Hvor mange a-kasser kan man være medlem af?

Hvor mange a-kasser kan man være medlem af?

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Sponsoreret indhold.

Arbejdsløshed er et af de vigtigste samfundsproblemer, og er et område, der er et stort politisk fokus på. At være arbejdsløs er for de fleste ikke et aktivt valg, og en fyring eller andre eksterne faktorer kan medvirke, at man bliver ledig. Skulle et sådant scenarie indtræffe, så kan man forsikre sig mod denne ved at være medlem af en a-kasse. Dog er det kun muligt at være medlem af én a-kasse, men du kan altid skifte til en ny, hvis behovet skulle opstå. 

Hvorfor skal man være medlem af en a-kasse? 

Før vi dykker ned i, hvilke fordele der er ved at være medlem af en a-kasse, så er det essentielt at få et overblik over, hvad en a-kasse er. Først og fremmest så er begrebet a-kasse en forkortelse for arbejdsløshedskasse, der i tilfælde af arbejdsløshed, sikrer dig økonomisk. Det er nemlig gennem et a-kassemedlemsskab, at du bliver berettiget til at modtage dagpenge, hvis du mister dit job. Ønsker du at læse mere, så find billige a-kasser på akasseregister.dk.   

For at kunne modtage dagpenge fra første ledighedsdag, så er det et krav, at du har været medlem af den pågældende a-kasse i mindst 1 år. Derudover skal du have haft et arbejde i minimum 52 uger inden for de seneste 3 år, medmindre du er dimittend. Slutteligt skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være aktivt jobsøgende. 

Opfylder man ovenstående krav, så kan man modtage dagpenge, hvorved man opnår en økonomisk sikkerhed alt imens man fungerer som jobsøgende. På den måde undgår man ligeledes at ende på kontanthjælp, der har en betydeligt lavere sats end dagpenge, som også kan få store økonomiske konsekvenser for både dig og din familie. 

Kan man være medlem af flere a-kasser? 

På nuværende tidspunkt er det udelukkende muligt at være medlem af én a-kasse. Dog er det muligt at skifte mellem de respektive a-kasser, hvis man finder en a-kasse, der har en mere attraktiv ordning, eller en billigere ydelse. Det vil endvidere være meningsløst at være medlem af to eller flere a-kasser, fordi du ikke berettiges til flere dagpenge af den årsag, men blot vil skulle betale to kontingenter. 

Skal man også være medlem af en fagforening? 

Vil sikres de bedste vilkår på sin arbejdsplads, så kan man med fordel tegne et medlemskab hos en fagforening. Dette betyder ikke, at det er obligatorisk krav at være medlem af en fagforening for at være medlem hos en a-kasse. Dog vil du opleve den bedste jobsikkerhed ved at være medlem af begge. Fagforeningens opgaver består i at forhandle din løn med arbejdsgiveren samt være et talerør i tilfælde af problemer med arbejdsforholdene på arbejdspladsen.   

Hvilken a-kasse skal man vælge? 

Alt afhængig af, hvilke krav man har til sin a-kasse, så er valg er a-kasse meget individuelt. Alligevel skal du være opmærksom på, at det ikke er alle a-kasser du kan være medlem af. Selvom der er frit valg, så findes der fagspecifikke a-kasser, der oftest er tilknyttet en fagspecifik fagforening, og optager kun medlemmer fra udvalgte fag, brancher eller ansættelsesformer. Derfor vil den mest optimale løsning være at vælge den a-kasse, der relaterer sig til dit fag eller situation, for at få den bedst tænkelige rådgivning.