Plæneklipper Test – De 4 bedste plæneklippere på markedet

Plæneklipper Test – De 4 bedste plæneklippere på markedet

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne test skal vi se nærmere på fire forskellige plæneklippere, fra nogle af de mest populære mærker på markedet. Vi har samlet noget for ethvert budget og smag. Der er både benzindrevne, men også eldrevne plæneklippere i denne test, hvorfor du helt sikkert også finder noget som passer til din smag, hvad enten du foretrækker el, eller benzin.

Der er noget en fra Bosch, Worx, BLACK+DECKER og AL-KO. Du kender helt sikkert til de fleste af mærkerne, hvorfor du også ved, at disse er kendt for deres gode kvalitet i deres produkt. Du får her en plæneklipper test, som gør det nemt for dig, at vælge hvilken plæneklipper, du skal vælge. Der er nogle til de helt store haver, men også nogle til de mindre.

Vi vil med denne test komme godt omkring de forskellige modeller i testen, således at du kan læse dig frem til, hvilken af de her plæneklippere der er bedst for dig.

De fleste af dem har ligeledes vundet bedst i test, i både ind- og udland, hvorfor du kan være helt sikker på, at de her modeller, er nogle af de bedste på markedet indenfor plæneklippere. Der er simpelthen intet bedre, end duften af nyslået græs om sommeren, og synet af en toptrimmet plæne.

Vi har lavet den her test, for at gøre det nemmere for dig, at komme rundt omkring i den store jungle af forskellige modeller og typer af plæneklippere.

Derfor vil det blive meget nemmere for dig, med denne test, at finde lige præcis den, som passer bedst til dig. Det kan nemlig være meget svært, at finde ud af, hvilken type der passer bedst til dig, hvorfor denne test gør det nemmere for dig, så du kan bruge tiden på, at nyde din nyslåede plæne.

Du finder det største udvalg af plæneklippere, til markedets skarpeste priser hos disse online forhandlere:


BLACK+DECKER 54V CLM5448PC2-QW

Den første vi skal kigge på, kommer fra BLACK+DECKER, som du helt sikkert kender. De har lavet mange forskellige ting og sager til haven og hjemmet.

Det er som oftest maskiner, eller værktøj, som folk forbinder med det her mærke, hvilket også indebærer plæneklippere. Du vil med denne super fede plæneklipper, opnå et optimalt resultat, ved korrekt anvendelse. Denne model er drevet af el.

Det gode ved at købe sig en plæneklipper med el, er at den ikke larmer nær så meget som en med benzin. Du er ligeledes også fri for ledninger med denne model, hvilket er meget rart, da det ellers kan koste en overklippet ledning i ny og næ.

Du kan sågar bruge batterierne fra dit andet værktøj fra mærket, som har DUAVOLT. Det giver dig også en frihed, til brug i haven, hvis du har andre produkter, som kan bruge samme batterier.

Denne model har hele 54 volt, som er længe nok til, at kunne klare selv de mest krævende opgaver i haven. Du har også mulighed for, at gøre brug af POWERSWAP funktionen, som gør det muligt for dig, at skifte fra 1 batteri til 2, med det samme.

For at du kan klare alle opgaver mest jævnt, har denne model Autosense motor, som registrerer hvor stor byrden er på maskinen, hvorefter den indstiller kraften, som skal bruges til at klippe græsset.

For at du ikke skal have en kantskærer i brug, er denne model udstyret med EDGEMAX, som sørger for, at du kan køre helt tæt på kanten, så du ikke skal skære kanter efterfølgende.

Du har muligheden for at gøre brug af sideudkastet på den her model, eller du kan bruge opsamleren. Det er helt op til dig. Den har naturligvis Bio-klip, samt 7 højdejusteringer, så du kan klippe græsset som du vil.

Specifikationer

 • Drivmiddel: El
 • Areal: 400 m2
 • Støjsvag

Worx plæneklipper 40 volt

Denne model fra Worx, er en super lækker elmodel, da den har en række forskellige funktioner, som giver dig en helt masse muligheder, når du skal klippe dit græs.

Den har en rækkevidde på ca. 400 m2 på en opladning, hvilket er længe nok, til en almindelig størrelse have. Du skal derfor ikke være bange for, at den ikke kan række til din have. Naturligvis kun, hvis du skal klippe over 400 m2 græs.

Opsamlingsboksen i denne model kan rumme hele 30 liter græs, hvilket er ret meget, taget i betragtning af størrelsen på denne plæneklipper. Det er nemlig ikke den største plæneklipper, men den kan i den grad klare de største opgaver i haven. Du har derfor ikke brug for meget mere, hvis du har en mellemstørrelse have, som skal klippes engang i mellem.

Klippebredden på denne model er på 33 cm, hvilket er en god bred stribe, som kan klippes af gangen. Du kan folde håndtaget på denne model, så den fylder endnu mindre, når den stå opbevaret. For at du helt selv kan bestemme højden på dit græs, er denne udstyret med en klippehøjde på mellem 20-60 mm, så du kan få dit græs, lige som du vil have det.

Alt i alt en super lækker maskine fra Worx, som er kendte for deres super lækre kvalitet, som du i den grad kommer til at holde af. Du vil opleve at denne model er støjsvag, hvilket dine naboer, og nok også dig selv, vil sætte stor pris på.

For at du får det allerbedst ergonomisk, har denne et blødt håndtag, som du vil opleve som værende komfortabel. Der er både startknap på højre og venstre side, alt efter hvad du foretrækker. Med en opladningstid på kun 60 minutter, vil du kunne dække et stort areal på kort kort.

Specifikationer

 • Drivmiddel: El
 • Areal: 400 m2

Bosch plæneklipper ROTAK 37 GEN 4

Billig plæneklipper

Denne super flotte sag fra Bosch har i den grad taget kegler hos eksperter og forbrugere. Den har vundet i to forskellige test, både indenlandsk og udenlandsk.

Forbrugerrådet TÆNK, har den som bedst i test, samt det engelske Which.co.uk, som “Good Choice”. Denne model er en benzindreven, hvilket der er mange der foretrækker, da den sikrer en langt mere stabil klipning af din plæne, selv under de mere krævende forhold, pløjer den lige igennem.

Hvis du gerne vil have en plæneklipper som i den grad er ergonomisk, skal du vælge denne. Du kan indstille en helt masse ting, så den passer perfekt til lige netop den måde, som du gerne vil slå græs på, samtidig med den bedste komfort undervejs.

Når den skal opbevares når du ikke bruger den, har du mulighed for at slå håndtaget sammen, så det ikke tager plads i skuret, eller hvor du opbevarer din plæneklipper.

For at forlænge levetiden på denne model, er den udstyret med motorbeskyttelse, som forlænger livet på din plæneklipper.

Hvis du er træt af, at skulle klippe kanter, når du slår græs, er denne udstyret med nogle innovative plænekamme, som gør det muligt for dig, at klippe tæt ved mure, kanten af plænen og dine bede. Derfor behøver du altså ikke have fat i en kantskærer når du er færdig med din klipning.

Denne model er super lækker, og du kan bruge den til selv de hårdeste opgaver i haven. Der er en medfølgende opsamler på hele 40 liter, som du kan have en helt masse græs i. Du skal derfor ikke bekymre dig om, at du skal ud og hente en masse græs op fra plænen.

Det gør det meget nemmere for dig, at smide alt dit græs ud, når du har klippet plænen. Hvis du kan lide Bosch i forvejen, er denne plæneklipper det helt perfekte til dig.

Specifikationer

 • Drivmiddel: Benzin
 • Areal: Alle typer haver
 • Bedst i test: TÆNK og Which.co.uk

AL-KO HIGHLINE 51.5 SP-A

bedst i test plæneklipper

Den sidste i rækken, er en vaskeægte testvinder. Den har vundet bedst i test hos forbrugerrådet TÆNK. Det betyder altså, at du her står med en lækker plæneklipper, som har dokumenteret kvalitet, design og funktionalitet, i et at Danmarks største forbrugerråd.

Derudover vandt denne model også bedst i test hos det svenske magasin Råd och Rön. Derfor kan du altså være helt sikker på, at du får noget for dine penge, når du vælger den her.

Denne model er altså fastslået som en af de bedste på markedet, hvorfor du kan være helt sikker på, at du virkelige har en helt formidabel maskine. Det smarte ved den model er, at opsamleren på den, bliver fyldt op bagfra, hvorfor du ikke skal fylde den op så tit.

Derfor har du altså muligheden for, at du kan have meget mere i opsamleren, så du ikke skal afbryde klipningen i tid og utide. Denne model er selvkørende i ét gear.

Du kan vælge mellem fire forskellige måder, hvor græsset skal ryge hen, når du klipper det. Den har nemlig bagudkast, bioklip, sideudkast og opsamling. Derfor kan du altså helt selv bestemme hvordan du gerne vil have klippet dit græs, så det er til din fordel. Det betyder også, at den kan klare alle de opgaver i haven, som du kræver af den.

For at du kan komme nemmest rundt i din have, er denne udstyret med XL-hjul, så du kan klare selv de største forhindringer uden problemer. Du kan selv indstille flere forskellige ting på denne plæneklipper, så du får alt ligesom du vil have det.

Det er alt lige fra håndtaget til klippehøjden du selv kan indstille. Du får altså virkelig meget for dine penge, hvis du vælger denne lækre sag fra AL-KO, som har vundet priser i 2 forskellige lande.

Specifikationer

 • Drivmiddel: El
 • Areal: Haver op til 1800 m2
 • Bedst i test: TÆNK

El vs. Benzin

Der er både fordele og ulemper ved de forskellige maskiner. Mange foretrækker benzinmotoren alene af den grund, at de faktisk ikke ved, at der er fremstillet plæneklippere som kan klare uden ledning. Men tror derimod at der skal være en ledning på, som kan være bøvlet at få med sig omkring. Benzin koster dog i driften, da man skal købe benzin hele tiden. Vi har listet lidt fordele og ulemper op herunder.

 • Benzin – Det første man tænker på, når man skal anskaffe dig en benzindreven er, at den ofte vil være en del billigere end dem på el. Du skal heller ikke bruge en opladning midt i din klipning, hvis den løber tør for benzin. Det er blot at fylde mere på, og komme ud over stepperne igen, så er du kørende. Du slipper også for ledninger, og motoren er meget nemmere, og billigere, at reparere, hvis der skulle opstå problemer. 
  De ulemper der kan være forbundet med en benzinklipper er, at den koster løbende i benzin, hvor en el blot skal have strøm til opladning eller fra stikkontakt i forbindelse med klipningen. Derudover går de oftere i stykker, end du vil opleve det ved en batteridrevet, eller el. Derfor vælger mange el modellen, da det er meget billigere, hvis den går i stykker, da det ikke sker så ofte.
 • El og batteri – Når det kommer til el, har du en helt masse muligheder. Den larmer ikke nær så meget. Du kan lade den hurtigt op. Du skader ikke miljøet med alt den CO2, som en benzindrevet udskiller. Du skal heller ikke bekymre dig om, om du nu har benzin hjemme, eller om du skal have det med hjem, eller have det hentet. Du slipper også for mange af de problemer som der kan opstå med en benzindrevet, som f.eks. startersnoren sætter sig fast o.l.
  Af ulemper kan det nævnes, at det virkelig bliver dyrt, hvis batteriet står af. Det er næsten ligeså dyrt som hvis du skal købe en ny. Du gør klogt i, at tage dit batteri ind, når det bliver vinter, da det kan klappe sammen, hvis det bliver for koldt. Man siger som tommelfingerregel, at et batteri holder til 1000 opladninger. Du kan risikere at skulle lade op midt i en klipning, hvilket kan være frustrerende, da det tager et par timer at lade. Det slipper du for ved en benzindrevet.

Køb din plæneklipper online

Du gør klogt i, at finde din næste plæneklipper online, da du meget nemmere kan finde rundt i de forskellige priser, modeller mm.

Der står heller ikke en sælger og prøver at prakke dig noget på, som du måske ikke ville købe, hvis du selv kunne sidde på nettet, og vælge mellem de forskellige produkter. Vi har forskellige forhandlere med i denne plæneklipper test, som du kan tage et nærmere kig på