Robotstøvsuger Test – Stort udvalg af robotstøvsugere

Robotstøvsuger Test – Stort udvalg af robotstøvsugere

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Kunne du godt tænke dig at skifte den gamle robotstøvsuger ud med en ny og bedre robotstøvsuger. Der er mange fordele ved at anskaffe sig en robotstøvsuger, fremfor en almindelig støvsuger.

Det kan være du ikke har meget tid til at gøre rent derhjemme. I sådan et tilfælde vil det være en god investering med en robotstøvsuger, der netop kan spare dig for meget tid.

Så kan du bruge din tid på at hygge med familien eller dine venner, i stedet for at støvsuge hjemme hos dig. Herunder kan du finde det store udvalg af robotstøvsugere og se en guide til, hvordan du vælger den helt rigtige robotstøvsuger.

I vores robotstøvsuger test har vi fundet forskellige robotstøvsugere fra bl.a. Miele og iRobot. Vi har i alt inddraget 3 forskellige robotstøvsugere, som er nogle af de bedste på markedet ud fra anmeldelser og tests. Vi har taget disse robotstøvsugere med efter grundig research af forskellige parametre som opladningstid, kvalitet af støvsugning, brugervenlighed og støjniveau. Der er mange ting at tage stilling til når man skal vælge den bedste robotstøvsuger.

Læs med i vores robotstøvsuger test, hvis du vil finde den robotstøvsuger der passer til de behov og kriterier du har til en støvsuger.


Testvinder: Miele Scout RX1 Robotstøvsuger

For os har der ikke været nogen tvivl – testvinderen af vores robotstøvsuger test skulle være Miele Scout RX1. Det er klart den bedste robotstøvsuger man kan købe lige nu. Miele er da også et mærke der er særdeles kendt for at lave gode maskiner til hjemmet og denne robotstøvsuger er ingen undtagelse.

Vi hos Testbladet.dk er ikke de eneste der er enige om at Miele Scout RX1 er den bedste robotstøvsuger. Miele Scout RX1 er også blevet kåret som testvinder hos Aftonbladet.se og Testbasen.tv2.no.

Miele Scout RX1 er den mest effektive robotstøvsuger du overhovedet kan finde og det er der flere årsager til. Miele Scout RX1 har Indoor Positioning System som betyder at den selv kan afgøre, hvor i huset den er henne og hvor den har gjort rent, samt hvor der mangler. Derfor er du sikker på at den ikke undgår nogle steder i dit hjem, så du hele tiden har et rent og flot hjem.

Et unikt system som Miele har udviklet til Miele Scout RX1 robotstøvsugere er deres system, hvor du kan indstille din robotstøvsuger til at gøre rent på dit ønskede tidspunkt.

Det vil sige at du kan indstille Miele Scout RX1 til at støvsuge på et fast tidspunkt om dagen. Det kan eksempelvis være at du vil have den skal støvsuge når du er på arbejder el. lign. Desuden har Miele Scout RX1 også et unikt Kollisions System, som gør at den kan identificere hvis der er en trappe eller lignende forhindringer, som den ikke skal støvsuge.

Lang køretid og kort opladningstid

En af de bedste ting ved Miele Scout RX1 er den lange køretid og at den er særdeles hurtig om at oplades igen. Der er ikke mange robotstøvsugere der kan komme tilnærmelsesvis tæt på Miele Scout RX1 når vi snakker køretid og opladningstid.

Hvis man sammenligner med andre robotstøvsugere så holder Miele Scout RX1 i gennemsnit 3 gange længere end andre robotstøvsugere. Miele Scout RX1 har en køretid på i alt 120 minutter, hvilket er længe nok til 2-4 støvsugninger alt afhængigt af størrelsen af dit hjem. 

Opladningstiden er på kun 2 timer, hvilket er noget hurtigere end de andre robotstøvsugere på markedet og som vi har med i vores test. Det er en stor fordel hvis du ikke vil have din robotstøvsuger oplader stående permanent i stuen, og kun vil oplade den når du skal bruge den. Hvis du vil investere i den bedste robotstøvsuger du kan få, så er Miele Scout RX1 et rigtigt godt bud.

Specifikationer

  • Køretid pr. opladning: 120 minutter
  • Opladningstid: 2 timer

2. bedste robotstøvsuger: iRobot Roomba 886

Den 2 bedste robotstøvsuger i vores test, har vi valgt skal være iRobot Roomba 886. Hvis du vil være sikker på at købe en robotstøvsuger af høj kvalitet, så skal du bare gå efter en iRobot og det er iRobot Roomba 886 også et bevis på.

Samlet set så har iRobot Roomba 886 en længere opladningstid end de andre robotstøvsugere vi har med i vores test. Det afgørende er dog ikke, hvor lang opladningstiden er men netop, hvor meget skidt din robotstøvsuger fjerner. Og iRobot Roomba 886 fjerner op til 50% mere skidt end en almindelig robotstøvsuger. Læs mere om dette i næste afsnit.

Hos Testbladet.dk er vi ikke det eneste sted der synes om iRobot Roomba 886. Hos Klikk.no og hos Robotsaldetalle.es har man kåret iRobot Roomba 886 som testvinder af deres robotstøvsuger test – så derfor er der enighed om kvaliteten af denne robotstøvsuger.

Fjern op til 50% mere skidt med iRobot Roomba 886

Denne model fra iRobot er op til 5 gange kraftigere end andre robotstøvsugere i samme prisniveau og derfor kan den fjerne op til 50% mere skidt. Irobot kalder deres ekstra kraftige motor til iRobot Roomba 886 for AeroForce.

Hvis du vil være sikker på at have et rent hjem skal du vælge iRobot Roomba 886, når du skal købe en robotstøvsuger. iRobot Roomba 886 fås til en billig pris ift. hvad du får for pengene.

Specifikationer

  • Køretid pr. opladning: 90 minutter
  • Opladningstid: 16 timer

iRobot Roomba 605 Robotstøvsuger

Et af de bedste mærker indenfor robotstøvsugere er iRobot og det er også derfor vi har to robotstøvsugere med fra iRobot i denne test. Den 3 bedste model i vores robotstøvsuger test er iRobot Roomba 605.

Selvom at dette er den billigste robotstøvsuger vi har med i vores test, så skal du ikke fortvivle da iRobot Roomba 605 har en kraftfuld sugeevne. iRobot Roomba 605 er en meget effektiv robotstøvsuger der kan klare støvsugning af dit hus særdeles hurtigt, hvis man sammenligner med andre robotstøvsugere i samme prisniveau.

Hvis du ikke vil investere mere end 2-3.000 kroner i en robotstøvsuger så er iRobot Roomba 605 et rigtig godt bud på en støvsuger til dig. IRobot Roomba 605 har en køretid på i alt 60 minutter og en kort opladningstid på kun 3 timer.

Denne model er særdeles let at betjene og er en af de mest brugervenlige robotstøvsugere du kan købe. Alt du skal gøre er at trykke på CLEAN-knappen midt på støvsugeren, og så vil iRobot Roomba 605 klare støvsugningen for dig.

iRobot Roomba 605 er støjsvag og har en kraftfuld sugeevne

Denne model fra iRobot er en af de mest støjsvage robotstøvsugere vi har kunne finde hos de forhandlere vi samarbejder med. iRobot Roomba 605 har et støjniveau på 61 dB. På trods af at iRobot Roomba 605 er støjsvag så har den stadig en særdeles kraftfuld sugeevne.

Hos iRobot har man udviklet et unikt Responsive Navigationssystem, som kan navigere rundt mellem alle dine møbler og de forhindringer du skulle måtte have i dit hjem.

Desuden har iRobot Roomba 605 en ekstra sikkerhedsfunktion, som gør at den kan identificere hvis der er en trappeafsats eller lignende så den ikke bliver ødelagt.

Specifikationer

  • Køretid pr. opladning: 60 minutter
  • Opladningstid: 3 timer

Kig efter disse faktorer når du skal købe en robotstøvsuger

Hvis man har besluttet sig for at man skal købe en robotstøvsuger, så er der en række faktorer som bør afgøre, hvilken model det er valget falder på. Disse forskellige faktorer gennemgår vi lige herunder så du kan finde frem til den robotstøvsuger, som passer til de behov du har når du skal investere i en.

En robotstøvsuger kan være noget dyrere end en traditionel robotstøvsuger, og derfor bør du nærmere se det som en investering. Hvis du køber en robotstøvsuger frem for en almindelig støvsuger, vil du nemlig spare meget tid på rengøring. Når du vil have støvsuget trykker du nemlig bare på en knap, og så sørger din robotstøvsuger for der bliver gjort rent hjemme hos dig. Se alle de forskellige faktorer du bør kigge på lige herunder.

Opladningstid og køretid – Et af de vigtigste faktorer du skal kigge efter, hvis du vil investere i en robotstøvsuger er netop opladningstiden og den samlede køretid. Der er stor forskel på hvor hurtig en robotstøvsuger er om at oplades igen. Hvis du indstiller din robotstøvsuger til at støvsuge en gang i døgnet, så skal du blot vælge en der har en opladningstid under et døgn. De fleste robotstøvsuger har dog under 10-15 timers opladningstid, hvorfor det ikke vil være noget problem. Køretid er ligeledes også en faktor du skal kigge på når du skal købe en robotstøvsuger. En god robotstøvsuger har en køretid på mellem 60 til 120 minutter. Alt under bør du ikke købe da du vil blive træt af den korte køretid på sigt.

Pris på robotstøvsuger – Når du skal købe en robotstøvsuger er prisen et parameter der hænger meget sammen med kvaliteten af den robotstøvsuger. En robotstøvsuger kan være noget dyrere end en almindelig støvsuger, men du vil blive glad for investeringen på sigt, da det kan spare dig for meget tid, hvor du kan lave noget andet.

Brugervenlighed – De fleste robotstøvsugere er nemme at betjene. Der er dog nogle enkelte robotstøvsuger der har mange forskellige funktioner. Og derfor er det ikke altid lige let at indstille sådan en robotstøvsuger. Med brugervenlighed mener vi en robotstøvsuger uden alt for mange unødvendige knapper, som er til at finde rundt i når du skal indstille din robotstøvsuger. Derfor er brugervenlighed også et vigtigt parameter når du skal købe en ny robotstøvsuger.

Lydniveau – Et af de vigtigste faktorer ved en robotstøvsuger er lydniveauet. Det er træls at købe en robotstøvsuger der larmer meget, da en robotstøvsuger har en noget længere køretid end du eksempelvis gør rent med en almindelig støvsuger. Derfor er det også vigtigt at du køber en robotstøvsuger med en støjsvag der har et lavt lydniveau.


Fordele og ulemper ved en robotstøvsuger

Der er både fordele og ulemper ved køb af en robotstøvsuger. Du kan læse alle fordele og ulemper ved en robotstøvsuger, hvis du overvejer at investere i en lige herunder.

Fordele

Tidsbesparende – En af de helt store fordele ved at investere i en robotstøvsuger, er uden tvivl den tidsbesparelse du gør dig. Alt du skal gøre er at sørge for at tænde din robotstøvsuger når du vil have gjort rent.

Mere allergivenlig – En robotstøvsuger er mere allergivenlig end normale støvsugere. Hvis du indstiller din robotstøvsuger til at klare støvsugning på daglig basis vil du få et meget sundere indeklima og det vil kun gavne dig, uanset om du er allergiker eller ej.

Få gjort rent ved et tryk på en knap – Støvsugning med en robotstøvsuger er bare meget nemmere. Alt du skal gøre er at trykke på en knap og så er der gjort rent i løbet af kort tid hjemme hos dig.

Mere støjsvag end en normal støvsuger – De fleste robotstøvsugere er meget mere støjsvage end en normal støvsuger. Det kan være dejligt, hvis du gerne vil have støvsugning klaret mens du eksempelvis ser tv eller andet.

Ulemper

Ikke helt grundig rengøring – En af de få ulemper ved en robotstøvsuger er, at det ikke er alle hjørner og kroge den kan få gjort rent i. Eftersom en robotstøvsuger har den form den har, så vil det være svært for den at nå ind i alle hjørner. Derfor kan det være du en sjælden gang imellem skal tage de sværeste hjørner, hvor din robotstøvsuger ikke kan komme til.

Dyrere end en normal støvsuger – Alt afhængigt af hvilken robotstøvsuger du vælger, så kan det være noget dyrere at investere i en robotstøvsuger end en almindelig støvsuger. En robotstøvsuger er mere praktisk men de kan være nogle tusinde kroner dyrere end en almindelig støvsuger.

Vi håber du kunne bruge vores robotstøvsuger test, og at du vil følge vores råd når du skal købe en ny robotstøvsuger. Med ovenstående anbefalinger kan du være ret sikker på et godt køb.

Hvis du har forslag til andre produkter i fremtidige guides, så hører vi meget gerne fra dig. Læg en kommentar eller send os en mail. Rigtig god fornøjelse med din nye robotstøvsuger.

Er du på udkig efter en almindelig støvsuger og ikke en robotstøvsuger? Så se vores støvsuger test her.