Hækkeklipper Test – Find din favorit blandt nogle af de bedste på markedet

Hækkeklipper Test – Find din favorit blandt nogle af de bedste på markedet

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Sommeren er ved at være godt over os og derfor har vi naturligvis valgt, at lave en test af hækkeklippere. I de fleste danske haver har man en hæk og man kan ikke komme udenom, at den skal klippes engang imellem. Derfor har vi lavet denne hækkeklipper test, hvor vi har fundet de bedste hækkeklippere med, som findes på markedet i øjeblikket.

Vi har blandt andet testet hækkeklippere fra mærker som Black & Decker, Worx, Stiga og Texas. Du kan læse meget mere om, hvilken hækkeklipper vi anbefaler, og hvad for nogle tips vi har til din hækkeklipper i almindelighed, i vores test herunder.

Der er stor forskel på de hækkeklippere man kan vælge imellem, og i så fald man har investeret i sin egen hækkeklipper, så kan den holde i lang tid, hvis man vælger en hækkeklipper som er ordentlig.

Du kan være sikker på, at samtlige af de hækkeklippere vi har taget med i vores test er robuste og af god kvalitet, så du ikke behøver købe ny hækkeklipper i mange år igen. Vi ønsker dig god læselyst med vores hækkeklipper test, og håber du finder en ny hækkeklipper, som du bliver glad for.


Black+Decker hækkeklipper GTC3655L20-QW

Black+Decker GTC3655L20-QW er en af de klart bedste hækkeklippere, som vi har taget med i denne test. Black & Decker er et særdeles godt mærke når vi snakker udstyr til haven og generelt maskiner til din have.

Black & Decker GTC3655L20-QW er en hækkeklipper, hvor sikkerhed og komfort er nøgleordene. På trods af det er en sikker hækkeklipper, så har Black & Decker valgt at lægge den unikke E-Drive Teknologi over i denne model. Det vil sige at du får et særdeles højt kraft moment. Hvis du har en hæk med tykkere grene, så er dette den helt perfekte hækkeklipper til dig.

Med Black+Decker GTC3655L20-QW er du sikker på at få en god maskine der er holdbar og kan klare sig igennem de fleste hække. Den eneste ulempe der er ved denne model er bare den korte driftstid eller levetid på batteriet.

Du kan sagtens vælge Black+Decker GTC3655L20-QW, hvis du har en mindre have og ikke skal have klippet mange kvadratmeter hæk. Det er derimod et problem for dig, hvis du har en stor have, for så skal du hele tiden gå og lade batteriet op, da denne model kun har en driftstid på 30 minutter.

Specifikationer

 • Driftstid: 30 minutter
 • Sværdlængde: 55 centimeter

Worx WG259E.5

Worx WG259E.5 er en simpel og holdbar hækkeklipper. Det er desuden også en af de billigste hækkeklippere vi har taget med i vores test her. På trods af den lave pris skal du ikke være bange for, at den ikke kan klippe en hæk ordentligt. Lige netop Worx er et af de bedste mærker når vi snakker hækkeklippere og generelt udstyr til haven.

Worx hækkeklipper 20V lithium er en ret simpel model uden at kunne det helt store. Men for dig der blot vil have en simpel hækkeklipper med et godt greb og de basale sikkerhedsfunktioner, så kan Worx WG259E.5 sagtens fungere. Worx WG259E.5 er en elektrisk hækkeklipper og har en opladningstid på 3-5 timer.

Specifikationer

 • Driftstid: 30 minutter
 • Sværdlængde: 52 centimeter

Stiga hækkeklipper SHT 24 AE 24

Stiga SHT 24 AE 24 er en hækkeklipper vi har fundet i mellemklassen. Både rent prismæssigt men også når vi snakker kunnen og funktioner. Stiga SHT 24 AE 24 er en hækkeklipper der har et særdeles godt greb, og som Stiga selv kalder det ‘Soft grip’, som betyder du har et ergonomisk greb.

Eftersom denne model er elektrisk og udelukkende kører på batteri, så er det også vigtigt der er en lang driftstid, hvis man eksempelvis har en stor have.

De andre hækkeklippere som vi har taget med i denne test har ikke en så lang driftstid, og derfor er Stiga SHT 24 AE 24 den optimale hækkeklipper, hvis du har en stor have. Så slipper du nemlig for hele tiden at gå og lade den op, før du kan komme videre med hækklipningen, hvis den skulle køre tør for strøm.

Specifikationer

 • Driftstid: 95 minutter
 • Sværdlængde: 48 centimeter

Texas Smart Hedge 200

Texas Smart Hedge 200 er den absolut billigste af de hækkeklippere, som vi har taget med i vores hækkeklipper test. Det her er den perfekte model, hvis du har en mindre have og ikke så meget hæk der skal klippes ned.

Som du kan se er driftstiden kun omkring 30 minutter, hvorfor denne model kun er egnet, hvis du ikke har så meget hæk der skal klippes ned.

Du kan dog erhverve Texas Smart Hedge 200 til kun 695 kroner, hvorfor du selvfølgelig godt kan overveje, hvorvidt du vil gå og lade batteriet op mens du kun er halvvejs inde i hækklipningen.

Derudover vejer Texas Smart Hedge 200 heller ikke særlig meget. Med sine kun 2,5 kg kan den håndteres uden problemer af langt de fleste. Opladningstiden på denne model er 60 minutter.

Specifikationer

 • Driftstid: 30 minutter
 • Sværdlængde: 51 centimeter

Den bedste hækkeklipper er Stiga hækkeklipper SHT 80 AE batteridrevet

Hækkeklipper Test

Vi har haft rigtig svært ved at vælge den bedste hækkeklipper, men efter adskillige tests har vi dog valgt, at køre denne Stiga SHT 80 AE som den bedste hækkeklipper i vores test.

Vi har fundet forskellige parametre, såsom holdbarhed, driftstid, opladningstid, sværdlængde, tykkelsen af grene den kan nedskære og meget mere. Alt i alt holdt Stiga hækkeklipper SHT 80 AE til rigtig meget, som de andre ikke kunne holde til.

Stiga SHT 80 AE er en hækkeklipper der i alt har en arbejdstid eller driftstid, på i alt 80 minutter. Kniven på Stiga SHT 80 AE kan i alt klare grene på op til 33 mm, hvilket er noget af de højeste en hækkeklipper kan i denne test.

Denne hækkeklipper har et yderst ergonomisk greb, som er specielt vigtigt når du klipper hæk med en hækkeklipper der har så skarpe knive. På den måde er sikkerheden i top ved Stiga SHT 80 AE.

Derudover kan du justere håndtaget i op til 5 forskellige indstillinger og positioner. Alt i alt er dette en rigtig god, stabil og sikker hækkeklipper, hvorfor vi har valgt Stiga SHT 80 AE som vores testvinder.

Specifikationer

 • Driftstid: 80 minutter
 • Sværdlængde: 57 centimeter

AL-KO hækkeklipper HT 600 Flexible Cut

hækkeklipper

AL-KO HT 600 Flexible Cut minder på mange måder om Stiga modellen lige ovenover, både når vi snakker pris og stabilitet. Der er dog to punkter hvor lige disse to hækkeklippere er anderledes.

AL-KO HT 600 Flexible Cut har en ekstra lang sværdlængde, hvis du har nogle ekstra tykke grene på din hæk der skal skæres ned. Det er den rigtig god til, foruden driftstiden som i alt er på 60 minutter.

Hvis du har en stor have ville du stadig kunne nå det hele, inden batteriet kører død, hvorfor du sagtens ville kunne bruge AL-KO HT 600 Flexible Cut til alle størrelser af haver.

Specifikationer

 • Driftstid: 60 minutter
 • Sværdlængde: 60 centimeter

Vigtige parametre at kigge på når du køber hækkeklipper

Der er mange forskellige parametre, som du bør kigge på inden du begiver dig ud i et køb af en ny hækkeklipper. Disse har vi naturligvis opridset herunder, så du ved præcis, hvad det er for nogle ting du skal være opmærksom på når du køber ny hækkeklipper.

Brand – Det brand eller den producent, som har lavet hækkeklipperen er et vigtigt parameter og kigge på. I særdeleshed fordi der er producenter der er rigtig gode til, at producere hækkeklippere og så er der andre mærker, der er knap så gode. Vi har opridset alle de brands vi anbefaler, når du skal vælge hækkeklipper to afsnit længere nede i vores test.

Pris – For nogle er pris ikke et parameter man går så meget op i, men for de fleste er prisen også vigtig når man skal vælge en hækkeklipper. Det er ikke altid den dyreste er den bedste, men du skal alligevel gøre op med dig selv, hvor meget du vil ofre for en hækkeklipper.

Driftstid – Driftstiden er en af de punkter der er særdeles vigtigt at kigge på. Hvis du vælger en hækkeklipper der har en lav driftstid, og du har en stor have. Så ved vi her på redaktionen, at du vil irriteres over du skal gå og lade din hækkeklipper op hele tiden. Derfor skal du også kigge på, hvor lang tid hækkeklipperen kan holde strøm inden den skal lades op igen, såfremt det er en elektrisk hækkeklipper.

Resultatet – Inden du begynder og kigge på en hækkeklipper, skal du kigge på din have eller det sted, hvor den skal bruges. Hvad skal den kunne holde til? Hvor tykke er de grene den skal kunne klippe? Hvor stort et areal skal den klippe? Det er spørgsmål som disse du skal stille dig selv, for så kan du også se om den hækkeklipper du kigger på, ville kunne holde til det arbejde der skal udføres.

Håndterbarhed / brugervenlighed – Håndterbarhed eller brugervenligheden skal også være i top, hvis du gerne vil opnå det optimale resultat når din hæk skal klippes. Kig efter og prøv nogle hækkeklippere der ligger godt i hånden til dig. Som ofte kan man indstille ens hækkeklipper i forskellige positioner, så hækkeklipperen passer til mere eller mindre alle. Det er muligt at indstille grebet på sin hækkeklipper i forskellige positioner hos mærker, som Black & Decker, Stiga og Texas blandt andet.

Sikkerheden – Det er nødvendigt at sikkerhed også spiller en stor rolle for dig, når du skal købe ny hækkeklipper. De fleste nyere hækkeklippere har dog en sikkerhedsfunktion, hvor den automatisk slukker så snart din hånd er af håndtaget.

Anbefalinger når du skal vælge ny hækkeklipper

Når du står og skal købe en ny hækkeklipper er der ting vi vil anbefale dig at gå efter, og så er der ting vi ikke vil anbefale dig og gå efter.

Vi har kort opridset, hvad vi anbefaler dig lægge vægt på for en hækkeklipper når du skal finde dig en ny hækkeklipper til sommeren. Den største anbefaling vi vil give dig er helt klart, at gå efter en hækkeklipper der er 100% ledningsfri og som kun kører på batteri.

Det er sket flere gange før, hvor vi har testet hækkeklippere at vi har skåret en ledning af en hækkeklipper ved et uheld, og dermed ødelagt den hækkeklipper vi har testet. Derfor har vi kun valgt at tage hækkeklippere uden ledning med i vores hækkeklipper test.

En anden ting vi vil anbefale dig, når du skal ud og finde en hækkeklipper, er at købe én der ikke er benzindrevet, men derimod eldrevet. Ikke nok med det er mere økonomisk og miljøvenligt, så er en eldrevet eller elektrisk hækkeklipper også meget mere støjsvag. Du vil derfor både takke dig selv at investere i en eldrevet hækkeklipper, men dine naboer vil ligeledes også takke dig.


Hækkeklipper mærker som du skal gå efter

Vi har lavet en liste over de mærker, som vi vil anbefale dig og gå efter, når du skal ud og købe en ny hækkeklipper. De 4 producenter vi har testet og som vi kan anbefale dig er blandt andet:

 • Black & Decker
 • Stiga
 • Texas
 • Worx
 • AL-KO

Hvis du har andre bemærkninger til vores test, eller i fremtiden har nogle produkter eller mærker du gerne ser vi tester. Så kontakt os endelig på email eller smid en kommentar med din forespørgsel. Så vil vi se om ikke vi kan opfylde dine ønsker ved fremtidige tests.