Fordele ved at bruge en autoriseret kloakmester

Fordele ved at bruge en autoriseret kloakmester

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du har bøvl med kloakken, så kan det være svært at kaste sig ud at løse det selv. Det er nemlig ikke meget kloakarbejde, som ikke kræver autorisation. Derfor skal du hellere tage kontakt til din lokale entreprenør i eksempelvis Gilleleje, Hillerød eller København, så de kan hjælpe dig.

Hvilket arbejde er autoriseret?

Det kan som forbruger være lidt svært at gennemskue, hvilket arbejde i forbindelse med kloakken, som man må lave selv og hvilket arbejde, der kræver autorisation. Det er ikke mange opgaver, som du må klare selv. Du må godt selv etablere en faskine og de tilhørende afløbsrør, men hvis du skal koble det til kloakken, så skal du have en autoriseret kloakmester til at hjælpe dig. Det kræver også autorisation, hvis det er arbejde, som vedrører spildevand, dræn, regnvand og spildevandsrensning. Du kan se, hvilke opgaver, der kræver autorisation på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Du slipper for at påtage dig ansvaret

Udover at det stort set ikke er tilladt at lave noget kloakarbejde selv, så er der også andre fordele ved at bruge en kloakmester, som er autoriseret. Det er nemlig bygherrens ansvar, at loven, i forbindelse med kloakarbejde, bliver overholdt. Så hvis du bruger en autoriseret kloakmester, er det kloakmesterens ansvar, at arbejdet udføres i overensstemmelse med loven.

Derudover skal der hentes tillades fra kommunen før, at man påbegynder kloakarbejdet. Dette er også den autoriseret kloakmesters opgave. Derfor kan det altså godt betale sig at hyre en autoriseret kloakmester. På den måde er det ikke dit ansvar, hvis noget ikke er som det skal være, i forhold til kloakarbejdet. Derudover er det jo altid rart at vide, at den entreprenør, man har valgt til at udføre en opgave, har kvaliteten i orden.

Du kan tjekke om din entreprenør har autorisation på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvor der er et autorisationsregister.