Alt du skal vide om kompressionsbandage og -behandling

Alt du skal vide om kompressionsbandage og -behandling

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Det primære mål med kompressionsbehandling er ømhedsreducering, smertereducering og forberedelse af kredsløbet. Dette er især effektivt for patienter, der har ømhed ved deres sår, og åreknuder.

De forskellige typer af kompressionsbandage

Kompressionsbandage er en af de kropsnære hjælpemidler, der kan bruges ved kompressionsbehandling. Der findes tre grupper af kompressionsbandage: elastiske bandager, uelastiske bandager og multikomponentbandager.

Elastisk bandage
Denne type bandage har en sammentrækningsevne, hvilket betyder, at den ligesom en elastik vil forsøge at komme tilbage til sin oprindelige længde ved at trække sig sammen. Derved sætter den meget tæt om benet, uanset om man er aktiv eller ej.

Uelastisk bandage
Denne type bandage er modsat den elastiske bandage uden stræk eller med kort stræk. Det korte stræk gør, at bandagen kan medvirke til et højere tryk i stående position og ved gang, da bandagen ikke flytter sig, når man bruger sine muskler. Derved er denne bandage god til aktive patienter, men ikke god i hvilestilling.

Multikoponentbandage
Dette er en bandagetype, der består af flere forskellige typer af bind. Det er derved en bandage, der er sammensat af en kombination af polstermateriale, elastisk og uelastisk materiale.

Kompressionsstrømper
En anden meget kendt type hjælpemiddel er kompressionsstrømper, som kan bruges af alle, som sidder eller står meget i løbet af dagen og gerne vil slippe for ømme og hævede ben. Derudover forebygger de mod åreknuder og blodprop.

Økonomisk tilskud og bevillinger ved lægeordination

Uanset om du skal bruge kompressionsstrømper, kompressionsbandage eller et helt tredje kompressionsprodukt, der skal anvendes til behandling af en varig lidelse, så kan man søge om økonomisk tilskud. Dette gælder, uanset om du bor i Sorø på Vestsjælland eller Kolding i Jylland. For at søge om tilskud til kompressionsbandage skal man sende en ansøgning til kommunen via et elektronisk ansøgningsskema. Når man har udfyldt skemaet, skal den sendes digitalt til kommunen. Kommunen behandler dig sag, og efterfølgende vil man modtage svar.