Router Test – Den bedste wifi router

Router Test – Den bedste wifi router

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Vi har overraskende nok fået mange forespørgsler på, om ikke vi ville lave en router test eller en wifi router test som man også kalder det. Det har vi derfor gjort i denne uge så du kan finde den router der er perfekt til dig og som passer bedst ind i dit hjem.

Lige præcis med routere så er der stor forskel på, hvad det er for et behov man har, men ligeledes også hvordan dit hjem ser ud. Lige præcis dit hjem har stor indflydelse på, hvor godt et signal du får, hvor stor rækkevidden er og lignende.

Der findes rigtig mange router mærker som er gode og som du sagtens kan bruge til dit Wifi derhjemme. Dog er der alligevel stor forskel på dem og derfor vil vi gå igennem den hovedsagelige forskel fra de forskellige routere i vores test herunder. 

I vores router test har vi valgt at teste i alt 3 forskellige routere, som vi mener er blandt de bedste routere på markedet i øjeblikket. Vi har fundet routere fra bl.a. NETGEAR og ASUS routere. Vi har fundet de forskellige routere ud fra nogle forskellige parametre som dataoverførselshastighed, rækkevidde o. lign.

Du kan læse meget mere om de enkelte routere i vores wifi router test lige herunder. Under selve testen har vi lavet en lille guide til, hvordan du sørger for opsætning af din router når du har købt den og ligeledes også hvad det er præcis for nogle ting, som du skal kigge efter når du skal købe en router.


Den bedste router: NETGEAR Nighthawk X4S R7800 AC2600 trådløs router

Vi har fundet frem til den bedste router i denne router test, hvor vi har valgt testvinderen som NETGEAR Nighthawk X4S R7800 AC2600. Der er flere grunde til vi har valgt denne router som vinderen af vores router test.

Først og fremmest er det den router vi har kunne finde der har den højeste dataoverførselshastighed til prisen. Dvs. at det er den hurtigste router du kan få til prisen.

NETGEAR Nighthawk X4S R7800 AC2600 er desuden også en dual band router, hvilket betyder det blot er en endnu hurtigere router.

De to parametre der siger noget om hastigheden på din router er dataoverførselshastigheden og om det er en dual band router. NETGEAR Nighthawk X4S R7800 AC2600 har både en høj dataoverførselshastighed og er en dual band router.

Derfor kan du være sikker på, uanset hvor mange i er i husstanden, at denne router hele tiden vil levere hurtigt wifi til jer. NETGEAR Nighthawk X4S R7800 AC2600 har 4 lan porte og 2 USB porte.

Hvis du hader at internettet ikke fungere så skal du klart vælge denne router, da du på intet tidspunkt vil opleve langsomt internet med denne router.

Specifikationer

  • Dual band: Ja
  • Dataoverførselshastighed: 2533 Mbps

ASUS RT-AC68U trådløs router

Vi har valgt at tage denne router fra ASUS med som den anden bedste router i vores router test. ASUS RT-AC68U som også er en dual band router er en særdeles stabil router til en god pris. ASUS RT-AC68U har en dataoverførselshastighed på 1900 Mbps som er en smule mindre end vores testvinder.

Derfor er dette dog stadig en særdeles hurtig router, som altid vil sørge for du har hurtigt Wifi hjemme ved dig. ASUS RT-AC68U har mange fede features og en god rækkevidde samt hastighed. Denne model er endda blevet kåret som Alt om DATAs testvinder af deres router test. Så denne router har også vundet priser for dens hurtighed og stabilitet.

Hvis du gerne vil købe en router som er nem at sætte op, så er dette helt klart også en router for dig. Du kan klare opsætning af ASUS RT-AC68U på under 30 sekunder siger ASUS. Der er i alt 2 usb porte og 4 lan porte i denne router. Hvis du vil have en god router til en skarp pris så er ASUS RT-AC68U uden tvivl en router du bør tage med i dine overvejelser.

Specifikationer

  • Dual band: Ja
  • Dataoverførselshastighed: 1900 Mbps

ASUS RT-N66U Dual-Band Wireless-N900 Gigabit Router

ASUS RT-N66U Dual-Band er den billigste router vi har med i vores router test. Det betyder dog ikke at det er en dårlig router selvom den kun koster 999 kroner. ASUS RT-N66U Dual-Band er den perfekte internet router, hvis i ikke er særlig mange i husstanden.

Denne router har kun en dataoverførselshastighed, hvilket ikke er meget. Dog er det en dual band router og det betyder at den næsten er dobbelt så hurtigt. Når en router er dual band betyder det egentligt at den kan klare dobbelt så mange data, som en almindelig router.

Hvis du ikke vil bruge mange penge på en router, men samtidigt gerne vil have en fornuftig router der altid er stabil. Så skal du vælge ASUS RT-N66U Dual-Band router.

Specifikationer

  • Dual band: Ja
  • Dataoverførselshastighed: 450 Mbps

Hvordan finder jeg en god router?

Det kan godt være svært at finde ud af, hvad for en router man skal vælge for en, hvis man vil finde den router der leverer det bedste signal i hele dit hjem. Der er stor forskel på, hvor man bor og hvor stort et hus eller lejlighed man bor i.

Det spiller derfor en stor rolle i forhold til, hvor god din router er hjemme hos dig. Jo større et hjem du bor i, jo større er behovet også for en router der har en større rækkevidde. Du kan læse meget mere om, hvad det er for nogle parametre du bør kigge efter i vores miniguide om routere herunder.

Rækkevidde – Et af de vigtigste parametre som du skal kigge efter, når du skal finde en god router er rækkevidden. Det kan være rigtig træls hvis du har købt en ny router, og så er der ikke noget wifi i den ene ende af huset, fordi det er for langt væk fra routeren. Derfor er rækkevidden et af de ting som du skal have undersøgt når du køber en ny router.

Dataoverførselshastighed – En af de parametre der siger mest om, hvor hurtig en router er, er netop dataoverførselshastigheden. Derfor er dette også et parameter du bør kigge efter når du skal købe en ny router. Som du kan se i ovenstående router test så er der stor forskel på dataoverførselshastigheden i de forskellige routere. Hvis du skal have en hurtig router bør dataoverførselshastigheden være på omkring 2000 mbps. Alt under 1000 mbps kan du sagtens bruge, hvis du kun er 1 eller 2 i husstanden.

Opsætning – Mange tror det er svært at lave opsætning af sin nyindkøbte router. I alle tilfælde følger der dog en vejledning med, som i mange tilfælde er ret let at følge. Typisk vil du faktisk bare skulle sætte din router i de forskellige ind- og udgange der er på din router og i telefonstikket og så kører din router. Sværere plejer det faktisk ikke at være og i den vejledning du får med til din router, står det også præcis hvor du skal sætte de forskellige stik i henne.

Pris – De fleste tænker naturligvis også på prisen når der skal købes router. Det kan sagtens lade sig gøre at finde en god router for under 1.000 kroner, hvis du bor i et mindre hus eller lejlighed. Men hvis du bor i et større hus eller lejlighed så bør du investere i en større router, så du er sikker på at du altid har god forbindelse til internettet alle steder i dit hjem. Så hellere bruge lidt flere penge på en router end, at du skal gå og irritere dig hele tiden, over det manglende wifi signal der er nogle steder i dit hus. Vores testvinder fra NETGEAR er en sikker vinder der har en stor rækkevidde. Hvis du vælger den når du skal have ny router, så er du sikker på altid at have et godt wifi signal i hele dit hjem.


Sådan klarer du opsætning af din router

Det er ikke alle der ved hvordan man skal installere og sætte sin router op. Derfor har vi selvfølgelig lavet en lille guide til dig, så du ved præcis hvordan du skal installere din wifi router. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvordan en router skal sættes op fra de forskellige modeller, men overordnet set er det egentligt det samme du skal gøre. Læs med i vores step-to-step guide herunder så du kan installere din router korrekt når du har købt en ny.

Eftersom der er stor forskel på opsætning fra router til router kan man ikke helt præcist sige hvordan de forskellige routere skal opsættes. Det behøver dog overhovedet ikke være svært at sætte sin router op, og i de fleste tilfælde tager det ikke mere end 5-10 minutter.

Til alle routere følger der altid en opsætningsguide med og derfor bør du følge den vejledning der er med til den enkelte router. Der er forskel på hvad de er for nogle indgange, som der er i de forskellige routere og derfor kan man ikke lave en generel vejledning til opsætning af sin router. Hvis du slet ikke kan finde ud af den vejledning der er med, så er der telefonsupport hos begge de firmaer, som vi har anbefalet routere fra.

Vi håber du fandt vores opsætningsguide til router brugbar. Vi håber også du vil følge vores anbefalinger når du skal ud og købe en ny router. Hvis du køber en af de routere vi har anbefalet i vores router test, vil du i hvert fald ikke blive skuffet.

Alle de routere vi har med i vores router test er routere der er af topkvalitet og som har en stor rækkevidde. Hvis du har forslag til andre produkter vi skal teste, så hører vi hellere end gerne fra dig på mail eller i en kommentar herunder.