Løbesko Test – Find nye løbesko her

Løbesko Test – Find nye løbesko her

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne omgang har vi lavet en løbesko test, da vi har fået en del forespørgsler fra både mænd og kvinder, der har spurgt om vi ikke kunne lave en løbesko test. Derfor har vi selvfølgelig lavet det, da det er særdeles vigtigt at vælge den helt rigtige løbesko så du ikke belaster dine muskler eller led. Hvis man ikke har de rigtige løbesko kan man nemlig få skader og det skulle du naturligvis gerne undgå. Under vores løbesko test af de forskellige modeller, har vi lavet en lille guide til, hvilke ting du bør være opmærksom på når du kigger efter løbesko.

I vores løbesko test har vi fundet i alt 4 forskellige løbesko, som vi har testet på forskellige områder. Bl.a. har vi testet løbesko fra Asics og New Balance, som er to mærker der er yderst populære som løbesko her i Danmark. Vi har både valgt at teste løbesko til mænd og løbesko til damer i vores test. Så dvs. at 2 af de løbesko vi har med er til damer og de andre 2 er til herrer. Når vi har testet de forskellige løbesko, har vi testet dem ud fra parametre som pris, udseende og den løbestil du har. Det er eksempelvis meget vigtigt for dit vedkommende, at inden du køber nye løbesko, så får du taget en løbetest. Du skal få lavet en løbetest, så du kan finde ud af hvilken løbestil du har. De fleste danskere skal have en neutral løbesko, og derfor har vi også kun taget neutrale løbesko med i vores test.

Bedste løbesko til mænd: Asics Gel-Kayano 23 Herre

Mærke: Asics
Køn: Herre
Forhandler: Sportsway.dk

Testvinderen i vores løbesko test til mænd blev Asics Gel-Kayano 23 Herre. Dette er den mest solide løbesko vi har kunne finde frem bl.a. de forhandlere vi samarbejder med ift. test af løbesko. Asics Gel-Kayano 23 Herre er en løbesko af høj kvalitet til en fornuftig pris på 1.500 kroner. Det er en smule dyrere end de andre løbesko vi har med i vores test, men pris og kvalitet hænger bestemt også sammen i dette tilfælde. 

Overdelen af løbeskoen her er designet i et specielt materiale der ikke vejer særlig meget. Asics kalder denne teknologi for Airmesh, som er unikt for Asics. Selve Asics Gel serien, som er en serie af løbesko som Asics har lavet i en lang række år, har altid været et sikkert valg, hvis man vil have en god løbesko. Desuden har denne model også et rigtig flot og friskt design.

1.500 kr hos Sportsway.dk 

 

New Balance 680 V4 Løbesko – Herre

Mærke: New Balance
Køn: Herre
Forhandler: Sportsway.dk

New Balance 680 V4 Løbesko Herre har vi valgt som det andet bedste alternativ til et par løbesko der er af høj kvalitet. New Balance 680 V4 Løbesko Herre har også et rigtig flot design, der sælger sig selv.
I denne sorte farve som modellen har, kan du også sagtens tage dem på, hvis du vil løbe på stranden, i en beskidt skovbund eller lignende, uden at ødelægge selve løbeskoene. 

New Balance 680 V4 Løbesko Herre har en speciel teknologi i sig, som hedder ABZORB. Det betyder at denne model har en indbygget absorberings teknologi, som er en stødabsorberende funktion. Derfor er disse løbesko altså specielt gode, hvis du løber meget på asfalt. Da de optager meget mere energi i løbeskoene, end andre løbesko gør.

700 kr hos Sportsway.dk 

 

Bedste løbesko til damer: Asics GT-2000 5 Løbesko – Dame

Mærke: Asics
Køn: Dame
Forhandler: Sportsway.dk

Løbesko testvinderen til damer blev derimod Asics GT-2000 5 Løbesko Dame. Ligeledes også en Asics, som også blev testvinder af løbesko til mænd. Hvorfor har vi så valgt denne model som testvinderen som bedste løbesko til damer? Det er der flere årsager til og herunder kan du læse hvorfor. Asics GT-2000 5 Dame er en letvægts løbesko, som er yderst behageligt når man løber. Hvis du ikke har en letvægts løbesko, vil du tydeligt kunne mærker forskel, hvis du købte en. 

Løbeskoen her er også stødabsorberende med Asics egen teknologi. Der er også indbygget FluidRide, som sikrer den bedste støddæmpning. Derudover synes vi også denne model var den klart flotteste af alle dame modellerne, vi kunne finde af løbesko hos Sportsway.dk og andre webshops. Desuden er dette en løbesko der er god, hvis du har brug for pronation i din løbesko.

1.100 kr hos Sportsway.dk 

New Balance 680 v4 Løbesko – Dame

Mærke: New Balance
Køn: Dame
Forhandler: Sportsway.dk

New Balance 680 V4 Løbesko Dame er ligesom til mændene også det alternativ til testvinderen vi har valgt til damerne der vil have et par gode løbesko. New Balance 680 V4 Løbesko Dame er prismæssigt en del anderledes end testvinderen til damer, men er til gengæld næsten på højde med testvinderen, blot til en billigere pris. Derfor kan vi klart anbefale New Balance 680 V4 Løbesko Dame, hvis du vil have en neutral løbesko til under 1.000 kroner. 

New Balance 680 V4 Løbesko til damer har naturligvis også samme ABZORB teknologi, som ovenstående herremodel. Det er den teknologi som er stødabsorberende, og gør denne model særligt godt egnet til løb på asfalt. Ligeledes har modellen her også AirMesh teknologi, som gør dine fødder ånder meget mere under fysisk anstrengelse.

700 kr hos Sportsway.dk 

Hvad skal jeg være kigge efter når jeg skal købe nye løbesko?

Der er mange forskellige ting at tage stilling til, når man skal købe nye løbesko. Derfor har vi selvfølgelig opridset disse herunder så du kan finde lige præcis det par løbesko, som passer bedst til dine fødder. For hvis ikke du finder det rigtige par løbesko, så vil du bare risikere at få skader. Det har vi skrevet lidt mere om i næste afsnit, hvor vi anbefaler dig at få lavet en løbetest inden du køber nye løbesko.

Udseendet – Der er mange der går op i, hvordan den løbesko de har på ser ud og så er der andre der er ligeglade, men udelukkende tænker på, hvor god løbeskoen er. Udseendet på en løbesko er naturligvis en personlig præference, og der er stor forskel fra person til person, hvad det er for en slags løbesko man gerne vil have. Det er dog ikke noget der er afgørende for, hvor god en løbesko er, som du kan læse mere om herunder.

Pris – For mange er prisen selvfølgelig også et afgørende parameter for, hvad det er for en løbesko man vælger. Det kan dog sagtens lade sig gøre, at finde en god løbesko til under 1.000 kroner. Vores testvinder til både mænd og damer er dog ligger prismæssigt dog lige over 1.000 kroner, men det behøver du ikke investere i en løbesko, hvis den skal være af høj kvalitet. Vi har bare valgt de løbesko til dig, der vil have det mest optimale ud af dit løb uden, at skulle risikere skader eller lignende på led og muskler.

Få lavet en løbetest inden du køber løbesko

Inden du skal ud og købe et par nye løbesko er det vigtigt at få lavet en løbetest. Men hvorfor er det egentligt man skal få lavet en løbetest? En af de mest hovedsagelige årsager til du bør få lavet en løbetest.

Din løbestil beskriver den løbesko du bør vælge

Det er forskelligt fra person til person, hvilken løbestil man har. I ovenstående afsnit kan du finde ud af, hvordan du finder frem til den løbestil du har. Og herunder kan du derimod læse mere om, hvilken løbestil man kan have.

Neutral – Den mest normale løbestil i Danmark, som de fleste danskere har er neutral. Med en neutral løbestil kan du vælge mellem stort set alle de løbesko der er at vælge imellem. Hvis du har en neutral løbestil så falder din fod ingen steder hen, og du vil derfor ikke have noget ekstra slid på sener og led.

Overpronation – Overpronation er hvis foden falder indad.

Oversupination – Hvis din løbestil er oversupination, så er det fordi din fod falder udad i stedet for indad.

Hvis du er i tvivl om, hvilken løbestil du har så kan du få lavet en løbetest gratis i de fleste butikker. Bl.a. Sportsmaster og lignende sportsbutikker tilbyder og lave en løbetest for dig. Hvis du ikke går så meget op i din løbestil, så bør du blot vælge en neutral løbesko, da sandsynligheden for du har en neutral løbestil er størst. Læs mere om løbestil lige her: http://iform.dk/traeningsudstyr/loebesko/hvilken-loebestil-har-du

Hvilke mærker er bedste indenfor løbesko?

Der findes utallige løbesko mærker, og derfor kan det godt være rigtig svært at tage stilling til, hvilke man skal købe for optimal resultat når man løber. Der er stor forskel på hvad det er for nogle slags løbesko de forskellige mærker laver. Både når vi snakker kvalitet, pris og udseende.

  • Asics
  • New Balance
  • Nike
  • Adidas
  • Brooks
  • Salomon

Hvilken shop skal man så købe sine løbesko i? Der er mange forskellige webshops på nettet, der sælger løbetøj og løbesko på nettet. Vi anbefaler Sportsway.dk når du skal købe løbesko og andet løbeudstyr. Her får du rigtig god betjening og der er ligeledes også hurtig levering, hvilket er vigtigt når man køber på nettet. Så vil man selvfølgelig gerne have sine varer hurtigt. 

Vi håber du kunne bruge vores løbesko test til noget, og at du finder nogle gode løbesko, ud fra de kriterier vi har opsat. Så længe du følger vores anbefalinger, skal du nok finde det perfekte par løbesko der passer perfekt til dig. Vigtigst af alt er bare at du får lavet en løbetest inden du køber løbesko, og finder et par løbesko du har det behageligt i. Du kan også læse vores løbeur test her, hvis du også vil købe et løbeur.