for sod, eller brænderen bør tilpasses eller udskiftes. Ved at oliefyret efterses, så kan du være sikker på, at dit oliefyr fungerer optimalt, da fagfolkene justerer den, og dermed sparer du på varmeregningen, da du med et oliefyr, der ikke er vedligeholdt, kan risikere, at det kører ineffektivt. Hvilket i sidste ende betyder, at din varmeregning bliver større. Det kan være, at du ikke lægger mærke til det, da du ikke har den årlige måling at gå ud fra.

Manglende eftersyn kan blive dyrt for dig

Hvis du har et oliefyr, der ikke bliver efterset hvert år, så kan det have konsekvenser. For hvis det ikke efterses eller renses, så kan der ske det, at der kommer en stor mængde sod i oliefyret. Dette gør, at der kommer et større partikeludslip, hvilket betyder, at oliefyret har en dårlig forbrænding, som i sidste ende har en effekt på din økonomi og miljøet. Du kan også i værste tilfælde komme ud for, at oliefyret brænder sammen eller blive udsat for kulilte forgiftning. Dette skyldes oftest den manglende vedligeholdelse og justering.