Hvad betyder 100/100 mbit/s?

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Sponsoreret indhold.

Teknologien buldrer derudaf, og digitaliseringen af fortsat flere elementer ser ud til at fortsætte. Derfor kan det være svært at forestille sig en verden uden internet, der har en afgørende rolle med henblik på den teknologiske udvikling. I den forbindelse internethastigheden en stor rolle, hvor det er blevet almindeligt at have adgang til en internetforbindelse bestående af 100/100 mbit/s. Tallet til højre indikerer, hvor hurtigt du kan downloade data fra internettet, hvorimod tallet til venstre determinerer, hvor hurtigt du kan sende eller uploade data på internettet.

Hvad betyder mbit? 

For at kunne begrebsafklare termen mbit, så er det først og fremmest vigtigt at fastslå, hvad dens funktion er. Når du erhverver dig en internetforbindelse, så findes der forskellige hastigheder. Ligesom et køretøjs fart måles i km/t, så måles internetforbindelsen som antal megabit i sekundet. Det betyder at antallet af megabit i sekundet afgør, hvor hurtig din internetforbindelse er, og dermed også, hvad du kan bruge dit internet til. Jo højere antal megabit i sekundet, jo hurtigere er din internetforbindelse. Typisk følger prisen med antallet af megabit i sekundet. Vil du læse mere om priserne på bredbånd, så find billigt bredbånd på billigstbredbånd.dk

Forskellen på mbit download og upload

I forbindelse med din internethastighed, så vil denne oftest fremstå som to tal, hvoraf det ene indikerer downloadhastigheden og det andet uploadhastigheden. Som kort beskrevet, så betyder download hastighed, hvor hurtigt du kan hente data eller informationer fra nettet. Det kan eksempelvis være, hvor hurtigt Netflix eller YouTube-videoen loader. Har man en langsom download hastighed, så vil man typisk opleve, at det sete afsnit eller video vil begynde at buffe. 

Downloadhastighedens pendant er uploadhastigheden, og er den afgørende faktor, når man skal sende eller uploade data på internettet. Et eksempel på dette kan være at sende en e-mail, uploade et foto på Facebook eller en video på YouTube. Derudover anvender man også upload hastighed, når man benytter sig af FaceTime eller Skype, fordi man konstant oploader video og lyd.  

Hvor hurtigt internet bør du have? 

Alt afhængig af dit forbrug, og hvor mange personer der er i husstanden, så kan behovet for internethastighed variere. Er man blot en enkelt person i hjemmet, og ens primære formål, når man anvender internettet er streaming eller sociale medier, så er en internetforbindelse på minimum 20 mbit/s tilstrækkelig. Hvis man derudover er glad for at spille online spil og jævnligt downloader film, så anbefales en internetforbindelse på mellem 20-50 mbit/s. Slutteligt kan man med fordel anskaffe sig en internetforbindelse på 50-100 mbit/s, såfremt der er flere personer i husstanden, der benytter internettet til at spille online computerspil eller se streame Netflix samtidig. Derfor kan man med fordel overveje sit dataforbrug inden man erhverver sig en bredbåndsløsning. 

Hvordan tester du din internet hastighed?

Det er efterhånden blevet let at teste din internethastighed på din bredbåndsforbindelse, da der eksisterer flere hjemmesider til dette formål. Typisk vil du kunne gøre det på den pågældende udbyders hjemmeside – ellers har Energistyrelsen en hjemmeside, der kan klare opgaven. Din internethastighed måles i download- og upload hastighed.  

Alternativer til 100/100 mbit 

Der findes massere alternativer til en 100/100 mbit/s løsning, hvorfor det til tider kan være svært at afgøre, hvilket abonnement, der passer bedst til ens behov. Har man en 100/100 mbit/s løsning, men ikke føler at den er tilstrækkelig, så kan man erhverve sig et hurtigere forbindelse gennem fibernet, hvor man kan få op til 1000/500 mbit/s.