Gasgrill Test – Den bedste gasgrill

Gasgrill Test – Den bedste gasgrill

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Vi er efterhånden ved at være godt inde i grillsæsonen og sommeren er så småt ved, at være over os. Derfor har vi valgt at lave en gasgrill test, som jo ikke kunne være mere idéelt i denne tid! Vi har haft nogle rigtig gode uger med fantastisk vejr, så mon ikke der også bliver masse af tid sommeren over til at grille.

I vores guide har vi fundet 3 forskellige gasgrill frem til dig, som vi har testet på mange forskellige parametre, som vi anser for vigtige for din beslutning når du skal købe en ny gasgrill.

Vi har testet 2 forskellige gasgrill fra Char-Broil og en gasgrill fra Eva Solo med et fantastisk flot design. Vi har valgt ikke at tage mærker med som Weber, Broil-King og lign da vi synes man får meget mere værdi for pengene, ved de 3 vi har taget med i vores gasgrill test.

Når vi har testet de forskellige produkter i vores gasgrill test, har vi kigget på parametre som grillareal, materialer, hvor lang tid den tager om at opvarme, regulering af varme, rengøring af grillen og pris. Du kan læse meget mere om de forskellige parametre vi har testet på, i en af de nederste afsnit under selve testen.

Vi har også lavet en liste med fordele og ulemper for en gasgrill kontra en kulgrill. Det kan du ligeledes også læse meget mere om i nederste afsnit i vores gasgrill test.


Flotteste design: EVA SOLO GAS GRILL

Det kan godt være at denne Eva Solo gasgrill ikke blev vores testvinder. Men kigger vi udelukkende på design så synes vi at denne Eva Solo gasgrill er den absolut flotteste af alle de gasgrill vi har taget med i vores gasgrill test. Men du skal ikke tro at selvom denne Eva Solo gasgrill er flot, at den så ikke kan grille.
Eva Solo gasgrill har i alt 3 brændere og der er mulighed for, at dele disse op i zoner. På den måde sikrer du bedst mulig fordeling af varmen, så du får det lækreste grillmad til sommer.

Det der er smart ved Eva Solo gasgrill er at gasflasken ikke er synlig. Gasflasken står nemlig gemt inde i selve grillen. Desuden har denne gasgrill et indbygget termometer i grillen.

Eva Solo gasgrill er lavet i rustfrit stål, så du er sikker på den holder sit flotte design i mange år frem. Selve grillarealet er på 59 cm i diameter.

Specifikationer

 • Grillareal: Diameter 59 cm
 • Materiale: Rustfrit stål

Bedst i test: Weber Q3200 gasgrill

Vi har valgt denne Weber Q3200 som den bedste gasgrill i vores gasgrill test. Det har vi gjort af flere forskellige grunde.

Weber Q3200 har rigtig mange muligheder rent grill mæssigt. Weber Q 3200 fås nemlig med 2 brændere i rustfrit stål, hvilket gør at grillningen er velegnet til direkte og indirekte varme. I grillen er der et integreret termometer, så du hele tiden kan følge med i temperaturen, når du griller.

Weber Q 3200 har elektronisk, batteridrevet tænding som sikre en yderst hurtigt opstartstid, så grillen vil være klar i løbet af meget få minutter.

Gasgrillen har en fastmonteret rullevogn med 3 redskabskroge og opbevaring til grilltilbehør. Det er muligt at folde de to sideborde ned, så du får mere afsætningsplads, når der er brug for det. Bund og låg er lavet af aluminium, som er med til at sikre en hurtig opvarmning og nedkøling. Den todelte støbejernsrist er porcelænsemaljerede, som kan blive ekstrem varm, hvilket er med til at gøre maden perfekt når den skal grilles.

Grillen er nem at rengøre, da der under grillkammeret findes en fedtopsamlingsbakke med plads til en drypbakke, som nemt kan tømmes efter brug.

Specifikationer

 • Grillareal: 63 x 45 cm
 • Materiale: Aluminium

Weber Spirit II E-310 gasgrill

Weber Spirit II E-310 gasgrill er udstyret med 3 gasbrændere, et GS4 grillsystem, praktiske sideborde og iGrill 3 kompatibilitet, som gør det muligt for dig at tjekke kødets temperatur i en app på den telefon. Der er et integreret termometer i det porcelænemaljerede låg, som gør det let at følge temperaturen i grillen.

Grillen har en elektronisk tænding som er designet til at fungere i årevis og brænderne tænder med det samme.

Til grillen finder du de særlige Gourmet BBQ system støbejernsgrillriste, som optimerer dine madlavningsmuligheder. Du kan nemlig bruge forskelligt GBS tilbehør med ristene og tilberede sprøde pizzaer, pandekager og meget mere!

Specifikationer

 • Grillareal: 60 x 44 cm
 • Materiale: Rustfrit stål

Det skal du kigge efter når du køber ny gasgrill

Hvad er det egentligt for nogle parametre man skal kigge efter når man skal ud og købe en ny gasgrill? Det har vi heldigvis lavet en liste om lige herunder. Vi har kigget på de vigtigste punkter, som du bør kigge efter på en gasgrill som du gerne vil købe. Vi håber du finder den helt rigtige gasgrill og vil følge vores anbefalinger.

Tid for opvarmning – Når man skal have en gasgrill, så er tid for opvarmning et af de klart vigtigste punkter. Man har jo netop købt en gasgrill for at undgå den lange optændingstid man har ved en kulgrill, og derfor vil man gerne have en gasgrill der hurtigt er klar til at grille med. Normalt er en gasgrill dog klar indenfor ganske få minutter, hvilket er den helt store fordel ved en gasgrill.

Pris – Selvfølgelig skal du også kigge efter prisen på den gasgrill du køber. Hvad er det egentligt du får for de penge du bruger og er der et bedre alternativ. Hvis du bruger mellem 5.000-10.000 kroner på en gasgrill vil vi mene du er godt kørende, men det kan også sagtens lade sig gøre, at finde en fornuftig gasgrill til under 5.000 kroner. Se eksempelvis den Char-Broil Performance 340 gasgrill vi har med i vores test til kun 3.999 kroner.

Rengøring af grillen – Når man køber en gasgrill så slipper man for alt bøvl med rengøring af grill hver eneste gang man har grillet. Det kan man ikke undgå med en kulgrill, hvor du bliver nødt til at smide kullet ud inden brug næste gang. Selvom det ikke er nødvendigt at rengøre en gasgrill hver gang, anbefaler vi dig dog at rengøre din gasgrill jævnligt og minimum hver anden gang for optimal smag.

Vi taler ikke om hovedrengøring af grillen, men blot en kort rensning af selve risten på grillen.

Regulering af varme – En af de ting du også skal kigge efter når du skal købe en ny gasgrill, er varmeregulering på grillen. På en normal gasgrill er det muligt at regulere varmen meget præcist, og det giver også som oftest det bedste resultat madmæssigt. For i sidste ende handler det jo om, hvor godt den mad bliver på den gasgrill du har.

Du skal også kigge efter de varme områder, hvor det er muligt at regulere varmen på. Det er eksempelvis meget rart at have et område på grillen, hvor du kan lave pølser ved lavere varme og så et andet område, hvor du kan lave en steg der måske skal have mere varme.


Fordele og ulemper ved gasgrill kontra kulgrill

Det er bare ikke til at komme uden om, at en gasgrill er meget lettere end en gammeldags kulgrill. Der er rigtig mange punkter, hvor en gasgrill bare er det bedste alternativ når man vil grille om sommeren. Derfor har vi lavet denne liste med fordele og ulemper, som du kan se lige herunder.

Fordele ved gasgrill:

 • Opvarmningstid – med en gasgrill kan du i løbet af få minutter have en varm grill.
 • Smag – du slipper for at få kul smag ind i det du griller, hvilket du ikke kan undgå ved en kulgrill.
 • Regulering af varme – med en gasgrill kan du selv regulere varmen til præcis den temperatur du vil have. Du kan sågar også selv justere de områder på grillen, den skal varme.
 • Mindre besvær – med en gasgrill slipper du for at skulle klare alt rengøring bagefter, som du ikke kan undgå med en kulgrill.

Ulemper ved gasgrill:

 • Dyrere end kulgrill – en gasgrill kan være noget dyrere end en kulgrill, men du vil ikke fortryde købet af en gasgrill.

Vi håber du kan finde en gasgrill ud fra de parametre vi har skrevet ned, eller at du synes om en af de anbefalinger vi er kommet med, når du skal købe en ny gasgrill. Og så ønsker vi dig naturligvis også god grillning med din nye gasgrill.

Hvis du har nogle spørgsmål eller nogle input til nogle produkter vi kunne teste i næste uge, så lad os endelig høre fra dig på mail eller i en kommentar.