Solcreme Test – Bedst i test

Solcreme Test – Bedst i test

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der er desværre rigtig mange danskere der ikke bruger solcreme om sommeren. Hvis ikke man bruger solcreme er man ekstra meget udsat for solens stråler, hvilket betyder du er i risikogruppen for at få hudkræft. Det er det værste tænkelige scenarie, hvis ikke du bruger solcreme i en lang årrække. Derfor kan vi naturligvis kun anbefale dig at bruge solcreme, eftersom det alligevel ikke koster alverden. Vi har fundet 3 forskellige solcreme frem herunder i forskellige prisklasser og fra forskellige mærker. Det er meget vigtigt at finde lige præcis den solcreme der passer til den hudtype du har, og ikke blot vælger en tilfældig solcreme. Derfor har vi også lavet denne guide, som du bør følge når du skal vælge den helt rigtige solcreme.

Du kan læse meget mere om, hvordan du finder den bedste solcreme under vores test af de forskellige produkter. Er du meget overfølsom for solen, eksempelvis hvis du er rødhåret eller er meget hvid i huden? Så bør du gå efter en faktor 50 når du skal vælge solcreme. Hvis ikke du er specielt overfølsom for solen og har en normal hud, så kan du sagtens vælge en faktor 30. Dette er den mest normale faktor når du skal i solen om sommeren, og kan sagtens beskytte din hud i mod UV stråling. Hvis du er typen der gerne vil være meget brun, så er en faktor 15 tilstrækkelig når du ligger i solen. Når du kun har en faktor 15 på skal du bare være opmærksom på, at du skal smøre dig oftere.

Bedste solcreme: Biotherm Lait Solaire SPF 15 – Solcreme (200 ml)

Faktor: Faktor 15
Indhold: 200 ml
Forhandler: Helsebixen.dk

Vi har fundet frem til den absolut bedste solcreme, som vi vil anbefale til dig her til sommer. Biotherm Lait Solaire SPF 15 som er en solcreme der har en solfaktor på 15, hvilket er anbefalet solfaktor fra Kræftens Bekæmpelse. Der er flere årsager til vi har valgt denne solcreme som den bedste. Bl.a. så er Biotherm et mærke der går meget op i at det er astma- og allergivenlige produkter der er i deres cremer, som der naturligvis også er i denne solcreme. Vigtigst af alt så er denne solcreme UVA og UVB beskyttende, som er en vigtig faktor når du skal vælge solcreme. Denne solcreme fra Biotherm Lait Solaire SPF 15 er dog ikke vandfast. Biotherm Lait Solaire SPF 15 har også en dejlig let duft af citron.

199 kr hos Helsebixen.dk 

Beauté Pacifique Stay Outside Solcreme SPF 30 (200 ml)

Faktor: Faktor 30
Indhold: 200 ml
Pris: 239 kr
Forhandler: Helsebixen.dk

Beauté Pacifique Stay Outside SPF 30 er en lidt dyrere solcreme, men den er tilgengæld også pengene værd. Denne solcreme er også 200 ml ligesom de to andre solcreme vi har med i vores solcreme test. Forskellen på denne solcreme og de andre er bare, at Beauté Pacifique Stay Outside SPF 30 har et ekstra UVA og UVB beskyttende filter. Det er et filter som Beauté har valgt at kalde for Stay Outside. Stay Outside forebygger mod solskoldning, hvis du har været ude i mange timer om sommeren. Desuden formindsker Stay Outside i Beauté Pacifique Stay Outside SPF 30 også i solskader o.lign., som gør at din hud ældes hurtigere. Derfor er dette også et rigtig godt valg, hvis du skal have en solcreme til sommer med solfaktor 30.

239 kr hos Helsebixen.dk 

Derma Sun Sollotion Høj SPF 30 (200 ml)

Faktor: Faktor 30
Indhold: 200 ml
Pris: 99.95 kr
Forhandler: Helsebixen.dk

Derma Sun Sollotion SPF 30 er også et rigtig godt alternativ til en solcreme, hvis i eksempelvis er en familie der bruger meget solcreme om sommeren. Hvis du vil have en god billig solcreme så er denne solcreme fra derma med solfaktor 30 helt klart et rigtig godt bud. Derma er et rigtig godt mærke, som har mange forskellige certificeringer. Bl.a. så har Derma certificering fra astma- og allergimærket og svanemærket, hvorfor du kan være sikker på det er produkter af ordentlig kvalitet herfra.

99.95 kr hos Helsebixen.dk 

Sådan finder du en god solcreme

Det er vigtigt at du finder en god solcreme, som passer perfekt til den hudtype du har. Sådan så du ikke putter en solcreme faktor på der er for meget eller for lidt. Putter du for meget på, så får du naturligvis ikke nok sol og putter du for lidt på, er du ekstra meget udsat for solen. Derfor kan du se herunder, hvilke faktorer der gør en solcreme god og hvad du skal kigge efter.

Faktor – Et af de absolut vigtigste punkter, når du skal finde en god solcreme er faktoren. Men hvad er det overhovedet faktoren betyder for dig og hvilken solfaktor er mest optimal at vælge. Rigtig mange danskere tror faktisk at en højere solfaktor er ensbetydende med en mere beskyttende solcreme. Det er ikke en korrekt antagelse og faktisk er en faktor 15 længe nok til de fleste. Det er naturligvis bedre jo højere en solfaktor man vælger, men det er meget få procent der er til forskel fra hver faktor. Derfor har Kræftens Bekæmpelse anbefalet solfaktor 15, som den mest optimale faktor når du skal vælge solcreme.

Vandfast solcreme – Når du skal købe solcreme skal du selvfølgelig også tage stilling til om i skal i vandet til sommer eller ej. For hvis du bruger en almindelig solcreme som ikke er vandfast, så ryger solcremen selvfølgelig direkte af hvis du skal i vandet. Så hvis du ved allerede nu, at du bader meget om sommeren eller skal bruge solcreme på ferien, hvor der bliver badet. Så kan du ligeså godt vælge en vandfast solcreme allerede fra en start. Ellers kan du jo gå og smøre dig selv ind i solcreme hele tiden.

Størrelse / mængde – Du har sikkert selv stillet dig det spørgsmål. Hvor meget solcreme man skal putte på inden man skal ud i solen. Hvor meget solcreme man skal bruge pr. gang har selvfølgelig meget at gøre med, hvor stor en bøtte solcreme man skal købe også. Kræftens Bekæmpelse har lavet en undersøgelse, som påviser det er bedst at bruge 40 ml solcreme til voksne og 20 ml til børn.

Gode tips til den bedste solcreme

Herunder har vi lavet en miniguide med gode tips og råd til, hvordan du finder den bedste solcreme der passer til dig. Ligeledes har vi også skrevet forskellige tips ned til, hvordan og hvor det er vigtigt at smøre sig når man skal være ude i solen til sommer.

Smør dig godt ind i solcreme – Det er meget vigtigt at du smører en tilpas mængde solcreme på. Hvis du smører for meget solcreme på så vil solen heller ikke have nogen effekt på dig, hvis du eksempelvis gerne vil være brun. Det er tilgengæld også vigtigt at smøre nok på, da det er et problem for mange danskere, at der ikke bliver smurt nok solcreme på om sommeren. I gennemsnit putter man kun 1/4 solcreme på end, hvad man egentligt burde. Som vi har skrevet ovenfor så er den anbefalede mængde 40 ml til voksne og 20 ml til børn.

UVA og UVB beskyttende solcreme – Det er dokumenteret at lige netop UVA og UVB stråler er de mest farlige stråler at blive udsat for. Derfor bør du gå efter solcreme der beskytter imod lige netop disse to typer af stråler. Alle de solcreme vi har testet i ovenstående solcreme test, er naturligvis både UVA og UVB beskyttende.

Brug solcreme i Danmark – Det er en skrøne at folk ikke tror man skal bruge solcreme når man er i Danmark. Selvom solen ikke skinner lige så meget her i Danmark, som den gør sydpå så er der stadig risiko for at blive udsat for stråling fra solen. Den eneste måde du undgår dette, og din hud tager skader er ved at bruge solcreme.

Vi håber du kan bruge vores tips til noget, og du vil følge disse når du skal vælge solcreme. Det er så vigtigt at vælge den helt rigtige solcreme så du ikke bliver udsat for stråling fra solen. Hvis du ligger ude meget har du bare forhøjet risiko for kræft på sigt, og det er jo lige netop dette du gerne skulle undgå. Hvis du bruger en af de solcreme vi har anbefalet herover, så er du i hvert fald et skridt i den rigtige retning.