Pulverlakering – hvad er det?

Pulverlakering – hvad er det?

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Du har måske hørt det nævnt i flere sammenhænge, men er ikke helt sikker på, hvad det egentlig er – pulverlakering er egentlig, som navnet antyder, lakering med pulver. Det er en form for overfladebehandling af metalkomponenter, som på mange måder er bedre end almindelig maling eller lakering, og her i teksten kan du finde ud af mere om, hvad det er, og hvorfor det er bedre.

 

Pulverlakering er en smart løsning

Pulverlakering er på mange måder en smart løsning for dem, der søger efter metoder for overfladebehandling. Selve lakeringsprocessen er lettere end ved andre former for lakering, da meget af det faktisk sker automatisk. Pulveret, der skal påføres komponenten, gøres elektrisk ladet, således at komponenten, som på forhånd er blevet forbehandlet, tiltrækker det nu magnetiske pulver. Det betyder, at pulveret bliver fordelt jævnt og ensartet på overfladen, så slutresultatet bliver flot og glat.

 

Med pulverlakering er du med til at passe på miljøet

Når pulveret tiltrækkes af komponenten, vil det pulver, der ikke kan være der, falde ned, og kan genanvendes. Det betyder, at der er langt mindre spild end ved andre former for lakering. Derudover er pulverlakering mindre sundhedsskadeligt, da det ikke indeholder giftige opløsningsstoffer, hvilket også betyder, at lakeringen ikke vil blive opløst af vind og vejr over tid. Der er et langt mindre farligt arbejdsmiljø ved arbejdet med pulverlakering, da der ikke efterlades miljøfarligt affald, og da der ikke udledes miljøfarlige stoffer fra processen. Alt i alt er det altså en rigtig smart løsning til lakering af metalkomponenter til mange forskellige projekter.

 

Vil du vide mere?

Der findes flere specialister i pulverlakering, og nogle af dem kan levere en totalløsning med forbehandling og montering til dig, hvis du har brug for det. I Storkøbenhavn og Sjælland kan der blive leveret til døren, når lakeringen er færdiggjort. Læs mere herog bliv klogere på pulverlakering og de mange muligheder.