Blender Test – Her er den bedste blender

Blender Test – Her er den bedste blender

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Vil du gerne have en blender eller skal den gamle skiftes ud? For mange ligner de fleste blendere måske hinanden og derfor køber man kun en blender efter enten udseende og eller prisen. Det bør du dog ikke gøre da der er mange andre punkter, som du bør kigge efter når du skal købe en ny blender.

Derfor har vi lavet denne blender guide til dig, der gerne vil vide præcis, hvad det er for nogle faktorer du skal kigge efter, når du skal købe en ny blender. Du kan læse hele vores blender guide under selve testen.

I vores guide har vi valgt 4 forskellige slags blendere fra forskellige mærker, ud fra eksperttests, anmeldelser og guides. Det inkluderer blendere fra bl.a. Bodum, Kenwood, Bosch og Braun.

Du kender højst sandsynligt allerede disse mærker i forvejen og de er alle kendt for, at lave særdeles gode køkkenmaskiner. Derfor har vi også valgt at teste blendere fra netop disse mærker, så du ikke skal lede i blinde når du skal købe en ny blender.

Vi har naturligvis kåret en testvinder af vores blender test, men alt i alt er alle nedenstående 4 blendere alle af høj kvalitet. Så hvis du vælger en af 4 nedenstående blendere når du skal købe en blender, så er du sikker på at købe en blender du vil blive glad for.


Testvinder: Bodum BISTRO Blender

Vi har fundet den bedste blender frem til dig, og i vores blender test har vi kåret Bodum BISTRO Blender som testvinderen. Bodum BISTRO Blender er måske ikke den blender der ser bedst ud af de blendere vi har med i vores blender test.

Til gengæld er Bodum BISTRO den absolut bedste blender vi har med i vores test på flere punkter. Bodum BISTRO Blender er den mest kraftfulde blender med sine i alt 5 forskellige hastigheder. Du er sikker på at Bodum BISTRO står fast på bordet, uanset hvad du blender og hvor meget du blender. 

Bodum BISTRO Blender har en kapacitet på i alt 1,25 liter samlet. Så hvis du skal blende meget skal du gøre det af flere omgange. Det er dog sjældent at man har brug for at blende mere end 1,25 liter på én gang.

Bodum BISTRO Blender vil ubesværet kunne hakke igennem alt, uanset om det er frosne bær, hårde grøntsager eller noget helt tredje.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,25 liter
 • Hastigheder: 5 hastigheder

2. bedste blender: Kenwood K-mix BLX50RD Blender 

Bedste blender

Kenwood er kendt for at lave rigtig gode køkkenmaskine og lige netop Kenwood K-mix BLX50RD er ikke en undtagelse når vi snakker blendere. Kenwood K-mix BLX50RD blender har en motorkraft på 800 watt og derfor kan den klare alt lige fra is til frosne bær der skal blendes.

Denne blender har 5 forskellige hastigheder – det kan være særdeles brugbart hvis du laver smoothies med frosne bær eller vil blende is oveni el. lign. Desuden har Kenwood K-mix BLX50RD blender også en pulsfunktion, som er en trykknap der måler om der er en puls på knappen.

Kenwood K-mix BLX50RD blender er den blender i vores test, som har den største kapacitet. Så hvis du allerede nu ved du får brug for at lave eksempelvis smoothies, sorbet eller lignende i større mængder, så skal du vælge denne blender fra Kenwood.

Kenwood K-mix BLX50RD blender har en god pris for en blender af så god kvalitet. Du kan købe den hos forskellige online forhandlere, så sørg for at finde den bedste pris.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,6 liter
 • Hastigheder: 5 hastigheder

Bosch Bordblender MMB42G1B 

Denne Bosch MMB42G1B bordblender synes vi er den flotteste blender vi har med i vores blender test. Med sit hvide enkle design så vil denne blender passe ind i de fleste hjem. Bosch MMB42G1B bordblender ser ikke kun godt ud – den kan med stor kraft også blende hvad end du har brug for når du skal lave mad, smoothies el. lign.

Bosch MMB42G1B bordblender har en kapacitet på 1,5 liter og har endda også et juice filter heri så du kan få kernefrie smoothies.

Denne blender fra Bosch har dog kun 3 hastigheder men, hvis du ikke skal lave noget mad der er krævende så er det altså længe nok med 3 hastigheder, og den højeste hastighed kan klare langt det meste. Hvis du vil have en god blender til en skarp pris, som har en lang holdbarhed så skal du vælge Bosch MMB42G1B bordblender.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Hastigheder: 3 hastigheder

Braun JB3060BL sort blender 

Braun JB3060BL er den billigste blender vi har med i vores blender test. Derfor er det dog ikke ensbetydende med at det er en dårlig blender der ikke kan lave en god smoothie.

Faktisk er Braun JB3060BL en af de kraftigste blendere vi har med i vores test. Braun JB3060BL har også 5 forskellige hastigheder, som du kan blende på. Det kan være yderst brugbart alt afhængigt af, hvad det er for en slags mad du skal lave.

Derfor er Braun JB3060BL altså en rigtig god blender der har stor motorkraft og sagtens kan blende. Dog er ulempen ved Braun JB3060BL at den ikke har en så stor kapacitet.

Denne model har en kapacitet på i alt 1,75 liter hvilket ikke er særlig meget, som naturligvis afhænger af hvad det er du skal lave.

Braun JB3060BL har også et simpelt design og er i sort, hvorfor den vil passe ind i de fleste hjem. Du skal købe Braun JB3060BL, hvis du vil have en blender der er stabil og kan blende ved høj hastighed, men ikke har behovet for så stor kapacitet.

Hvis du kun skal lave mad til dig selv eller hvis i er 2 i en husstand, så er denne blender en god kandidat til jobbet.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,75 liter
 • Hastigheder: 5 hastigheder

Guide til at finde en god blender

Der er mange forskellige muligheder når du skal købe en ny blender. Derfor kan det også godt være svært at tage stilling til, hvad det er for nogle ting man skal kigge efter når man skal købe blender.

Herunder har vi lavet en oversigt over, hvad det er for nogle forskellige parametre vi har kigget på når vi har testet blendere.

Kvalitet af blender – Først og fremmest skal du kigge på kvaliteten af blenderen, når du skal købe en ny blender. Med kvalitet mener vi altså hvordan den klarer blendning af de forskellige madvarer, som du vil blende. Som hovedsag er det jo det du skal bruge en blender til, og derfor er dette et parameter der er særdeles vigtigt at kigge efter. Du kan også tydeligt mærke om det er en blender af god kvalitet, på de materialer som den er lavet af.

Brugervenlighed – En anden ting du også skal kigge efter når du skal købe en blender er brugervenligheden. Hvor let er den at bruge og kan man hurtigt sætte den til? Det er ting som dette du skal kigge efter, når du skal købe blender, for at finde den blender af den bedste kvalitet.

Støjniveauet – Støjniveauet på den blender man kigger på er også noget du skal overveje. Du kan læse hvor højt støjniveauet er på den enkelte blender under beskrivelsen hos den forhandler du kan købe den hos. Vi kommer også ind på støjniveauet på de forskellige blendere i vores blender test.

Montering af blender – De fleste blendere er lette at montere og kan hurtigt blive samlet i de små enkelte dele. Normalt kan man skille en blender ad i små mindre dele for at kunne rengøre den på bedst mulig vis. Mange lægger også sin blender ned i en køkkenskuffe i små dele og hvis du ikke gider bøvle med at samle den hele tiden, så skal du også købe en blender der er let at samle igen.

Pris på blender – Det er også vigtigt at kigge på, hvor meget en blender koster når du skal købe en ny. I første omgang skal du også gøre op med dig selv, hvor mange penge du reelt set vil bruge på en blender og hvad den skal kunne. Prisen hænger nemlig meget sammen med de andre parametre vi har skrevet ned herover. Så derfor skal du også kigge på prisen når du skal købe en ny blender.


Rengøring af din blender

Det sværeste job ved at have en blender og vedligeholde den, er næsten ikke engang at lave maden. Det trælse arbejde er at skulle rengøre sin blender, for det er et arbejde der tager lang tid og er besværligt grundet formen på en blender.

Derfor har vi lavet dette afsnit så du kan se, hvordan du kan gøre din blender ren på den bedst mulige og letteste måde. For er der overhovedet en let måde at gøre sin blender ren på? Til det kan vi selvfølgelig sige ja.

 1. Skil din blender i de enkelte dele og put dem i opvaskeren eller vask dem op i hånden, hvis ikke du har en opvaskemaskine. Vær dog opmærksom på at det ikke er alle dele der tåler at komme i opvaskeren.
 2. Skyl altid din blender efter brug, så er den lettere at rengøre.

Rengøring er en af de vigtigste ting som du skal være omhyggelig med, hvis du vil have din blender skal holde på sigt. Det er vigtigt at man renser sin blender hver eneste gang man har brugt den og at den ikke står og bliver beskidt.

Tips til vedligeholdelse af blender

 • Sørg for at rengøring bliver gjort ordentligt – det er vigtigt der ikke sidder små rester på efter den er blevet vasket. På sigt er det meget sværere at få de små rester af.
 • Du skal sørge for blenderen bliver opbevaret et ordentligt sted, et tørt sted hvor der ikke er støv og andet skidt.
 • Når du har brugt din blender vil vi altid anbefale dig at skylle den af efter brug. Det er meget at lettere at gøre din blender ren, hvis du har skyllet den af så der ikke er madrester.

De bedste mærker indenfor blendere

Der er rigtig mange forskellige slags blender mærker du kan købe. Derfor kan det selvfølgelig godt være ret uoverskueligt at skulle vælge, hvilken blender man skal købe og fra hvilket mærke det skal være.

Derfor har vi lavet en liste til dig med de mærker, som vi vil anbefale dig at gå efter, når du skal købe en ny blender. Se hele listen herunder med vores anbefalinger:

 • Kenwood
 • Bodum
 • Bosch
 • OBH
 • Braun
 • Wilfa

Hvis du vælger en af ovenstående mærker når du skal købe en blender, så vil du være sikker på at finde en god blender. Alle 6 mærker er nogle der laver gode blendere og som du kan være sikker på at blenderen er holdbare.


Sådan bruger du din blender

Der er mange der slet ikke har en blender i deres hjem, men vi mener der er mange grunde til at anskaffe sig en blender. Man kan lave meget mere sund mad, og endda også hurtigere mad. Du kan bruge din blender til at lave meget forskelligt slags mad.

Derfor har vi lavet en liste til dig med forskellige typer mad du kan lave med din blender. Se vores liste med mad din kan lave med din blender, lige herunder:

 • Smoothies
 • Frugter
 • Icecoffe
 • Dip
 • Is og sorbet
 • Sauce

Der er utallige slags muligheder med en blender for, at lave lækker mad til dig selv. Derfor bør du købe opskriftsbøger, hvor du kan se gode opskrifter som du kan bruge til din blender. Få inspiration til ting i en opskriftsbog eller ovenstående liste som vi har lavet.

Hvis du vælger at følge ovenstående guide som vi har lavet når du skal købe blender, så vil du finde den helt rigtige blender som du vil blive glad for.

Vi håber du kunne bruge vores blender test og at du kan finde en blender fra vores test. Hvis du har forslag til andre produkter eller kategorier som vi skal teste i fremtiden, så må du hellere end gerne kontakte os.

Tag et kig på vores foodprocessor test også.