Det sidste farvel

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Når et familiemedlem eller en nær ven afgår ved døden, er det vigtigt, at det sidste farvel bliver mindeværdigt og smukt. Ligeledes er det vigtigt at sørge for, at familien og pårørende har mulighed for at opfylde den afdødes ønsker, således det går op i en højere enhed. Her er der rigtig mange ting, I som familiemedlemmer eller pårørende skal tage stilling til. Det første store valg I skal tage er, om den afdøde skal begraves eller bisættes. En bisættelse er ofte et ønske fra afdøde eller nærmeste familie, som herefter skal tage stilling til, om asken skal spredes på åbent hav, eller om urnen skal nedsænkes i jorden.

Hvad koster en begravelse?

Det kan være vanskeligt at overkomme de praktiske forhold, der følger ved at have mistet et familiemedlem, der har stået en nær. Dertil kommer de ofte høje og overskuelige priser, som kræver, at I som nære pårørende sætter jer godt og grundigt ind i de forskellige muligheder. Prisen er derfor fast ved Den lokale bedemand, hvor I blandt andet kan få hjælp til begravelse i Børkop. En begravelse plejer dog oftest at være lidt billigere end en bisættelse, da man ved en bisættelse skal have rustvognskørsel til krematorium, urne, kremering m.m.. I den faste pris er der følgende inkluderet:

  • Kiste
  • Polstring af kiste
  • Tøj/sengelinned
  • Ilægning i kiste
  • En rustvogn op til 40 km, derudover km. takst.

Det eneste I som pårørende skal gøre er at vælge kiste, sten og indgravering, så bliver alt andet ordnet, således I som pårørende skal tænke på så lidt som muligt i denne hårde periode. Et godt råd, når I skal tage stilling til valg af gravsted er at finde et gravsted, hvor nærmeste pårørende ligger begravet. Det gør det både nemmere for jer at besøge gravstedet og passe gravstedet.