Varmeregningens beløb kan formindskes ved installation af LED-pærer i boligen

Varmeregningens beløb kan formindskes ved installation af LED-pærer i boligen

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der er mange steder i boligen, hvor man kan gøre sig nogle årlige besparelser, hvilket eksempelvis kan gøres ved udskiftning af belysning i boligen og sågar også ved udendørs belysning. De pærer, der er mange hjem er installeret, er halogenpæren, der er en billig at indkøbe men dyre på elregningen, og de er derved ej heller så gode for miljøet. Her kan et alternativ være LED-pæren, der i bedste fald kan lyse med en effekt på helt ned til 4 W, hvor halogenpæren i nogle tilfælde lyser med en effekt på op mod 30 W. Med LED-pæren er der altså derved mange penge at spare årligt, når man tager i betragtning, hvor ofte lyset på badeværelser, køkkener og lignende egentlig er tændt.

Opmærksomhedspunkter i forbindelse med investering i LED-pærer

Når man så skal have erhvervet sig disse LED-pærer, er der nogle forskellige ting, man skal være opmærksom på, således man får de rette købt ind. Det forholder sig således, at stort set alle af spots, man kender fra loftet i køkken, bryggers og lignende har nogle såkaldte sokler, som er dem, man sætter pæren ind i. Denne sokkel skal man være opmærksom på, da det er muligt at få LED-pærerne med forskellige indgange til soklerne, og det er vigtigt, at indgangen til soklen passer med soklen på LED-pæren. Herudover er der en farvetemperatur, man bør overveje, hvilket er et udtryk for om lyset er varmt eller koldt – jo lavere værdi for farvetemperatur, jo varmere er lyset. Er der tale om belysning til hygge, læselys eller lignende, kan det være en fordel at anvende en model med lav farvetemperatur, mens den højere farvetemperatur egner sig godt til gangarealer, bryggerser, køkkener og lignende.

Hvor er det godt at installere pærerne?

Jo flere steder man kan komme afsted med at installere LED-pærere, jo bedre er det, såfremt man ønsker at spare mange penge på elregningen. Det forholder sig således, at man ved at udskifte 20 halogenpærer med en effekt på 30 W med 20 LED-pærer med en effekt på 4 W kan spare omtrent 1100 kroner på sin elregning årligt. Det vil svare til, at man på omtrent et halvandet år kan have tjent sin investering ind igen, hvilket kan siges at være en så god investering, at det kan være en god ide at tage et lån, således man hurtigt kan få sat gang i besparelserne på elregningen. Følg linket for at læse mere om, hvorledes det er muligt at tage et lån til LED-pærerne, såfremt der ikke måtte være råd til det, når der er brug for dem.