De bedste tips til at udforske Islands naturskønne landskaber

De bedste tips til at udforske Islands naturskønne landskaber

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Der findes intet sted som Island. Landet er fyldt med unikke landskaber, som ikke findes noget andet sted i verden. Derfor er det også et land, der er mere end værd at besøge. Følg med her, og få de bedste tips til at udforske landet.

Lej bil Island og oplev friheden

Island er ikke ligefrem kendt for en fantastisk infrastruktur. Har du planer om at udforske flere steder på øen end blot Reykjavik og de steder, guidede ture tillader, er det derfor anbefalet at leje en bil til din rejse.

Hvilken bil du skal vælge, afhænger af, hvad du gerne vil med din tur. Hvis du skal køre Den Gyldne Cirkel eller Ringruten rundt, kan du sagtens nøjes med en helt almindelig bil – så længe det er i sommermånederne. Tager du af sted i de kolde måneder, er det altid en god ide at vælge en med firhjulstræk. Det samme gælder, hvis du i sommerperioden gerne vil køre i højlandet, på de såkaldte F-veje og grusveje. Husk også altid en god forsikring, som dækker skader under såvel som ovenpå bilen.

Se det magiske nordlys på Island

Du kan næsten ikke sige Nordlys, uden også at sige Island. I vinteren, hvor mørket er længere og chancerne for klart vejr større, er landet det perfekte sted at opleve det magiske nordlys. På grund af sin beliggenhed tæt på polarcirklen har Island optimale betingelser for at se dette naturlige fænomen. De bedste måneder at besøge er normalt fra september til marts.

Det er vigtigt at huske på, at nordlyset er et naturligt fænomen, og det kan være uforudsigeligt. Uanset om du tager på en guidet tur eller bevæger dig ud på egen hånd, er du altså ikke garanteret at se det. Det er vigtigt at være tålmodig og have realistiske forventninger – og så kan du forøge dine chancer ved at søge væk fra byerne og lysforurening.

Opdag de smukkeste vandfald på Island

Overalt i landet kan du finde spektakulære vandfald. Her får du nogle af de smukkeste:

  1. Gullfoss: Beliggende i den gyldne cirkel, er Gullfoss et af Islands mest berømte vandfald. Det er imponerende med sine to trin, der skaber en kraftfuld strøm af vand. 
  2. Seljalandsfoss: Dette vandfald er unikt, da du kan gå bag det og opleve vandet fra en anden vinkel.
  3. Skógafoss: Et andet imponerende vandfald, Skógafoss, er kendt for sin brede vandstrøm og den smukke regnbue, der ofte dannes ved foden af vandfaldet. 
  4. Dettifoss: I det nordøstlige Island finder du Dettifoss. Europas mest kraftfulde vandfald.
  5. Svartifoss: Kendt for sine basaltkolonner, der omgiver det. Vær opmærksom på, at du skal gå lidt for at komme til vandfaldet.