Nemme tips til at gøre din bolig og husholdning mere miljøvenlig

Nemme tips til at gøre din bolig og husholdning mere miljøvenlig

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der er mange gode grunde til at leve mere miljøvenligt. Vil du gerne indføre mere bæredygtighed i din hverdag, men er lidt i vildrede om, hvor du skal starte, så læs med her.

Spar på vandet

Vi har hørt det mange gange før – vi bør spare på vandet. Men det er faktisk ret vigtigt, især at vi sparer på det varme vand. Der bruges en del energi på at varme vandet op, og jo mere vand der bruges, jo mere energi udleder co2, der kan være med til at forurene.

Komposter madrester

Vi forbrugere smider rigtig mange madvarer og -rester ud dag, og det er spild af gode råvarer. Tænk over, hvor meget du handler ind, tag kun det, du kan spise, frys madrester ned til en anden gang og komposter de grøntsager, der er tilovers. Ved selv at lave kompost, er du fri for at bruge giftig gødning til dine planter.

Sorter affaldet

Hvis du sørger for at sortere affaldet, således at madrester, hårdt plast, papir og pap ender hver sit sted, kan disse ting nemmere genanvendes.

Skru mest muligt ned for varmen

Selvom det er vinter og koldt uden for, behøver radiatorerne ikke at køre på fuld skrald. Tag en tyk trøje og et var striksokker på, hvis du fryser, i stedet for at skrue op for varmen.

Hav en eller flere kødfrie dage om ugen

Det kræver rigtig meget vand og ressourcer at producere kød, især oksekød, så det kan være en god idé og et sundt alternativ at have et par kødfrie dage om ugen.

Få lavet et energitjek af din bolig

Der kan være mange muligheder for at energioptimere din bolig, men det kan være svært at regne ud selv. En energivejleder kan, via en gennemgang af boligen, finde frem til, om huset kan isoleres bedre, om der er kuldebroer, om det trækker, om indeklimaet er godt og meget andet. Din energivejleder laver gennemgange i Vordingborg, Møn og Lolland Falster.