Støvsuger Test – Stor test af støvsugere

Støvsuger Test – Stor test af støvsugere

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Vi har fået mange forespørgsler af jer læsere, om ikke vi ville lave en støvsuger test. Derfor har vi valgt at lave en stor test af forskellige støvsugere, så du kan finde den absolut bedste når du skal købe en ny støvsuger.

Der er mange forskellige ting at tage stilling til ifb. med køb af en ny støvsuger og derfor vil vi også gennemgå dem her i vores støvsuger test. Du kan læse hele vores guide til, hvordan du finder den bedste støvsuger under selve testen.

I selve støvsuger testen som du kan læse lige herunder har vi testet 3 forskellige støvsugere fra mærker som Electrolux, Siemens og AEG. Testvinderen af vores støvsuger test blev Electrolux ZUOQUATTRO som er den bedste af de støvsugere vi har fundet ud fra anmeldelser og eksperttests. 

Når vi har testet de forskellige støvsuger har vi blandt andet gjort det ud fra forskellige faktorer som effekt, aktionsradius, pris og om støvsugeren er poseløs eller ej. Du kan se alle faktorer vi har testet ud fra under testen og læse hele vores støvsuger test lige herunder.

Vi ønsker dig god fornøjelse med vores støvsuger guide og håber selvfølgelig du kan finde en god støvsuger ud fra dette overblik.


Bedst i test: Electrolux ZUOQUATTRO støvsuger

Vi har valgt Electrolux ZUOQUATTRO som testvinder af vores støvsuger test. Der er flere årsager til at vi har valgt denne støvsuger som testvinderen. Bl.a. er Electrolux ZUOQUATTRO en støvsuger med lavt energiniveau på A, som er det bedste strømniveau du kan købe en støvsuger på.

Så hvis du vil have en støvsuger der bruger meget lidt strøm, så skal du vælge denne støvsuger. Electrolux ZUOQUATTRO har en sugeeffekt på 700W, hvilket er det højeste blandt alle støvsugere vi har med i denne test.

Electrolux ZUOQUATTRO vejer kun 5,8 kg som kan være behageligt, hvis du skal trække din støvsuger gennem hele huset. Her er det altså en stor fordel at have en støvsuger der ikke vejer så meget. Hvis du vil have en støvsuger med en høj aktionsradius så skal duvælge Electrolux ZUOQUATTRO. Den har en aktionsradius på 12 meter, hvilket er det højeste blandt de støvsugere vi har med i vores test.

Støvsuger med høj effektivitet

En af de hovedsagelige årsager til at vi har valgt denne model, som den bedste støvsuger er dens sugeeffekt på alle slags gulve. Electrolux ZUOQUATTRO er den støvsuger med den højeste effektivitet. Electrolux ZUOQUATTRO scorer topkarakter på støvsugning af alle forskellige typer af gulve.

Herunder både hårdt gulv og gulvtæppe. Desuden har den også scoret topkarakter på støvemission, som også er selve filtreringen. Så hvis du vil have den absolut bedste støvsuger du kan få, så skal du købe Electrolux ZUOQUATTRO.

Specifikationer

 • Aktionsradius: 12 meter
 • Effekt: 1800W

AEG CE2000EL støvsuger

Den billigste støvsuger vi har med i vores støvsuger test er AEG CE2000EL.
På trods af at det er den billigste støvsuger, så skal du ikke være i tvivl om at dette stadig er en særdeles god støvsuger der er af høj kvalitet med god sugeevne.

AEG CE2000EL har en effekt på 1500W i alt og en aktionsradius på 9,5 meter. Med en aktionsradius på 9,5 meter kan du nå rundt i hele huset når der skal støvsuges. 

AEG CE2000EL er også en støvsuger der er yderst støjsvag. Med et lydniveau på 81 dB vil du ikke blive irriteret, hvis der bliver støvsuget mens du læser, ser fjernsyn eller lignende.

Denne støvsuger har energiniveau F. Vi vil anbefale denne støvsuger til dig der har mange hårde gulve, da den ligger i kategori A netop ved støvsugning af hårde gulve.

Specifikationer

 • Aktionsradius: 9,5 meter
 • Effekt: 1500W

2. bedste støvsuger: Siemens VSZ4GHARRT1

bedste støvsuger

Vi har valgt Siemens VSZ4GHARRT1 som den anden bedste støvsuger i vores test. Med en støvsuger som Siemens VSZ4GHARRT1 kan du stole på der bliver gjort rent hver eneste gang. Dette er en støvsuger med høj effektivitet og en stor kapacitet.

Siemens VSZ4GHARRT1 kan klare støvsugning af alle typer gulve på bedste vis. Med denne støvsuger skal du heller ikke tømme filtreret for støv hele tiden da den kan klare helt op til 4 liter støv inden den skal tømmes. 

Siemens er et af de absolut bedste mærker inden for støvsugere og er kendt for, at lave særdeles stabile og holdbare maskiner til hjemmet. Derfor er Siemens VSZ4GHARRT1 en sikker investering som du bestemt vil blive glad for og som vil holde lang tid.

Når du køber denne støvsuger medfølger der et ekstra parketmundstykke du får med. Siemens VSZ4GHARRT1 har en samlet aktionsradius på 10 meter. Du kan købe denne støvsuger for en pris på 1.309 kroner som er noget billigere end testvinderen af vores test.

Specifikationer

 • Aktionsradius: 10 meter
 • Effekt: 1600W

Faktorer når du skal købe ny støvsuger

Når man skal købe en ny støvsuger er der mange forskellige parametre man skal tage stilling til. Hvis ikke du kender meget til rengøring og støvsugere generelt, så kan det være rart at have en liste med de ting du skal kigge efter når du skal købe en ny støvsuger.

Derfor har vi lavet denne liste til dig der gerne vil vide, hvilke faktorer du skal kigge efter i en ny støvsuger, så du kan vælge den rigtige støvsuger der passer til dit behov. Se hele vores liste med faktorer herunder:

Kvalitet af rengøring – Hvis du vil have den absolut bedste rengøring så skal du vælge en almindelig støvsuger. Der er en langt bedre effekt i almindelig støvsuger end der er i eksempelvis en robotstøvsuger eller en ledningsfri støvsuger. Derfor er lige netop dette en faktor du skal overveje ved køb af støvsuger.

Lydniveau – Når du skal købe en støvsuger så er lydniveauet også en vigtig faktor for, hvilken støvsuger du skal vælge. Der er stor forskel på lydniveauet på de forskellige støvsugere. På de fleste hjemmesider og butikker kan du se, hvor højt lydniveauet er på den givne støvsuger. Lydniveauet er angivet i decibel. I vores støvsuger test kan du også se lydniveauet af de forskellige støvsugere, som vi har testet.

Aktionsradius – Det er dejligt at have en stor aktionsradius på sin støvsuger. Du vil blot blive træt af i længden, at have en støvsuger med en kort aktionsradius. Man begrænser sig selv hvor og hvor meget man kan støvsuge når man vælger en støvsuger med en kort aktionsradius. Derfor bør du vælge en støvsuger der har en aktionsradius på minimum 10 meter.

Poseløs støvsuger – Det er blevet meget populært med poseløse støvsugere. Derfor skal du bestemt også overveje om du vil have en poseløs støvsuger fremfor en almindelig. Det er meget lettere med en poseløs støvsuger. Dog skal du vide at en poseløs støvsuger ikke har samme effekt, som en almindelig støvsuger har med pose.


Fordele og ulemper ved en almindelig støvsuger

Der er forskellige fordele og ulemper ved køb af en almindelig støvsuger. Fordele og ulemper der er ret væsentlige for om dit valg falder, på enten den ene støvsuger eller om det overhovedet skal være en almindelig støvsuger du skal have.

Det kan også være du skal vælge en robotstøvsuger, hvis du ikke er så god til at tage dig tid til at gøre rent. Det kan også være du har et stort hus med mange små kroge, hvor det netop er en fordel ved en almindelig støvsuger. Se alle fordele og ulemper ved køb af støvsuger herunder.

Fordele

God rengøringseffekt – Det er ikke til at komme udenom, at selvom en almindelig støvsuger er mindre mobil så er der en langt bedre effekt i en almindelig støvsuger end der er i en robotstøvsuger eller en ledningsfri støvsuger. Så hvis du vil have den mest effektive rengøring så skal du vælge en almindelig støvsuger.

Spar penge – Det er meget billigere at købe en almindelig støvsuger, end det er at købe eksempelvis en robotstøvsuger eller lignende. Så hvis du vil have en god og stabil støvsuger til en god pris, så skal du bare vælge en almindelig støvsuger.

Ulemper

Ikke ledningsfri – En af de lidt mere besværlige ting ved en almindelig støvsuger er, at der er en ledning i. Det gør den aktionsradius meget mindre end en støvsuger uden ledning.


De bedste mærker inden for støvsugere

Det kan være svært at tage stilling til, hvilke mærker man skal gå efter når man skal købe en ny støvsuger. Derfor har vi lavet en liste herunder, med de bedste støvsuger mærker:

 • Electrolux
 • AEG
 • Siemens
 • Bosch
 • Miele
 • Dyson
 • Nilfisk
 • Philips

Vi håber du finder en god støvsuger efter du har læst vores guide til valg af støvsuger.

Hvis du vælger en af de støvsugere vi har med i vores støvsuger test, så er du sikker på at købe en støvsuger der er af god kvalitet og som er let at bruge. Rigtig god fornøjelse med brug af din nye støvsuger.