Sådan laver du dit eget home-gym

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du gerne vil lave et home-gym, så sørg for at der er plads nok til alle sider, så du ikke er 10 eller 15 cm fra at ramme væggen hele tiden, når man træner. Derudover er det vigtigt, at der er relativt højt til loftet, hvis du skal lave øvelser, hvor du skal bruge lidt mere højde end normalt. Det vil helt bestemt også være bedst samt være en fordel hvis gulvet i dit home-gym er lavet af beton, så du er sikker på, at trægulvet ikke går i stykker, når du f.eks. træner dødløft og eventuelt taber stangen. Det er derfor bedre at lave dit home-gym i en kælder eller garage, i stedet for på trægulvet inde i stuen.

Fordele ved et home-gym

Der er helt bestemt fordele ved at have sit eget home-gym. Du skal først og fremmest aldrig vente på at kunne bruge en bestemt maskine eller udstyr, da der ikke er andre udover dig, som bruger det. Derudover slipper du for transport, da dit fitnesscenter er nede i kælderen eller garagen, og dette giver dig en større fleksibilitet rent tidsmæssigt. Du sparer en masse tid, ved at du ikke skal hen til et træningscenter, men måske bare lige skal gå ned i kælderen eller garagen for at træne. Du bestemmer også selv dine træningstider og skal ikke planlægge din træning efter hvornår dit lokale træningscenter har åbent. Du kan såmænd træne midt om natten, hvis det er det du har lyst til.

Ulemper ved et home-gym

Ved at have et home-gym følger der selvfølgelig visse sikkerhedsproblemer med, men hvis du køber et powerrack, så bliver sikkerheden også øget dramatisk. Derudover er du også begrænset på udstyr i et home-gym, da der selvfølgelig ikke er lige så mange maskiner samt udstyr, som der er i et offentligt træningscenter. Et home-gym kan også blive en dyr investering, hvis du ikke holder interessen, men går død i det allerede kort tid efter. Det er nemlig ikke sikkert, at du kan sælge udstyret igen til samme pris, og derved har du altså mistet penge på at lave et home-gym, som du allerede kort tid efter har mistet interessen for.

Kom i gang med dit home-gym!

Hvis du vil have et home-gym samt har sikret dig, at du har pladsen til det, så skal du finde ud af, hvad for noget udstyr du ønsker. Det handler primært om, hvor meget du vil ofre på dit home-gym. Du skal nok forvente at betale 10.000 – 20.000 for det minimale set-up. Hvis du ikke står og har alle pengene til dit home-gym, kan du vælge at ansøge om at optage et kviklån til at dække de sidste udgifter. Der findes en del online låneudbydere, herunder KreditNU. Mange af dem tilbyder kviklån – så undersøg hvilket kviklån der vil gavne dig mest samt er billigst på sigt.