Derfor skal du holde din kat ren og fin

Derfor skal du holde din kat ren og fin

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Det er ikke kun mennesker, som skal vaske hår og krop for at holde dem rene og frie for bakterier. Det gælder så sandelig også for katte og andre dyr. Ikke nok med at din kat har godt af at blive renlig, så får den også en omgang massage, når man plejer den, som er yderst godt for dens muskler og led samt blodcirkulation. Hvordan du holder den ren og giver den velvære, kan du læse mere om herunder.

 

Råd til at få en kat i bad

Der findes adskillelige produkter til pleje af kattens pels. Noget af det første, som du helt sikkert skal investere i, er katte shampoo. Den medvirker til en ren pels, hvor du kan vinke farvel til bakterier. Det er ikke sundt at kæle med katten, når den har mange bakterier på sig, som i værste tilfælde kan udvikles til sygdom. Derfor skal den naturligvis vaskes.

 

Det kan være svært at bade en kat, da den ikke bryder sig særlig meget om vand. Men vand skal bruges i forbindelse med katte shampoo. Du kan fylde lidt vand i et kar eller en balje og gøre katten gradvist våd, så det ikke bliver så voldsomt for den. Gør det, inden og efter du kommer shampooen i. Det vil tage noget længere tid men også blive mere behageligt for katten, så den har lyst til at gøre det igen. Hvis katten under ingen omstændigheder vil, kan du finde forskellige tørshampooer til katte, som skal børstes ud efter påføring.

 

Derudover skal du bruge en kam til katten. Pelsen bliver både flottere men vigtigst af alt, så forhindrer børstning, at katten sluger mange døde hår, når den soignerer sig selv, hvilket den gør ofte. Katte bruger faktisk 30% af deres tid på at soignere sig selv, og indendørs katte fælder hele året rundt.

 

Har du en perser kat, skal den reddes omhyggeligt og hver dag. Men på korthårede katte kan du nøjes med få faste strøg enten med hænderne eller en kam. En halvlanghåret kan skal bruge en blød børste en gang om ugen cirka.

 

Husk kattens kost

Derudover skal du være opmærksom på din kats kost, som er vigtig for pelsen. Hvis katten for eksempel får for lidt protein, kan det medføre hårtab samt forhindring af hårvækstens fulde kraft. Pelsen kan desuden komme til at føles tør og mat. Sørg derfor for at give din kat en god og nærende kost. Spørg dyrelægen ad, hvis du er i tvivl.