Havetraktor Test – Bedst i test

Havetraktor Test – Bedst i test

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

I denne test skal vi kigge nærmere på en række forskellige havetraktorer. Det kan nemlig være meget svært, at vælge sig frem til, hvilken man skal have, hvorfor vi har lavet denne test, som meget gerne skulle gøre det nemmere for dig, at finde frem til lige netop den model og type, som passer til dine krav. Det kan være en jungle at finde rundt i de mange forskellige ting, hvorfor mange ofte giver op, og vælger det første og bedste de kan finde.

Du får altså her muligheden for, at du kan læse om fire forskellige havetraktorer, således at du ikke kun kender prisen på de forskellige modeller, men rent faktisk også har muligheden for, at kunne danne dig et indtryk af, hvad de forskellige modeller kan. Man kan nemlig ikke bare altid vælge noget ud fra en pris, hvor du kan få det billigste. For hvad nu hvis du kunne få noget meget bedre, til lidt flere penge, eller måske det samme.

Det ville være ærgerligt at gå glip af sådan en god handel. Det kan dog være ekstremt tidskrævende, at finde rundt i de forskellige sider, og skulle læse om en helt masse forskellige former for havetraktorer, så man til sidst bliver helt ør i hovedet. Det har vi gjort for dig, med denne test. Du skal altså ikke bruge alverden med tid, på at finde frem til, hvilken model det skal være.

Dem vi har taget med i denne test, er nogle af de allerbedste på markedet, og kommer fra de mærker, som du helt sikkert kender. Texas er et af de mærker, som vi har med i denne test. De er yderst kendte for deres lækre og kvalitetsrige produkter til haven. De fremstiller en helt masse forskellige havemaskiner, som du helt sikkert også kender, fra deres karakteristiske gule farve.

FInd gode billige havetraktorere her:


Texas Rider 6100ES

havetraktor test

Den første vi skal kaste os over, kommer fra det velkendte mærker, Texas. De er kendte over hele verden, for at levere en helt masse forskellige havemaskiner, som du kan bruge til lidt af hvert. Der er alt lige fra hækkeklippere til mosfjernere. Det betyder altså med andre ord, at de har et bredt sortiment, som gør det nemmere for dig, at vælge mellem deres mange produkter.

Denne specifikke havetraktor fra Texas, har noget helt innovativt. Den har nemlig el-start, så du meget nemmere kan starte din havetraktor. Du slipper altså for, at være bange for, maskinen ikke vil starte, når du vælger en havetraktor med el-start.

For at skjule de steder hvor der skal tilføres olie og benzin, har man lavet et smart plastik cover, som gemmer det af vejen. Det betyder altså at du ikke har det strittende, eller siddende fremme, på denne model, hvilket er meget rart.

Lige præcis denne model har ikke en opsamler, men er udstyret med sideudkast, så du ikke skal rende og tømme beholderen hele tiden, når den er fuld. Det bliver blot strøet pænt ud på din plæne, og vil ikke kunne ses efter blot et par dage. Det bliver ikke meget nemmere. For at du allernemmest kan gøre denne model ren, har man udstyret den med en vaskestuds. Det betyder med andre ord, at du blot kan tilslutte en vandslange, og tænde for motoren, så kører kniven rundt, hvilket vil sprede vandet ud over det hele.

Denne model henvender sig til de lidt mindre plæner, som ikke kræver det helt store arbejde, hvorfor den heller ikke anbefales til stejle bakker, eller stigninger generelt. Du har muligheden for, at tilslutte en vogn på denne model, da den har et anhængertræk. Du kan dog maks laste den med 25 kg, og har ikke mulighed for at tilslutte andre ting på trækket.

Specifikationer

 • Opsamler: Nej
 • Klippebredde: 61
 • El-start: Ja

Wolf-Garten Mini Rider SCOOTER

bedste havetraktor

Den næste i rækken er fra det populære Wolf-Garten, som fremstiller en række forskellige havemaskiner, som du kan bruge, når du skal arbejde i din have.

Denne model har en række forskellige funktioner, som vi vil guide dig igennem herunder. For det første, så har denne model en opsamler, som gør det muligt for dig, at samle alt det græs op du slår. Dermed slipper du altså for, at du har en masse klippet græs flydende på din plæne.

For at du kan slå din plæne på den bedst mulige vis, har denne model hele 6 forskellige gear, så du kan indstille den, til lige som du vil have den. For at sikre motoren starter hver gang, har denne model også installeret en el-start, som sikrer en meget nemmere tænding af motoren. Denne model har en motorkraft på 6,5 HK, hvilket er længe nok til, at klare de fleste opgaver i haven.

Denne model er som skabt til haver, hvor der er mange beder, buske eller forhindringer, som du skal tage dig af. Den har nemlig en lille dimension, som gør den meget kompakt og manøvrerbar.

Derfor kan du altså med lethed komme og klippe de steder, hvor det ellers kan være svært. Du har ligeledes også muligheden for, at kunne opbevare denne model på en meget mere pladsbesparende måde, da den ikke fylder alverden.

Hvis du er på udkig efter en model med en god og stor opsamler, som kan klare de mest snævre opgaver i hjemmet, skal du helt sikkert overveje denne model. Du får virkelig meget for pengene, hvis du vælger denne. Klippebredden er ligeledes også på 60 cm, hvilket er nok for de fleste, medmindre du har en kæmpestor have, så bør denne være helt fint. Du kan komme nemt omkring i haven, helt uden problemer.

Specifikationer

 • Opsamler: Ja
 • Klippebredde: 60
 • El-start: Ja

MTD Minirider 60 RDHE

Den tredje vi skal kaste et blik på, kommer fra det populære MTD, som har en del år på bagen, hvor de har fremstillet nogle af de bedste havetraktorer. Du får altså virkelig en helt eminent kvalitet, hvis du vælger en af denne type. Du har muligheden for, at køre med, eller uden, opsamler, så du helt selv kan bestemme, hvor dit klippede græs skal ende henne.

Denne model er udstyret med bio-klip samt et udkaster-kit, således at du kan vælge frit, hvordan din plæne skal klippes. Denne model beskrives som havende et luksuriøst hydrostatisk gear, hvilket med andre ord betyder, at du virkelig har en super velkørende model, med en gearvælger, der bare spiller. Det er vigtigt, hvis du bruger mange timer på denne maskine, at det hele spiller.

Du har muligheden for at klippe i en bredde af hele 60 cm, hvilket er meget typsik for de havetraktorer, vi har i denne test. Hvis du gerne vil bruge opsamleren, er der plads til hele 150 liter, hvilket er længe nok, til en større omgang græsklipning, alt efter længden på dit græs, og naturligvis størrelsen på plænen.

Denne model er ligesom ovenstående, ikke forhindret af bede, buske eller andre ting, som kan komme i vejen for en græsklipning, da den er udstyret med en meget lille dimension, som gør det nemt for dig, at styre rundt i haven, og få klippet det hele, uden du skal gå på kompromis.

Specifikationer

 • Opsamler: Ja
 • Klippebredde: 60
 • El-start: Ja

McCulloch – M125-97T Powerdrive

billig havetraktor

Den sidste vi skal kigge på, er noget af en stor fætter, og kan klare selv de største opgaver i haven. Du har nemlig med denne model muligheden for, at kunne klippe nogle af de helt store plæner, da den er udstyret med en meget større klippebredde, end de andre i denne test. Den er faktisk på hele 97 cm, hvilket er noget af en klippebredde, som sparer dig en helt masse tid, i det lange løb.

Denne model er udstyret med sideudkast, så du ikke skal bekymre dig om, at du skal tømme din opsamler, da der slet ikke er nogen. Det bliver pænt smidt ud på plænen, hvorefter du ikke vil lægge mærke til det, efter blot et par dage.

Du styrer selv med fødderne, hvor hurtigt du ønsker denne havetraktor skal køre, da der er fodbetjent hastighedsregulering på denne model. Din nabo vil være grøn af misundelse, hvis han så, at du har anskaffet dig denne lækre sag.

For at gøre denne maskine så stærk som overhovedet muligt, har man valgt at udstyre den med en af de kraftfulde motorer fra Briggs & Stratton. Det er altså også din garanti for, at du får en havetraktor, som virkelig kan komme frem i verden, uden at gå på kompromis med kvalitet af den klipning, som havetraktoren udfører.

Med en effektiv spredning af det klippede græs, samt seks forskellige klippehøjder, har du altså her at gøre med, en super lækker maskine, som du kan bruge hvor som helst i haven, uden du skal tænke over tiden. Med den brede klipning som denne model tilbyder, er du altså sikret, at du meget hurtigt kan klippe græsset.

Slipper du gassen på denne model, er den naturligvis udstyret med en automatisk bremse, som sikrer, at den ikke køre fra dig, hvis du er nødsaget til at ordne noget, før du kan køre videre.

Specifikationer

 • Opsamler: Nej
 • Klippebredde: 97

Plæneklipper vs. havetraktor

Når det kommer til at slå græs, har alle folk forskellige præferencer. Det kan være du foretrækker en håndskubber, plæneklipper, eller måske en havetraktor. Det er næsten helt individuelt, hvad man bedst kan lide. Men nogle maskiner er bedre til andre ting, end den anden.

Derfor skal du tage et godt kig på dine have. Har du en lille have på måske 50-100 m2, skal du måske blot nøjes med en håndskubber, da det er meget nemt overstået.

Har du en have på over de 100 m2, til ca. 400 m2, så er en plæneklipper helt perfekt. Du kan dog også sagtens bruge en håndskubber, det vil dog tage dig ret lang tid, hvorfor en plæneklipper er perfekt. Hvis du har en have der er over de 400 m2, så bliver det ofte ret hårdt at skulle rende rundt med en plæneklipper, hvorfor en havetraktor er meget nemmere. Den kan også bruges, hvis der skal transporteres haveaffald, rives grus m.m.


Hvor kan jeg købe en havetraktor?

Når du så skal ud og finde din kommende havetraktor, kan du gør to forskellige ting. Den ene er, at endevende hele nettet for modeller, eller du kan tage et kig på en test som denne. Du kan selvfølgelig også tage ned i en fysisk butik, men du vil hurtigt miste overblikket, og kan risikere at falde for et salgstrick, hvor du bliver prakket en maskine på.

Det er respekterede forhandlere, som næsten alle i Danmark, efterhånden kender til. Derfor kan du også trygt kigge deres udvalg igennem, som strækker sig til langt flere forskellige modeller, end blot dem vi har nævnt her. God jagt.


Hvad er en typisk pris for en havetraktor?

Når det kommer til prisen på en havetraktor, kan det være meget svært at sige, hvilken pris der er den meste gængse. Det er det fordi, at der er mange forskellige funktioner i de forskellige havetraktorer, hvorfor det kan være svært, at sige en fast pris, på hvad du skal give.

Du kommer rigtigt langt med 6.000-10.000, hvis du blot kræver en standard havetraktor. Der findes også nogle til langt over dette, som er hvis du har brug for en mere kompleks maskine.

Du skal derfor gøre op med dig selv først, hvad du egentlig skal bruge din havetraktor til, inden du kan vide, hvor meget du skal give. Har du en kæmpestor have, vil du nyde godt af, at vælge en af de lidt dyrere, da den ofte har en større klippebredde, som med andre ord blot betyder, at du har meget nemmere, og hurtigere, ved at klippe din have.

Derudover kan nogle af de lidt større, også bruges til andre ting i haven, som f.eks. bortkørsel af haveaffald på trailer, rive grus- eller gårdplads, samt naturligvis klippe dit græs. Du har derfor mange flere muligheder, hvis du gerne vil have det.