Aktivér din kat med dette udstyr

Aktivér din kat med dette udstyr

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

En kat er et aktivt kæledyr, som elsker at lege og jage. Derfor er det vigtigt, at du aktiverer din kat. Har du en indendørs kat i en mindre bolig, så kan den sagtens få et godt liv der, men du skal give den mulighed for at lege. Hvis du ikke sørger for at skabe de optimale rammer for katten, risikerer du, at gardinerne er flået i stykker, og din vase fra din mormor er væltet ned og smadret. Få tips til hvad du kan aktivere din kat med her.

 

Kradsetræ er et hit for katte

Noget, der kan aktivere en kat, som de er helt vilde med, er de såkaldte kradsetræer. Idéen med et kradsetræ er, som navnet siger, at din kat kan kradse på det. Det gør katte, fordi de plejer deres klør på den måde og afsætter feromoner og duftkirtler, som den har mellem tæerne. Feromoner bruges til at udvise selvsikkerhed med, hvorfor katten gør det.

 

Du kan få kradsetræer i næsten alle former og farver. Få dem med en lille hule i eller et sovested til eller et stort et med flere ”etager”, hvor katten kan stå på. Der er også mere traditionelle og små udgaver som en kradseplade, som du kan hænge på væggen. Den er rigtig god, hvis du ikke har så meget plads. Se et udvalg af kradsetræer på: https://www.petworld.dk/kradsetraeer.

 

Kattelegetøj

Du kan få utrolig meget legetøj, som kan aktivere din kat. Du kan blandt andet få:

 

  • Bolde i alle mulige sjove former og farver
  • Mus i plys med lyd i
  • Fiskestænger med en figur i enden, som katten kan prøve at fange
  • Aktiveringslegetøj med mad i

 

Mange kæledyrsejere er som så mange andre mennesker væk 8 timer om dagen, fordi de skal på arbejde, så der keder katten sig. Derfor er det vigtigt at aktivere dem, når du kommer hjem, fordi de rent biologisk ikke kan lade være med at jage og lege. Derfor er aktiveringslegetøjet med mad i for eksempel en rigtig god idé, hvor katten skal kæmpe for at få sin mad.

Du kan også med fordel investere i en kattelem, så katten selv kan rende ind og ud og gå på opdagelse og på den måde blive aktiveret. Dog er det ikke muligt med en kattelem, hvis du bor i en lejlighed, og så må du skrue op for aktiveringslegetøj hjemme.