Elevationssenge test – Sådan finder du den bedste elevationsseng

Elevationssenge test – Sådan finder du den bedste elevationsseng

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der er en generel enighed blandt eksperter og forskere om, at søvn er en essentiel del af at kunne fungere optimalt i hverdagen. Der er forskellige meninger om, hvor meget søvn man skal have, men de fleste eksperter har vurderet 6-8 timers søvn alt afhængig af din alder, profession, hverdag osv.

Mange mennesker undervurderer dette, og får enten for lidt søvn eller sover for dårligt om natten.

For at imødekomme dette problem, er det derfor også meget vigtigt med en god seng. På den måde skaber man de bedste forudsætninger for, at du får den optimale søvn, du har brug for. Her er vil en elevationsseng være et oplagt valg.

Den store fordel ved at vælge en elevationsseng frem for en almindelig seng er, at du med denne type kan justere sengeshøjde, og på den måde tilpasse din søvnstilling til lige præcis dér, hvor du sover bedst.

I denne elevationsseng test har vi udvalgt nogle af de bedste elevationssenge på markedet ud fra eksperttests og brugeranmeldelser, således at du kan finde den bedste elevationsseng, der passer bedst til dig. Dermed kan du også nemmere danne dig et overblik, og finde en billig elevationsseng.

Specifikt har vi kigget på de bedste elevationssenge fra:


Venus Elevationsseng

Vi lægger ud med denne Venus Elevationsseng. Denne elevationsseng har fået exceptionelt gode anmeldelser fra alle brugere, og derfor et uundgåeligt valg til dette indlæg. Vi har her fremhævet sengen i sort, men den fås også i andre farver.

Det er en af bestsellerne hos Bedre Nætter, og det er ikke uden grund. Brugerne har overvejende givet den 5 ud af 5 stjerner, baseret på mere end 200 anmeldelser.

Sengen er først og fremmest OEKO-TEX certificeret, så du undgår alle mulige kemiske tilsætninger. Den medfølgende topmadras består af en tyk pulse latex kerne på hele 6 centimeter. Pulse latex bevirker at madrassen både er mere elastisk og mere åndbar. Dermed er den både mere behagelig, og du vil føle en øget komfort.

Næste lag i sengen er springmadrassen. Denne madras udgør sengens såkaldte komfortlag. Denne madras består af 7 komfortzoner, hvilket sikrer at du vil føle dig godt omfavnet i sengen, og dermed en behagelig liggekomfort.

Slutteligt er elevationssengen opbygget af stærke, brugervenlige elevationskomponenter fra den store danske producent af motorer og aktuatorer Linak. Justering af sengen foregår lydløst og gnidningsfrit, hvilket sikrer en solid og slidstærk seng.

Alt i alt er dette et rigtig godt valg, hvis du søger en stabil elevationsseng, som kan holde i rigtig mange år frem.

Se også udvalget af andre elevationssenge i forskellige størrelser hos Bedre Nætter. De har løbende gode tilbud på populære modeller:


Norhland Signatur Luksus

Norhland Signatur Luksus er en dansk designet og produceret seng fra Sengetid. Den er som føromtalte også udstyret med en Linak motor. Motoren kan styres smart via en App på telefonene eller tablet eller via den medfølgende fjernbetjening.

En ekstra lille feature er at den har gulvlys, således du ikke behøver at tænde lyset, hvis du skal op om natten. Her kan du tænde et behageligt gulvlys, så du stadig kan se, hvor du træder.

Det er en af de mest solgte elevationssenge hos Sengetid, hvorfor du med denne er sikret en rigtig god seng, til en overkommelig pris. Topmadrassen kommer med betræk, som er i vaskbart naturmateriale. Derudover er springmadrassen 5-Zoners pocket/multipocketfjedre som betyder at der er op til 504 stk. pr. m2, så du er sikret maksimal komfort hele vejen igennem.

Kort sagt er dette en solid seng, som giver mange muligheder for at justere din liggeposition. Den vil uden tvivl give god søvn i mange år.

Se også det øvrige udvalg af elevationssenge hos Sengetid. De har mange forskellige modeller i forskellige prisklasser. De har ofte stærke tilbud, på gode elevationssenge.


Trondheim Elevation

Trondheim er en rigtig populær elevationsseng fra Sengefabrikken. Den er perfekt til dig der ikke vil gå på kompromis med hverken komfort, design eller kvalitet. Det betyder dog ikke at prisen følger med, da den kan erhverves til en overkommelig pris.

Det nederste lag, elevationsbunden, består af 28 lameller, så motoren, der også er fra danske Linak, har helt optimale betingelser for en nem og lydløs bevægelse.

Springmadrassen har 5 komfortzoner, hvor der er fordelt 261 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Disse sikrer at du ved alle kroppens trykpunkter, vil føle en yderst komfortabel liggestilling, da den bliver understøttet af disse pocketfjedre.

Slutteligt har du frit valg i det øverste lag i form af topmadrassen. Her kan du vælge mellem en Latex topmadras eller Memoryskum topmadras, og enten med H-split eller 2 enkelt topmadrasser.

En H-split topmadras er et godt valg, hvis du søger en dobbelt elevationsseng. På den måde føles det ikke som to senge, men du vil stadig have friheden til at justere nakkestøtten individuelt i de to senge.

Valget mellem latex eller memory skum afhænger i høj grad af, hvordan du sover om natten, og hvad du foretrækker. Latex er det mest faste materiale, som yder en såkaldt progressiv komfort. Modsat er memory skum mere blødt, og tilpasses efter kroppens form og position. Så det afhænger af, hvad du foretrækker, og hvordan du bedst slapper af.

Trondheim har fået gode anmeldelser af brugerne, og derfor er denne seng et godt valg, hvor du får en god seng til en skarp pris hos en forhandler, der vil gøre alt for deres kunder.

Se også det yderligere udvalg af elevationssenge i forskellige størrelser hos Sengefabrikken her:


Elevationssenge test 2020

Mange danskere tænker slet ikke over, hvor vigtigt en god nats søvn egentlig er for en. Men der er mange fordele ved at sikre en god nats søvn. Bl.a. kan din koncentrationsevne blive forbedret væsentligt, du vil få mere energi og du kan mærke det med det samme i din krop. Specielt hvis du ofte har ondt i kroppen og specielt ryggen, ville det være  en god investering med en ny elevationsseng, som kan forbedre dit søvn niveau væsentligt. Du kan læse meget mere om, hvordan du finder den bedste elevationsseng i vores elevationssenge test herunder.

I vores test af elevationssenge har vi kigget på mange forskellige parametre. Vi har bl.a. kigget på madrassens hårdhed, fjedre i sengen, pris og naturligvis også design.

Vi har fundet 2 af de bedste elevationssenge frem til dig, som vi har gennemtestet. De 2 mærker vi har valgt at teste er fra hhv. Ophelia og Athena. Testsvinderen af vores elevationssenge test blev Ophelia Lux Elevationsseng, og du kan læse hele vores test lige herunder.


Testvinder: Ophelia Lux Elevation

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Unoliving.com 15.899,00 15.899,00 Se produkt

Hvis du vil have en behagelig og komfortabel elevationsseng så skal du købe Ophelia Lux Elevationsseng.

Vi har valgt netop denne seng som testvinder af vores elevationsseng af flere årsager. Ophelia Lux Elevationsseng er lavet af naturlatex for den bedste komfort. Som noget unikt for naturlatex er det selvventilerende, hvilket betyder at der kommer luft gennem din topmadras så den hele tiden holder sig frisk.

Det er blandt andet noget af dette der gør at din elevationsseng fra Ophelia med topmadras holder så mange år.

Ophelia Lux Elevationsseng har 7 forskellige komfortzoner, som tilpasser sig den liggeposition du har. På den måde er du sikret optimal komfort hele tiden, når du ligger eller sidder i din Ophelia Lux Elevationsseng. De 7 forskellige komfortzoner er inddelt således; Nakke, skuldre, lænd, hofte og så igen nakke skuldre og hofte.

Når du køber denne elevationsseng medfølger der også ben og naturligvis også topmadrassen. Når du modtager din seng og benene skal monteres, så kan du hurtigt skrue dem på i løbet af 5 minutter. Der medfølger nogle flotte ben i stål til denne seng fra Ophelia.

Elevationsseng med 15 års garanti

Som noget helt unikt  for denne elevationsseng fra Ophelia får du også 15 års garanti på madrassen i din elevationsseng. Derfor er du sikker på at din Ophelia Lux Elevationsseng holder i mange år og er en investering du kan have i mange år. Denne elevationsseng har en medium hårdhed og bliver anbefalet til personer der vejer omkring 80-120 kg. Hvis du vil have den absolut bedste elevationsseng, med den højeste komfort og som er brugervenlig. Så skal du vælge at købe Ophelia Lux Elevationsseng. Du kan købe den hos Unoliving.com i dag til 15.899 kroner.

Specifikationer

 • Sengestørrelse: 180×200 cm
 • Madras hårdhed: Medium og fast
 • Forhandler: Unoliving.com

Bedst til prisen: Athena Elevation 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Unoliving.com 11.699,00 11.699,00 Se produkt

Vi har testet denne seng fra danskproducerede Athena. Athena Elevationsseng er en af de bedste elevationssenge vi har fundet på markedet og derfor har vi også taget den med her i vores test.

Denne elevationsseng har vi ikke valgt som testvinder men derimod, som bedst til prisen af de senge vi har fundet. Overordnet set så er Athena Elevationsseng på flere parametre en rigtig god elevationsseng. Athena Elevationsseng er en seng med 5 zonede fjedre. Eftersom det er pocketfjedre er det fjedre der er ekstra lydløse.

Der medfølger både topmadras og ben når du køber denne elevationsseng. Selve topmadrassen er en celcius split-topmadras der er yderst komfortabel at ligge på. 

Hvis ikke du ved hvad en split-topmadras er, så er det en stor topmadras i størrelsen 180 x 200 cm med slidser i fodenden og ved hovedenden. Det er et meget personligt valg om man vil have en split-topmadras eller en samlet topmadras til hele ens seng, hvis man skal have en seng i størrelsen 180 x 200 cm. Athena Elevationsseng kan købes i både sort og grå med et flot og enkelt design.

Få en mere behagelig søvn med Athena Elevationsseng

Vi vil klart anbefale Athena Elevationsseng til dig der har rygproblemer. Efter vi har testet denne elevationsseng adskillige gange så har vi fundet ud af netop, hvor god komforten er og hvor behagelig den faktisk er at sove i. Grunden til den har så høj en komfort er fordi den har celsius kerne. Hvis du har det koldt om natten ofte eller har rygproblemer, vil en elevationsseng som denne med celsius kerne være perfekt til dig.

Vi vil anbefale dig at købe denne seng, hvis du vejer under 75 kg. Uanset din vægt vil du opleve at du falder lidt ned i sengen, hvilket er meningen for at du lægger bedst muligt. Du har mulighed for at købe denne Athena Elevationsseng for 11.699 kroner som er den bedste pris på nettet hos Unoliving.com.

Specifikationer

 • Sengestørrelse: 180×200 cm
 • Madras hårdhed: Medium
 • Forhandler: Unoliving.com

Guide til valg af elevationsseng

Hvis ikke man har købt en elevationsseng før eller, hvis det er lang tid siden man har købt en elevationsseng sidst. Så kan det være svært at huske, hvad det egentligt er for nogle faktorer du skal kigge på når du skal købe en ny elevationsseng.

De vigtigste ting er uden tvivl komfort herunder den topmadras der følger med, prisen på din elevationsseng, designet og så størrelsen på en elevationsseng. Du kan læse meget mere om de forskellige faktorer, som du skal kigge på når du skal købe en ny elevationsseng herunder.

Komfort

Det absolut vigtigste parameter når du skal købe en ny elevationsseng er komforten. Hvor god en komfort er der i den elevationsseng, som du køber og hvordan ligger man generelt i den. Derfor kan det være meget rart at vide, hvordan man ligger i en seng inden man køber den.

Hvis du gerne vil købe din elevationsseng på nettet, så kan det naturligvis godt være problematisk at prøve den inden køb. Derfor har vi i vores test gennemgået hårdheden af madrasserne i de forskellige elevationssenge som vi har testet.

Vi har vurderet de forskellige madrasser på hårdheden. På den måde ved du, hvad du skal gå efter for en slags madras. Hvor hård eller blød ens madras skal være er typisk noget man har personlige præferencer for og derfor er det også et vigtigt parameter ift. komforten i den elevationsseng du køber.

Prisen

Det er ikke til at komme udenom at de fleste elevationssenge er dyrere end en normal seng. Derfor skal du være forberedt på at have et lidt større budget til en elevationsseng end, hvis du skulle købe en almindelig seng. Hvis du vil have en god elevationsseng bør du ikke bruge mindre end 10.000 kroner for din elevationsseng.

De forskellige senge vi har med her i vores test koster mellem 11.000 kroner og op til 16.000 kroner, som er et passende prisniveau for en elevationsseng.

Elevationsseng design

Når man skal vælge hvilken elevationsseng man vil købe, så er designet naturligvis også en faktor som er betydelig for mange. Designet er noget de fleste har personlige præferencer for og for nogle er det mere vigtigt end for andre.

Vi har valgt at tage to elevationssenge med forskellige designs med i vores test. Så har du noget forskelligt at vælge imellem når du skal købe en ny elevationsseng. Vi vil også anbefale dig til at vælge en elevationsseng i et tidløst design i enten sort eller hvidt.

Størrelse på elevationsseng

Der findes mange forskellige størrelser, som det er muligt at købe en elevationsseng. Du er sikkert allerede nu klar over, hvor stor den elevationsseng skal være som du skal købe. Skal det være en dobbeltseng, en enkeltmands elevationsseng eller en halvanden mands? Du kan se samtlige størrelser herunder, som det er muligt at købe en elevationsseng i:

 • 80 x 200 cm = Lille enkeltmandsseng
 • 90 x 200 cm = Enkeltmandsseng
 • 120 x 200 cm = Stor enkeltmandsseng
 • 140 x 200 cm = Halvandenmandsseng
 • 180 x cm 200 cm = Dobbeltseng

Derfor skal du vælge en elevationsseng

Der er rigtig mange fordele ved at købe en elevationsseng fremfor en almindelig seng. Du vil bl.a. få en forbedret søvnkvalitet, du har mulighed for justering af position og den er nem at betjene. Alt dette kan være meget rart at have, men det koster naturligvis lidt ekstra end en almindelig seng.

Derfor skal du overveje med dig selv inden du går på udkig efter en ny elevationsseng, hvad den reelt set må koste.

Høj søvnkvalitet

Når du køber en elevationsseng vil du ret hurtigt opleve en forbedret energi i din hverdag. Du vil også føle dig mere udhvilet i løbet af dagen og generelt vil du bare have et meget bedre humør. Din søvn er så vigtig og det er der mange danskere der desværre undervurderer. Det er en let og billig løsning, at tage i IKEA og købe en seng der koster langt under, hvad en god elevationsseng koster.

Den lette løsning er langt fra altid den bedste og derfor skal du virkelig overveje om du ikke vil bruge lidt ekstra penge på en bedre elevationsseng. Du vil i hvert fald ikke fortryde det på sigt og vi garanterer at du vil opleve en forbedret søvnkvalitet når du køber en elevationsseng i stedet for en almindelig seng.

Mulighed for justering af position

Hele formålet med en elevationsseng er naturligvis også den smarte funktion du har, for justering af position. Med en elevationsseng kan du med et tryk på en knap justere sidde- og liggeposition for dig. Det kan være yderst behageligt og en stor luksus at have, hvis du eksempelvis vil læse i senge, se fjernsyn eller noget helt tredje i en siddende position. Det kan også være du gerne vil have morgenmad i sengen og så er det smart, at kunne justere sin position med et tryk på en knap. Det kan også være du gerne vil ændre din liggeposition til når du skal sove.

Alt dette er muligt med en elevationsseng, så udover den gode komfort vil du også kunne justere din position.

Nem at betjene

Når du skal købe en elevationsseng er det også vigtigt, at den er brugervenlig og nem at betjene. De fleste elevationssenge plejer at have en fjernbetjening med, som enten sidder fast til sengen med en ledning eller er trådløs. Selve fjernbetjeningen plejer også at være let at finde rundt i. Der plejer at være 4-6 knapper, hvor du kan justere højde på enden af sengen og højde ved hovedet.

Hvis du vil være sikker på at købe en elevationsseng som er brugervenlig, så skal du vælge en af de senge vi har med i vores elevationssenge test da vi har lagt meget vægt på, at en elevationsseng skal være brugervenlig og nem at betjene.


Her skal du købe din elevationsseng

Når man så har fundet ud af, hvad det er for en type elevationsseng man gerne vil have, og hvor mange penge man skal bruge på den. Hvor skal man så købe den henne? Det kan være svært at tage stilling til, eftersom der er mange møbelhandlere på markedet. Derfor har vi lavet en liste med de mest gængse og bedste muligheder du har, når du skal købe en ny elevationsseng.

Unoliving.com

ores klare anbefaling på en forhandler falder på Unoliving.com.
Unoliving.com er en af de førende forhandlere af forskellige elevationssenge som bl.a. de mærker og modeller af elevationssenge, som vi har med i ovenstående test.

Der er flere årsager til vi vil anbefale en forhandler som Unoliving.com. Først og fremmest er det en webshop med et meget stort udvalg af forskellige ting til hjemmet herunder naturligvis elevationssenge. Dernæst får du hurtig levering når du køber en elevationsseng hos dem. Du kan se mere af deres udvalg lige her.

JYSK Sengetøjslager

JYSK er en af de største butikskæder vi har herhjemme i Danmark når det gælder senge og møbler til hjemmet. Derfor er det bestemt også en mulighed du skal overveje når du skal købe en ny elevationsseng. Eftersom JYSK både har webshop og fysiske butikker kan du blot bestille en seng på deres hjemmeside og så hente den fysisk i deres butik.

IKEA

IKEA er den nok billigste udbyder, hvis du vil have en elevationsseng til billige penge. Hos IKEA er det nok muligt at få en elevationsseng til under 10.000 kroner, hvis det er dit budget.

Kvaliteten er dog en helt anden hos IKEA end den eksempelvis er hos Unoliving.com. En fordel ved IKEA er deres store udvalg og så har de også mange varehuse rundt omkring i Danmark. Dvs. at du hurtigt ville kunne få din elevationsseng udleveret, hvis du køber den hos IKEA.

Vi håber du kan bruge vores elevationssenge teste til noget, og at du vil finde den helt rigtige elevationsseng når du skal købe en ny. Hvis du følger de råd vi er kommet med i vores test, så vil du finde den elevationsseng der passer bedst mulig til dine behov.

Hvis du har forslag til andre tests du gerne ser os lave i fremtiden, så kan du kontakte os enten på e-mail eller ved at lægge en kommentar herunder. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye elevationsseng. På dette link kan du også finde gode elevationssenge tilbud.

LÆS OGSÅ: Er du på udkig efter et nyt elselskab?