Opvaskemaskine Test – Den bedste opvaskemaskine

Opvaskemaskine Test – Den bedste opvaskemaskine

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er det på tide til at du skal købe en ny opvaskemaskine? Så har vi lavet en guide til dig, som gerne vil finde en opvaskemaskine af god kvalitet til en fornuftig pris.

I vores guide vil du kunne læse vores anbefalinger til, hvilke ting du bør kigge efter når du skal købe en ny opvaskemaskine. Det kan være svært at finde ud af, hvis man ikke er klar over hvordan man kender forskel på en god og en dårlig opvaskemaskine.

I vores opvaskemaskine test har vi fundet i alt 4 forskellige opvaskemaskiner. Vi har fundet opvaskemaskiner fra mærkerne Bosch, Miele og AEG som er nogle af de mest populære og bedste mærker indenfor opvaskemaskiner.

Under selve testen har vi lavet en guide til opvaskemaskiner, hvor du kan læse meget mere om hvordan du vælger den helt rigtige opvaskemaskine. Så er du sikker på at finde en opvaskemaskine som du vil blive glad for, og som holder i mange år frem. Vi håber du kan bruge vores opvaskemaskine test til noget, og at du finder den rigtige.

Du finder et stort udvalg af opvaskemaskiner til nogle af markedets skarpeste priser hos disse forhandlere:

 • Elgiganten.dk
 • Skousen.dk
 • Whiteaway.com

Bosch SMU46AI01S Silence Plus 60 cm opvaskemaskine

Vi har valgt denne Bosch SMU46AI01S Silence Plus som den 2 bedste opvaskemaskine af hovedsageligt to årsager. Dette er den mest prisvenlige opvaskemaskine som vi har kunne finde, som rent faktisk er en fornuftig opvaskemaskine som man får for sine penge.

Bosch SMU46AI01S Silence Plus er en af de mest lydløse opvaskemaskiner, som vi har kunne finde overhovedet. Det er altså rigtig rart at have en opvaskemaskine, som ikke larmer en helt masse, hvis du eksempelvis har et køkken alrum.

Du vil ærgre dig over at vælge en almindelig opvaskemaskine, hvis du har køkken alrum og du en aften gerne vil sidde og hygge dig stille og rolig med tv, hvis opvaskemaskinen så kører.

Denne opvaskemaskine har vi kunnet finde til den absolut bedste pris. Desuden er dette også en opvaskemaskine som er ret miljøvenlig. Bosch SMU46AI01S Silence Plus har energiklasse A++ og et vandforbrug på kun 9,5 liter pr. opvask.

Specifikationer

 • Vandforbrug pr. opvask: 9,5 liter
 • Energiklasse: A++

Miele G4930U hvid opvaskemaskine

Miele G4930U Opvaskemaskine er en rigtig fin opvaskemaskine i et enkelt design i hvid. Dette er en støjsvag opvaskemaskine til en pris på 5.274 kroner. Miele G4930U er en opvaskemaskine med energiklasse A++ og et vandforbrug pr. opvask på kun 9,9 liter.

Desuden kan du spare helt op til 40% i strøm med denne opvaskemaskine, hvorfor det er en af de mest miljøvenlige opvaskemaskiner vi har kunne finde til vores test.

Miele G4930U minder på mange punkter om vores testvinder og ligger også i samme prisleje. Miele G4930U har bare et lidt anderledes look med sin hvide farve og så har den lidt færre kuverter end testvinderen.

Miele G4930U har flere praktiske funktioner som du vil blive glad for, som bl.a. ComfortClose, Autoregistrering af dosering, Comfort-indretning af kurve og mange flere.

Specifikationer

 • Vandforbrug pr. opvask: 9,9 liter
 • Energiklasse: A++

AEG Opvaskemaskine FFB83730PM

Hvis du vil have den absolut bedste opvaskemaskine og ikke er bleg for, at betale 10.000 kroner for en opvaskemaskine, så skal du vælge AEG FFB83830PM.

Vi har ikke valgt denne opvaskemaskine som vores testvinder, da den er for dyr i forhold til, hvad man får i testvinderen som også er en rigtig god opvaskemaskine. Men hvis du er typen der gerne vil have det bedste, så er dette den perfekte opvaskemaskine til dig. AEG FFB83830PM Opvaskemaskine har energiklasse A+++ hvilket er højeste energimærkning. Og så har den et vandforbrug på 11 liter pr. opvask. 

Desuden har AEG FFB83830PM Opvaskemaskine også et rigtig flot og enkelt look, og er integrerbar i dit køkken, hvilket vi vil anbefale dig for det flotteste look. 

AEG FFB83830PM Opvaskemaskine er lavet af rustfrit stål så den kan holde mange år frem, uden at miste sit flotte og enkle design. Det gør også at denne opvaskemaskine har et tidsløst look, som gør du kan have opvaskemaskinen i mange år frem.

Hvis du vil have den bedste opvaskemaskine og gerne vil betale 10.000 kroner for en opvaskemaskine, så er der ingen tvivl om at du skal vælge AEG FFB83830PM.

Specifikationer

 • Vandforbrug pr. opvask: 11 liter
 • Energiklasse: A+++

Bedst i test opvaskemaskine: AEG F87792M0P

Opvaskemaskine test

Testvinderen i denne uge har vi valgt skal være AEG F87792M0P, som er den bedste opvaskemaskine vi har kunne finde på markedet lige nu. Der er flere grunde til at vi har valgt lige netop denne opvaskemaskine som vores testvinder.

AEG F87792M0P er den opvaskemaskine som vi har fundet, hvor man får absolut mest for sine penge. AEG F87792M0P er en opvaskemaskine der er særdeles miljøvenlig og har et vandforbrug på kun 11 liter pr. opvask.

Desuden er energiklassen A+++ som er den absolut bedste energiklasse, som en opvaskemaskine kan være i. Derfor har den også et energiforbrug på kun 0,857 kWh pr. opvask.

AEG F87792M0P er derfor en meget økonomisk opvaskemaskine, som ikke koster det helt store i drift til vand og strøm. Udover ovenstående så har AEG F87792M0P også flere funktioner som bl.a. 8 vaskeprogrammer der gør, at du vil få de reneste tallerkener og bestik m.v.

Vi har blandt andet også valgt denne opvaskemaskine som testvinder, eftersom AEG har lavet en udvidet returret på i alt 100 dage, hvis du ikke er tilfreds med produktet. AEG F87792M0P er den klart bedste opvaskemaskine, som vi kan anbefale til dig her i vores opvaskemaskine test.

Specifikationer

 • Vandforbrug pr. opvask: 11 liter
 • Energiklasse: A+++

Sådan vælger du den bedste opvaskemaskine

Der er rigtig mange muligheder når man skal købe en ny vaskemaskine. Der er mange forskellige mærker, forskellige udseende, priser og funktioner m.v. Det kan være uoverskueligt at skulle danne sig et overblik over, hvad der er bedst og hvad man skal holde sig fra, når man skal købe en ny opvaskemaskine. Derfor har vi lavet denne guide til dig, som du bør følge hvis du vil finde den helt rigtige opvaskemaskine.

Kapacitet – En af de vigtigste ting du skal kigge efter, når du skal købe opvaskemaskine er hvor meget plads der er i den. Hvor mange tallerkener er der plads til, hvor mange kopper kan du putte i og lignende. Der er stor forskel på, hvor stor en opvaskemaskine du har brug for, alt afhængigt af hvor stor en familie i er eller om du bare er en enkelt person. Hvis du bare er en enkelt person kan det være meget rart med en bordopvaskemaskine. Det er meget mere hygiejnisk at du kan køre en vask nogle gange om ugen, så skidtet ikke når at sætte sig ordentligt ned i dine tallerkener, glas m.v. Det er ikke så rart hvis man har en opvaskemaskine fyldt med beskidte gryder og lignende, som nemt kan stå der i en uge, hvis man kun er en mand. Så hvis du blot er enkelt i din husstand, så vil vi råde dig til at overveje en bordopvaskemaskine.

Energiklasse og vandforbrug – Hvor miljøvenlig er den opvaskemaskine som du har kig på? Et vigtigt parameter når du skal købe ny opvaskemaskine er også, hvilken energiklasse og hvilket vandforbrug pr. vask som som den opvaskemaskine har som du vil købe. I ovenstående test af de forskellige modeller kan du se, hvilken energiklasse og hvilket vandforbrug pr. vask som opvaskemaskinen har.
En 2-3 liter til forskel lyder ikke af særlig meget når det kun drejer sig om en enkelt opvask, men når du tænker på, hvor meget det bliver over tid, hvis i eksempelvis er en stor familie der kører en opvask omtrent hver anden dag.

Pris – For mange er prisen også et af de afgørende parametre for, hvilken opvaskemaskine det er man vælger. Som oftest er det sådan at pris og kvalitet hænger sammen, og derfor er prisen også et parameter du bør kigge på når du skal købe ny opvaskemaskine. Det kan sagtens lade sig gøre for dig at købe en god opvaskemaskine for under 5.000 kroner. Testvinderen af vores opvaskemaskine test koster 5.660 kroner, og den billigste vi har med i vores test koster 3.042 kroner som også er en ganske fornuftig opvaskemaskine.

Udseende – Udseendet er naturligvis noget man har personlige præferencer for, men design og udseende i en opvaskemaskine er også vigtigt da den i de fleste tilfælde står i køkkenet. Køkkenet er et af de rum man opholder sig mest i, i sit hjem. Derfor bør du vælge en opvaskemaskine som du ikke bliver træt af rent udseendemæssigt. Hvis du vil være sikker på at have en opvaskemaskine som er tidsløs, så bør du vælge en simpel og enkel opvaskemaskine i et hvidt design. Så vil den ikke gå af “mode” de næste mange år ud i fremtiden.

Funktioner – Det er ikke fordi at funktioner er det parameter du bør kigge mest efter når du skal købe ny opvaskemaskine. Dog er det en ekstra ting du skal tage med, hvis der er nogle specielle funktioner i den opvaskemaskine som du har kigget på. Når man snakker om funktioner i en opvaskemaskine så er det, som oftest de forskellige programmer som opvaskemaskinen kan kører. Der er stor forskel på fra mærke til mærke, hvad det er for nogle funktioner der er i.


De bedste opvaskemaskine mærker

Der findes rigtig mange forskellige opvaskemaskine mærker på markedet, hvorfor det godt kan være svært at tage stilling til, hvilke mærker der er de bedste at gå efter. Derfor har vi lavet en liste til dig, hvis du ikke synes om nogle af vores anbefalinger eller blot gerne vil høre, hvilke andre mærker vi også kan anbefale.

 • Bosch
 • Miele
 • AEG
 • Gram
 • Siemens
 • Electrolux
 • Asko

Hvis du følger ovenstående guide eller vælger en af de opvaskemaskiner som vi har anbefalet, så vil du uden tvivl blive rigtig glad for dit valg.

Vi har kun taget opvaskemaskiner med af høj kvalitet, hvorfor du kan være sikker på at finde en god opvaskemaskine her i vores test. Vi håber naturligvis du vil følge vores råd og anbefalinger når du skal ud og købe en ny opvaskemaskine.

Læs også vores køleskabs test lige her.