GPS Test – Bedst i test

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Skal du også på kør-selv-ferie her til sommer eller kører du ofte rundt i landet? Det er langt fra alle der har navigation indbygget i deres bil, og det er som oftest kun nyere biler der er navigation i bilen.

Desuden er det også ekstraudstyr som kan koste ret meget, og derfor er det ikke mange der tilvælger det i deres bil. Hvis du er på udkig efter den helt rigtige GPS der passer perfekt til dig og dit behov, så læs med i vores GPS test herunder.

Vi har haft mange der har spurgt om ikke vi kunne lave en GPS test til sommeren, fordi der er mange der køber GPS her op til ferien. En GPS kan naturligvis bruges hele året rundt, men det er mest om sommeren den bliver brugt i de danske familier.

Derfor har vi selvfølgelig lavet en GPS test, så du kan se hvad du skal kigge efter i en GPS, og hvilke mærker og modeller der er de bedste til at navigere dig rundt. Vi har i alt testet 3 forskellige GPS modeller fra Garmin og TomTom, som er de to klart førende mærker indenfor navigation.


Testvinderen af GPS test: Garmin DriveLuxe 50LMT, Europe

Testvinderen af vores GPS test har vi valgt skulle være Garmin DriveLuxe 5LMT Europe, og det er der flere forskellige grunde til. Først og fremmest synes vi rigtig godt om det simple og elegante design, som denne model har.

Det vigtigste er naturligvis ikke designet, men Garmin DriveLuxe 5LMT Europe er en så god kombination af et flot design, og en rigtig god navigation med mange funktioner.

Nogle af de funktioner denne GPS har er bl.a. chauffør advarsler, stemmestyring, realtid oplysninger, lifetime kortopdateringer samt bluetooth tilslutning. Prisen er ikke voldsomt dyrt for en GPS, som har så mange funktioner som lige præcis Garmin DriveLuxe 5LMT Europe har.

Stemmeaktiveret navigation og 5” display

Garmin DriveLuxe 5LMT Europe har mange forskellige funktioner, og en af disse er blandt andet stemmeaktiveret navigation. Det kan være særdeles brugbart, hvis du kører selv og ikke har en “co-driver” der kan taste adresser ind m.v. Så kan du blot indtale, hvad du gerne vil have GPS’en til at gøre.

Desuden har Garmin DriveLuxe 5LMT Europe også en stor 5” skærm, så du til enhver tid vil kunne følge med i, hvor du er henne og hvilken vej du skal. Alt i alt er Garmin DriveLuxe 5LMT Europe klart den bedste GPS vi har kunne finde til prisen, hvorfor dette er en stor anbefaling herfra.

Specifikationer

 • Stemmestyring: Ja
 • Bluetooth: Ja

Garmin Camper 660LMT-D, Europe

Er du typen der er meget på caming når i er på ferie? Så er Garmin Camper 660LMT-D Europe den helt perfekte GPS til dig. Garmin Camper 660LMT-D Europe er en GPS model der har specialiseret sig i, at finde frem til samtlige campingspladser i Europa, hvor du bl.a. kan se anmeldelser af de forskellige campingpladser m.v.

Garmin Camper 660LMT-D Europe kan naturligvis også bruges af dig der ikke skal på camping, da den også har mange andre funktioner til mere almindeligt brug.

Denne GPS har blandt andet også stemmestyring, håndfri funktioner og lifetime kort opdatering som ovenstående testvinder. På kortet i denne GPS er der i alt over 9000 campingpladser i alt. Så hvis du er campist er dette den helt perfekte GPS til dig.

Specifikationer

 • Stemmestyring: Ja
 • Bluetooth: Ja

TomTom Go 500 EU 45

billig gps

TomTom Go 500 EU 45 er det billigere alternativ til en GPS, som vi har taget med i vores GPS test. TomTom Go 500 EU 45 koster kun det halve af, hvad ovenstående to koster fra Garmin.

Selvom det er en noget billigere model, får du naturligvis stadig alle de basale funktioner med, som Europa kort, kort opdateringer og lignende. Der er dog ikke stemmestyring i denne model.

En af de smarte ting ved TomTom Go 500 EU 45 er vognbaneassistenten og så har den også smartphone linking. Så hvis du blot leder efter en simpel GPS der skal sikre, at du kommer fra a til b, så er TomTom Go 500 EU 45 den GPS du leder efter.

Specifikationer

 • Stemmestyring: Nej
 • Bluetooth: Nej

Sådan vælger du den rigtige GPS

Hvordan finder man egentligt frem til den helt rigtige GPS, der passer til lige præcis dit behov? Det kan godt være svært og man vil selvfølgelig gerne tage den rigtige beslutning, da en GPS godt kan være dyr, da en god GPS nemt kan koste over 2.000 kroner. Først og fremmest skal du selvfølgelig finde ud af præcis, hvad det er du skal bruge den GPS til. Hvilke steder skal den bruges og hvor ofte vil du bruge den? Skal den kun sidde i bilen eller vil du også gerne have den med rundt, hvis du er på storbyferie? Der er mange ting at tage stilling til, og så snart du har fundet ud af dit behov, så kan du kigge på nedenstående punkter. Herunder har vi nemlig skrevet lidt om, hvad det er for nogle ting du skal være opmærksom på ved køb af GPS.

GPS design – Dette er nødvendigvis ikke det vigtigste punkt, du bør kigge efter når du skal købe en GPS. Men derfor er det stadig et parameter der har stor indflydelse på en beslutning hos de fleste danskere. Hvis man skal have en GPS, som man bruger håndholdt når man går rundt, så vil man selvfølgelig gerne have en model der har et flot og enkelt design.

Pris – En af de væsentligste parametre når du skal købe GPS er naturligvis prisen. Det bør dog ikke være det afgørende, hvad en GPS koster og det er nødvendigvis heller ikke altid sådan, at det er prisen der bestemmer hvor god GPS enheden er. De GPS modeller vi har med i vores test ligger i forskellige prisniveauer, så du har noget at vælge imellem, da det selvfølgelig varierer fra person til person, hvad budgettet til en ny GPS er.

Funktioner – Man kan også vælge mellem mange forskellige funktioner til sin GPS. Bl.a. er det muligt at tilkøbe stemmestyring i sin GPS. Du kan også købe Bluetooth, WIFI og lignende funktioner. Alle disse ting er dog ikke ting der er essentielle for om en GPS er god eller ej, men det er ting der er dejlige at have i en GPS. Du skal dog være opmærksom på at mange funktioner i en GPS ofte er ensbetydende med en højere pris, hvorfor det ikke altid er det bedste, hvis du har et lille budget.

GPS kort – Det absolut vigtigste parameter som du skal kigge efter når du skal have anskaffet dig en ny GPS er naturligvis kortet eller selve navigationsenheden. Det er af naturlige årsager det vigtigste i en GPS. Der er stor forskel på kortet fra GPS til GPS, og derfor skal du også undersøge, hvordan kortet er i den model du kigger på. Alle de modeller vi har udvalgt til vores test har et Europa kort i sig, hvilket må siges at være yderst vigtigt. Hvis du har kigget på nogle andre modeller end ovenstående, skal du blot sikre dig at der er et Europa kort i GPS’en. Hvis der er det så er du godt på vej.

Opdatering af GPS – Det er rigtig ofte at der sker ændringer i på kortet med bl.a. omlægning af veje, nye veje, vejarbejde og lignende. Derfor er det også vigtigt at vælge en GPS der har en ordentlig enhed, som opdatere kortet i din GPS ofte. Det behøves naturligvis ikke være hver eneste dag du opdatere kortet i din GPS. Ofte skal opdatering af GPS ske manuelt, og derfor vil vi anbefale dig at gøre det engang med nogle måneders mellemrum, eller lige inden brug hvis du eksempelvis skal på ferie.


De bedste GPS mærker

Der findes rigtig mange forskellige mærker indenfor GPS, men det er meget få af disse mærker, som vi reelt set vil anbefale.

Herunder har vi lavet en liste til dig med en masse forskellige GPS mærker, men det er ikke alle nogle vi vil anbefale. De to mærker vi vil anbefale er klart Garmin og TomTom, som også er de eneste to mærker vi har taget med i vores GPS test.

Det er naturligvis klart at der er en prisforskel fra de gode mærker, til de mindre gode mærker, men det nytter samtidigt heller ikke noget, at stå på ferien uden en GPS der fungerer.

 • Garmin
 • TomTom
 • Midland
 • Bushnell
 • Tile Mate

Vi har udvalgt GPS produkterne nøje til denne test, hvorfor vi selvfølgelig håber du vil gøre dig brug af disse, når du skal købe en ny GPS. Hvis du vil være sikker på at have en god GPS med i bilen, så er ovenstående modeller i hvert fald nogle gode bud.

Husk desuden også at følge de tips vi har skrevet om ovenfor, når du skal ud og lede efter en ny GPS, hvis ikke ovenstående modeller er noget for dig. Og så ønsker vi dig naturligvis også rigtig god fornøjelse med brug af din nye GPS