ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.
Robotplæneklippere er de seneste par år blevet rigtig populært blandt os danskere og derfor kan man også finde disse i mange haver om sommeren. Det er naturligvis heller ikke uden grund det er blevet så populært med robotplæneklippere, for det er meget tidsbesparende og have en kørende.
Hvis du køber en robotplæneklipper så vil du aldrig nogensinde skulle bruge mere tid på, at klippe græs i din have mere. Udover at det er tidsbesparende med en robotplæneklipper, så er en robotplæneklipper heller ikke meget dyrere end mange almindelige græsslåmaskiner. I mange tilfælde kan du endda spare penge på, at købe en robotplæneklipper fremfor en græsslåmaskine.
Vi har lavet den her robotplæneklipper test til dig, som overvejer og investere i en robotplæneklipper til haven derhjemme. Efter du har læst vores test vil du ikke være i tvivl om, hvilken du skal vælge her til sommer.
I vores test over den bedste robotplæneklipper har vi valgt mellem 5 forskellige robotplæneklippere, og fundet dem hos nogle af de førende forhandlere af robotplæneklippere i Danmark. Her kan du vælge mellem mærker som WORX, Robomow og Texas.
Du finder det største udvalg af robotplæneklippere til nogle af markedets bedste priser hos bl.a. disse forhandlere:
Indhold i denne test:
WORX er et af de bedste mærker indenfor robotplæneklippere, og derfor er det da heller ikke en tilfældighed, at vi har så mange modeller med fra WORX i vores robotplæneklipper test.
WORX Landroid L II 2000 har vi valgt, som vores testvinder af denne robotplæneklipper test. Det har vi af en simple grund; nemlig holdbarhed og præcision. Når man skal vælge en robotplæneklipper, så nytter det ikke noget man vælger én til et par tusinde kroner, som går tør for strøm inden den har klippet halvdelen af græsplænen. Og lige netop WORX Landroid L II 2000 er testens mest holdbare robotplæneklipper.
WORX Landroid L II 2000 er særdeles nem at betjene. Den passer mere eller mindre sig selv hele tiden og du skal derfor ikke gå og holde øje med den hele tiden. Det er der nogle robotplæneklippere man skal ved, hvis de eksempelvis ikke kører tilbage til ladestationen selv.
Det gør WORX Landroid L II 2000 og derfor er det legene let med denne robotplæneklipper. På trods af prisen så er det den klare testvinder, hvorfor vi kun kan anbefale dig at købe WORX Landroid L II 2000, som med garanti vil holde i mange år.
ROBOMOW RC 304U er i modsætning til WORX en mellemløsning både på pris og funktioner. Denne model ROBOMOW RC 304U har stadig mange funktioner. Nogle af disse funktioner er blandt andet:
Med ROBOMOW RC 304U får du en stærkere og mere robust robotplæneklipper til en pris der er til at overkomme. Denne model har et unikt kantklip system der sikrer, at hele din græsplæne kommer til at se fantastisk ud til sommer.
Mange robotplæneklippere har ikke et kant-klip system og det bliver du nødt til at vælge én der har da din græsplæne ellers vil se lidt sløset ud nogle steder.
En af de bedste ting ved ROBOMOW RC 304U er, at du hele tiden kan følge med, hvad din robotplæneklipper laver og hvor langt den er med klipning af din græsplæne på den unikke Robomow App. Så kan du altid følge med fra din smartphone eller tablet.
WORX Landroid S 500 M2 har vi valgt som nummer to i vores test af robotplæneklippere. Prisen ved WORX Landroid S 500 M2 er meget mere moderat, hvis man sammenligner med nogle af de andre robotplæneklippere.
Mange robotplæneklippere kan godt være ret dyre og hvis man gerne vil have en robotplæneklipper men ikke vil investere over 8.000 kroner i det, så er WORX Landroid S 500 M2 et rigtig godt alternativ. Det er stadig af mærket WORX, hvilket er en af de mest bedste mærker indenfor robotplæneklippere, hvorfor du stadig får en driftsikker robotplæneklipper, men til en meget bedre pris.
WORX Landroid S 500 M2 har tre helt ekstraordinære funktioner, som ikke mange robotplæneklippere har, nemlig BIO-klip, Kant-klip og WIFI. BIO-klip systemet er en funktion, hvor din robotplæneklipper bruger langt mindre strøm end denne ville ved en almindelig robotplæneklipper.
Derudover er det også muligt med WORX Landroid S 500 M2, at dele sin græsplæne op i 3 forskellige zoner, hvis du har eksempelvis 3 forskellige græsplæner der er adskilt.
Kant-klip funktionen er også særdeles fordelagtig, hvis du gerne vil være sikker på hele græsplænen bliver klippet og du ikke skal slå græsplænen efter manuelt i kanten bagefter. Sidst men ikke mindst har WORX Landroid S 500 M2 indbygget WIFI funktion.
Worx Landroid M II 800 Robotplæneklipper er en af de mest populære robotplæneklippere i Danmark for tiden. Til dels fordi den kan erhverves til en fornuftig pris, til dels fordi den har et enkelt simpelt design og at det er en robotplæneklipper der er nem at bruge.
Mange prioritere sin robotplæneklipper efter, hvor let den er og bruge. Det er naturligvis også et særdeles vigtigt parameter, hvis den skal købes til en ældre person.
Mange ældre personer har eksempelvis sværere ved, at få kendskab til en robotplæneklipper med mange forskellige funktioner frem for en voksen mand der har lidt kendskab til teknik.
Her slår Worx Landroid M II 800 Robotplæneklipper sig dog på at være nem at bruge på trods af de spændende funktioner den har. Herunder kan du se de mest populære funktioner, som denne model har:
Texas Smart G-Force SB900 er et af de billigste alternativer vi har taget med i vores robotplæneklipper test. På trods af det er et af de billigere alternativer, så er det bestemt ikke en robotplæneklipper, som ikke er god og holdbar.
Texas Smart G-Force SB900 er en rigtig god robotplæneklipper der kan klippe op til 900m2 store græsplæner. Texas Smart G-Force SB900 tager heller ikke særlig lang tid om at oplade, og har i gennemsnit kun en opladningstid på en time.
Derudover har Texas Smart G-Force SB900 også et bioklip system, som flere af de andre robotplæneklippere har, som vi har taget med i vores test. Texas Smart G-Force SB900 har også et smart pinkode system, hvilket betyder du ikke skal være bekymret for tyveri eller lignende. Så er det nemlig kun dig der kender pinkoden, der kan benytte robotplæneklipperen.
Der kan være mange forskellige fordele og ulemper ved en robotplæneklipper, hvilke vi har prøvet og nedskrive herunder, så du ved hvad det er for nogle ting du skal være opmærksom på, inden du køber en robotplæneklipper til flere tusinde kroner.
Sparer dig for meget tid – En af de største fordele ved investering i en robotplæneklipper er uden tvivl alt den tid du vil blive sparet for. Om sommeren gror græsset hurtigt og derfor skal græsset naturligvis også slås meget. Når du investerer i en robotplæneklipper, vil du ikke have alt det bøvl længere med at slå græsset så meget.
Miljøvenlig – Det er et faktum at robotplæneklippere er meget mere miljøvenlige end traditionelle benzindrevne græsslåmaskiner. Ikke nok med det er miljøvenligt, så kommer du på sigt også til, at spare penge på benzin. Så selvom en robotplæneklipper er dyr i starten, så vil en robotplæneklipper være meget billigere i drift, eftersom den kun kører på strøm.
Skåner dig – Hvis du er vant til at trække rundt med en græsslåmaskine selv, så vil du blive skånet meget ved investering i en robotplæneklipper. Du kommer til at slippe for alt bøvlet, både tidsmæssigt men mindst ligeså meget også fordi din ryg og krop generelt, vil blive skånet for det hårde arbejde.
Allergivenlig – Hvis du har allergi så er forår og sommeren ikke det sjoveste tidspunkt, når alle slår græs hele tiden. Hvis man er allergiker så bliver alle de støvpartikler slået op i luften med en almindelig græsslåmaskine. Med en robotplæneklipper, vil der ikke være nær så mange støvpartikler blive slået op i luften, fordi robotplæneklippere klipper din græsplæne så nænsomt.
Er ret dyr – De fleste robotplæneklippere er ret dyre, men man kan heldigvis finde nogle robotplæneklippere til en fornuftig pris, hvor du ikke skal investere over 7-8.000 kroner.
Indstilling af robotplæneklipperen – Der vil komme noget arbejde med indstilling efter første gang du har købt din robotplæneklipper. Det kommer selvfølgelig meget an på, hvordan din have ser ud, det er hvad der afgør hvor meget indstillingstid.
Herunder har vi lavet en lille liste med andre tips til, hvordan du udnytter din robotplæneklipper bedst muligt, samt vedligeholder den, så den ikke går i stykker indenfor nærmeste fremtid.