Hårkur test – Lad dit hår blive sundt og glansfuldt igen

Hårkur test – Lad dit hår blive sundt og glansfuldt igen

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Har du også problemer med, at dit hår ser slidt ud, ikke vokser hurtigt nok, er tyndt eller noget helt fjerde – så læs med her. Vi har samlet testvindende hårkure fra Goodhousekeeping.com’s hårkur test samt nogle af forbrugernes mest anbefalede produkter. Med disse produkter kan du opnå det hår, som du går og drømmer om.

Vi har indsamlet vores viden fra test eller anbefalinger, så vi med sikkerhed ved, at du kun får anbefalet kvalitet igennem os.

Vi har udvalgt fire ”almindelige” hårkure, som er typiske hos mange forhandlere.

Derudover har vi taget to alternative produkter med, som ikke har været med i Goodhousekeeping.com’s hårkur test, men i stedet har fået fremragende brugeranmeldelser.

Flere af produkterne er bedst i test, da de alle har forskellige fokusområder – et produkt er godt til tørt hår, mens et andet vil få dit hår til at gro hurtigere.


Macadamia Deep Repair Mask – Bedst i test hårkur

 • Bedst i test
 • God til tørt hår
 • Macadamia oile

Macadamia Deep Repair Mask er en testvinder, som du ikke kan gå galt i byen med.

Goodhousekeeping.com har haft den igennem to hårkur test, hvor den er bedst i test i den ene og vinder ”bedst i test til tørt hår”-titlen i den anden hårkur test. Goodhousekeeping.com har givet den 86 points ud af 100, hvilket er topscoren i testen. Du er derfor sikret god kvalitet og ikke mindst noget sundt hår, hvis du vælger denne hårkur.

Den er til dig, der har tørt hår og derfor gerne vil give det noget mere fugt. På den måde kommer dit hår til at få mere fylde og både til at se mere sundt ud og være mere sundt. Macadamia Deep Repair Mask er en naturlig hårkur, hvor der ikke er tilsat parabener.

Der er ikke tilsat parabener, men der er heldigvis tilsat mange forskellige olier, som alle går ind og påvirker dit hår til det bedre.

Hårkuren indeholder blandt andet macadamiaolie, som kommer fra macadamianødder. Olien er en af de bedste til hud og hår, da den går ind og fugter huden uden at efterlade det fedtet. Du kan derimod opnå et skinnende og silkeblødt hår, hvis du vælger en hårkur med macadamiaolie.

Udover macadamiaolie indeholder hårkuren også arganolie, tea tree olie og ekstrakter fra aloe og algae.

Du skal bruge denne hårkur, når du er i bad – du kan selvfølgelig også massere den ind i vådt hår uden at have været i bad.

Den skal sidde i håret i syv minutter, hvilket er en normal ventetid for en hårkur, da den skal have lidt tid til at arbejde sig ind i håret. Goodhousekeeping.com råder en til at bruge den en til to gange i ugen for at opnå et godt resultat hurtigt.


Olaplex No 3 Hair Protector – Bedst i test til ødelagt hår

 • Reparerer ødelagt hår
 • Professionelt frisørprodukt
 • God til farvet hår

Olaplex No 3 Hair Protector er bedst i test til ødelagt hår ved Goodhousekeeping.com. Det er et salonprodukt, hvor denne hårkur er nummer tre i serien.

Du behøver ikke købe hele salonserien for at opnå et flot resultat. Det er nok med dette et produkt, som du nemt kan få fingrene i. Olaplex No 3 Hair Protector er af god, naturlig kvalitet, som du kan tilgå til en god pris. Hårkuren indeholder ingen parabener eller silikone – til gengæld indeholder den mandelolie og jojobaolie.

Jojobaolie kommer fra en nytteplante, der er salt- og tørketålende. Dens frugter indeholder flydende voks, som bruges i denne hårkur. Både mandelolien og jojobaolien er fugtgivende. Derudover indeholder den også aloe vera, som gør håret helt silkeblødt.

Olaplex No 3 Hair Protector indeholder også et molekyle – som er parabenefrit – der går ind og beskytter og reparerer hvert hårstrå, hvorfor denne hårkur er så god til ødelagt hår.

Fremgangsmåden for denne hårkur er lidt anderledes, end du måske er vant til. Som regel bruger man hårkuren efter shampoo, men denne skal bare i vådt hår – inden shampoo og balsam.

Hairoutlet.dk anbefaler, at du masserer hårkuren i let, fugtigt hår fra rod til spids, redder håret ud med eksempelvis en kam og lader det virke i mindst ti minutter.

Når den skal i som det første, kan du sagtens massere den ind i håret, længe før du skal i bad.

Hårkuren er egnet til at sidde i håret og bearbejde skaderne i længere tid end ti minutter. Den er som sagt rigtig god til ødelagt hår, det kan for eksempel være varmeskader eller kemiske skader fra hårfarve.

Du skal bruge Olaplex No 3 Hair Protector én gang i ugen, hvor du derefter vil se, hvordan dit skadet hår bliver som nyt igen.


Davines Oi Hair Butter – Vælg Davines Oi, hvis du har tykt hår

 • Bedst i test til tykt hår
 • Roucou Olie
 • Ingen parabener

Goodhousekeeping.com har kåret denne hårkur til bedst i test til tykt hår, så har du tykt – men slidt – hår, vil vi anbefale dig Davines Oi Hair Butter. Davines Oi er anerkendt for deres brug af naturlige ingredienser, hvilket vi også sætter pris på.

Hårkuren er som sagt bedst til tykt eller krøllet hår, men anbefales til alle slags hårtyper. Den er rig på roucouolie, som indeholder beta-carotene, hvilket du også får igennem gulerødder.

Beta-carotene indholdet i roucourolien er hundrede gange højere end i en gulerod, hvorfor Davines Oi har valgt at bruge denne olie i stedet for gulerødder.

Roucouolien er med til at beskytte dit hår mod UV-stråling og reducerer UV-skadet hår, hvis skaden allerede er sket. Den sløver også aldringen af dit hår, så det er ungt og friskt i længere tid.

Alt dette foregår, mens den lader dit hår gro sig sundt og langt.

Du kan bruge denne hårkur på forskellige måder, afhængigt af hvor skadet dit hår er, eller hvor tykt det er. Den medvirker til, at du ikke længere har små fimrehår (også kaldet frizz), der stikker op alle vegne. De bliver sat på plads sammen med resten af håret. 

Hvis du har tykt hår, anbefales det det, at du masserer hårkuren ind i håndklædetørt hår og lader det virke i fem til ti minutter. Hvis du har fint, tyndt hår til en medium hårtykkelse, anbefales det, at du masserer det ind i tørt hår og lader det virke i ti minutter.

Efter begge fremgangsmåder skylles det grundigt ud, hvorefter du vasker det med shampoo og balsam.

Hvis du har meget tørt hår og gerne vil give dit hår lidt ekstra opmærksomhed, kan du massere hårkuren ind i håret både før og efter, du har vasket dit hår i shampoo og balsam.


Redken All Soft Mega Sheet Mask – En fugtgivende hårmaske

 • Brugervenlig hårmaske
 • Hurtigt resultat
 • Fugtgivende

De ovenstående produkter har alle været flydende og påføres, som en shampoo skal påføres, mens denne hårkur fra Redken er en nytænkende måde at påføre en hårkur. Det er nemlig en hårmaske, som du tager rundt om håret som en slags badehætte.

Redken All Soft Mega Sheet Mask har fået 85 points ud af 100 i Goodhousekeeping.com’s hårkur test. Det betyder, at den lige er et point fra testvinderen, hvilket gør denne hårkur meget attraktiv.

Redken All Soft Mega Sheet Mask indeholder også forskellige olier, som argan, kamelia og sacha inchi olie, som alle intensivt går ind og påfører håret mere fugt.

Denne hårkur er til dig, der hurtigt vil se et resultat. Over 81 procent af testpersonerne fra Goodhousekeeping.com kunne mærke en forskel i deres hår efter brug.

Det betyder, at hårkuren virker og intensivt går ind og arbejder med det tørre hår.

Testpersonerne beskriver, at deres hår føltes blødere og deres fimrehår var væk efter en tur under hårmasken.

Du skal anvende hårmasken i nyvasket hår og håndklædetørt hår. Du kan forsøge at massere masken ind i håret, hvilket kan være lidt svært, så du skal være lidt forsigtig. Når du har en følelse af, at masken er masseret ind i håret, skal du lade den virke i fem til ti minutter.

Masken er nem at få til at sidde med dens selvklæbende lukning og holder håret på plads under hele seancen.


Australian Bodycare: Hair clear, Scalp cure og Hair care – En naturlig hårkur

 • Alternativ
 • Naturlig
 • God til irriteret hovedbund og skæl

Australian Bodycare har også en hårkur, som vi vil anbefale. Den har ikke været en del af testen fra Goodhousekeeping.com, men hårkuren fra Auatralian Bodycare har fået 4,6 stjerner af forbrugerne. Det er en god rating på et helt naturligt helseprodukt.

Dette produkt er ikke så meget til håret, men nærmere til hårets grobund. Hair clear, Scalp cure og Hair care er en hårserie, der går ind og bidrager til en bedre og sundere hovedbund, så du undgår en irriteret, tør hovedbund eller skæl. Du kan købe produkterne samlet eller kun købe hårkuren.

Hvis du lider af skæl eller irriteret hovedbund og ikke vil købe hele serien, kan du ”nøjes” med Scalp Cure.

Det er en kur, du masserer godt ned i hovedbunden og lader virke i mindst fem minutter. Du opnår det bedste resultat ved at lade den sidde natten over, hvilket vi anbefaler.

Kuren indeholder, ligesom testvinderen Macadamia Deep Repair Mask, også macadamia olie og tea tree olie.

Produkterne indeholder alle tea tree olien, som stammer fra Australien. Tea tree olien har en helende effekt, som opretholder den rigtige bakterieflora, så du kan have en sund hovedbund.

Hvis du bruger produkterne på daglig basis, vil den også begynde med at forebygge uvelkomne bakterier. Ud over at olien er god til huden og derfor hovedbunden, vil den også give fugt og glans til dit hår.


Hair Growth Formula Gummies – En alternativ hårkur

 • Vitamin: B5, B6 og B12
 • Alternativ behandling
 • Rost af forbrugerne

Hair Growth Formula Gummies er en alternativ hårkur, som ikke skal i håret, men derimod er spiselig. Du skal spise tre vitamingummies om dagen. Vitamingummierne indeholder B5, B6 og B12, som indefra vil gøre dit hår sundere. Den vedligeholder dit hår indefra og gør håret stærkere.

Hair Growth Formula Gummies er ikke kun til normalt hår, men det kan også hjælpe dig med at få sundere og tykkere hår.

Hvis du har varmeskader, kemiske skader eller døjer med, at dit hår knækker, vil de små gummies også hjælpe dit hår til at kunne blive længere uden at spalte og knække eller genoprette et sundt hår efter skader.

Den er altså ikke kun forebyggende, du kan også bruge den til at reparere allerede skadet hår.


Vores anbefaling til dit valg

Vi har nu set på seks meget forskellige hårkure, som alle kan noget forskelligt.

Det er vigtigt, at du undersøger markedet, inden du går i gang med at finde den hårkur, der passer bedst til dig. Mange af produkterne indeholder forskellige olier, som går ind og arbejder med dit hår.

Vi anbefaler, at du går ind og tjekker, hvad de forskellige olier gør ved dit hår. På den måde sikrer du, at du finder den hårkur, der gør mest for dit hår og genopretter en god balance.

Hvis du har afprøvet alverdens hårekure, men ingen har givet dig det resultat, du leder efter, kan det være, at du skal afprøve nogle af vores mere alternative produkter.

Vær opmærksom på at stress kan være med til at modvirke sundt hår. Så husk at få slappet af og afstresset kroppen. Dette kan bl.a. gøres ved at tage på spa ophold.

Kilder: