Vaskemaskine Test – Find den bedste vaskemaskine til dit behov

Vaskemaskine Test – Find den bedste vaskemaskine til dit behov

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Er det ved at være på tide med en ny vaskemaskine til dit hjem? I så fald har vi lavet denne guide til valg af ny vaskemaskine, hvor vi også har testet en masse forskellige vaskemaskiner og vi har naturligvis også kåret en testvinder. I vores test har vi gået ud fra en række parametre såsom holdbarheden, centrifugeringshastighed, energiklasse og pris.

Det er parametre som disse du skal gå efter når du skal købe en ny vaskemaskine. Vi har uddybet de forskellige parametre under selve testen, hvor vi giver dig gode råd til valg af vaskemaskine i vores vaskemaskine test.

I denne guide har vi fundet i alt 4 forskellige vaskemaskiner fra forskellige vaskemaskine mærker som bl.a. Bosch, LG, Electrolux og AEG. Alle 4 er mærker der laver yderst gode vaskemaskiner, men der er alligevel stor forskel på de forskellige eftersom vi har testet dem.

Vi har dog valgt at teste vaskemaskiner i nogenlunde samme prisklasser, hvorfor du kan være sikker på en neutral og objektiv bedømmelse af de forskellige modeller. Læs meget mere om de forskellige vaskemaskiner i vores guide herunder.

Find et stort udvalg af billige vaskemaskiner hos disse anerkendte online forhandlere:


Bosch WAT286T7SN I-DOS Vaskemaskine

Testvinderen af vores vaskemaskine test blev Bosch WAT286T7SN I-DOS. En særdeles stabil vaskemaskine der kan holde i mange år med den ekstra garanti som Bosch giver dig på deres vaskemaskiner. Der er flere årsager til vi har valgt denne vaskemaskine som vores testvinder.

Bl.a. er dette en af de opvaskemaskiner med den absolut højeste energimærkning til prisen. Bosch WAT286T7SN I-DOS Vaskemaskine har en beskeden pris på 4.127 kroner, som vi anser for fornuftig i forhold til alle de vaskeprogrammer og funktioner som modellen her har.

Bosch WAT286T7SN I-DOS Vaskemaskine har en kapacitet på i alt 7 kg maksimum pr. vask, hvilket er et fornuftigt niveau. Derudover har modellen her også et yderst lavt energiforbrug på kun 0,55 kWh pr. vask.

Desuden får du også 10 års motorgaranti på Bosch WAT286T7SN I-DOS Vaskemaskine, hvorfor du er sikker på at denne vaskemaskine har en lang holdbarhed.

Specifikationer

 • Centrifugeringshastighed: 1400 o/min
 • Energiklasse: A+++

LG FH4U2TDN0

Bedste vaskemaskine

Vi har valgt at det skulle være LG FH4U2TDN0 der blev op løberen til vores testvinder, eftersom dette er en yderst god vaskemaskine til en rigtig god pris. Man får næsten lige så meget for sine penge her, som man gør ved ovenstående model fra Bosch.

LG FH4U2TDN0 har samme energiklasse som vores testvinder som er A+++, hvilket er den højeste energiklasse der findes.

Denne vaskemaskine fra LG har en maks kapacitet på i alt 8 kg. Med sin høje energiklasse får du også et lavt energiforbrug pr. vask som ligger helt nede på 0,6 kWh, som er lavt hvis man sammenligner med andre vaskemaskiner med samme energimærkning.

Restfugtigheden er også helt nede i et niveau på 44%, hvilket er positivt i forhold til om der er fugt i tøjet efter det er blevet vasket. Ligesom Wupti.com har vi også valgt at bedømme denne model som Bedst til prisen i stedet for vores testvinder, da ovenstående model er en bedre vaskemaskine men er lidt dyrere.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1400 o/min
 • Energiklasse: A+++

Electrolux HFW41L8140

Billig vaskemaskine

Den absolut bedste model vi har kunne finde fra Electrolux har været denne model Electrolux HFW41L8140, der ligesom ovenstående vaskemaskiner også ligger i den højeste energiklasse, nemlig A+++.

Derfor er du sikker på at denne vaskemaskine har et lavt energiforbrug pr. vask, hvilket kan spare dig for mange kroner og ører i årenes løb.

Electrolux HFW41L8140 har en maks kapacitet på 8 kg. Selvom dette er en miljøvenlig vaskemaskine bruger den alligevel 0,9 kWh pr. vask, hvilket er ca. 30% mere end ovenstående 2 modeller.

Modellen her har også 10 års motorgaranti og derfor er du sikker på at den kan holde i mange år frem. Så med Electrolux HFW41L8140 får du ikke blot en miljøvenlig vaskemaskine, men ligeledes også en vaskemaskine der er særdeles holdbar.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1400 o/min
 • Energiklasse: A+++

AEG Vask/tør L76684NWD

Vaskemaskine bedst i test

AEG Vask/tør L76684NWD er hverken den billigste eller den mest miljøvenlige vaskemaskine vi har med i vores test. Til gengæld synes vi det er den smarteste vaskemaskine vi har med i vores test, eftersom der også er en tørrefunktion i denne model. Det kan til tider være rigtig brugbart også at have en vaskemaskine med tørrefunktion, hvis man eksempelvis skal bruge noget tøj hurtigt.

Det kan også være du bor inde i storbyen, har en lille terrasse el. lign. Og her kan det være rigtig smart med en vaskemaskine kombineret med tørretumbler. Vaskekapaciteten er på i alt 8 kg og selve tørre kapaciteten er på 4 kg.

Derudover har AEG Vask/tør L76684NWD også en masse smarte funktioner, som du kan læse mere om på forhandlerens hjemmeside.

Specifikationer

 • Kapacitet: 1600 o/min
 • Energiklasse: A

Vaskemaskine mærker der er gode

Der er rigtig mange forskellige vaskemaskine mærker, og derfor kan det også godt være svært at tage stilling til hvad man skal vælge. Det er bl.a. derfor vi har valgt at tage i alt 4 forskellige modeller og mærker med i vores test, så du får en fornemmelse for, hvad de forskellige mærker kan og har af funktioner. Herunder har vi lavet en lille liste med de mærker som vi anbefaler når du skal købe ny vaskemaskine:

 • AEG
 • Miele
 • Electrolux
 • LG
 • Bosch
 • Siemens

Gode råd til valg af vaskemaskine

Der er en række forskellige parametre man skal kigge efter når man skal købe ny vaskemaskine. Derfor har vi samlet alle de punkter som du bør kigge på inden du vælger den vaskemaskine du skal have hjem til dig og stå. Læs derfor nedenstående afsnit, hvis du vil blive klogere på vaskemaskiner.

Udseende – Vaskemaskinen er som ofte placeret i bryggerset i de fleste hjem. Nogle steder bliver der ikke gjort særlig meget ud af et bryggers som rum i sig selv. Andre steder er det stik modsat og der kan bryggerset godt være en del af entréen, hvorfor man godt må vælge en vaskemaskine der ser godt ud. Det er naturligvis noget man har personlige præferencer for, hvordan en pæn vaskemaskine ser ud.

Pris – Prisen er for de fleste selvfølgelig også et afgørende parameter for, hvilken vaskemaskine man vælger. Normalt kan det sagtens lade sig gøre at finde en god vaskemaskine under 5.000 kroner, og vores testvinder koster endda kun 4.127 kroner. Og det er altså en vaskemaskine af god kvalitet.

Miljøvenlighed – Hvilken energiklasse er den vaskemaskine som du vælger? Det er også et vigtigt parameter for det kan blive rigtig dyrt på sigt, hvis ikke du køber en vaskemaskine der har et fornuftigt energiforbrug. Den vaskemaskine med laveste energimærkning i vores test har A og testvinderen derimod har A+++. Der er altså stor forskel på, hvor meget strøm en vaskemaskine med den laveste og højeste energimærkning bruger.

Størrelse – Hvor meget plads er der i den vaskemaskine du skal have? Det har naturligvis også betydning for hvor valget falder når der skal vælges vaskemaskine. Hvor stor en mængde tøj kan man vaske af gangen? Det er meget forskelligt fra vaskemaskine til vaskemaskine, og du kan læse kapaciteten af alle de vaskemaskiner vi har med i vores test inde hos forhandleren. Hvis man kun er et par har man selvfølgelig ikke samme behov for en stor vaskemaskine, som en stor familie på 5 har. Derfor er dette punkt også noget du skal tage i betragtning når du skal købe en ny vaskemaskine.

Støjniveauet – Det er altså bare rart med en vaskemaskine der ikke larmer særlig meget. Det kan være yderst træls, hvis man kører en vask om aftenen eller om natten, og man har en ældre vaskemaskine der bare kører løs med en masse omdrejninger. Flere af de vaskemaskiner vi har testet er støjsvage og hvis du vælger en af disse vil du i hvert fald ikke irriteres over støjniveauet på din nye vaskemaskine.

Frontbetjent eller topbetjent vaskemaskine – Det er ret væsentligt om du skal have en frontbetjent eller en topbetjent vaskemaskine. I de fleste danske hjem har man frontbetjente vaskemaskiner, men har man eksempelvis en lille lejlighed eller et lille bryggers, så kan det være rart med en topbetjent vaskemaskine. Det er naturligvis noget man har sin personlige mening om, men som oftest er det vores oplevelse at man får de bedste vaskemaskiner som er frontbetjente.


Tips til optimal vask med din vaskemaskine:

 • Fyld din vaskemaskine helt op hver gang du bruger den. I mange danske hjem bliver maskinen ikke fyldt helt op når der skal vaskes, og det kan koste dig mange spildte liter vand årligt.
 • Kig på anvisningerne i det tøj du vasker før du vasker det. Det er ærgerligt hvis du vasker noget tøj på et vaskeprogram, som det ikke kan tåle. Så kan du ødelægge noget af dit tøj, og det skulle du jo selvfølgelig gerne undgå.
 • Vask samme farver tøj i hver sin vask. Det kan godt gå at man putter noget tøj i en anden vask som ikke har samme farve én gang, men hvis man gør det flere gange vil du altså misfarve tøjet, og det ville jo være ærgerligt.
 • Når du skal tilsætte sæben så vil vi anbefale kun at bruge sæbeskuffen til sæben. Undgå så vidt muligt at tilsætte sæben direkte i vasken, da det ikke vil fordele sig ordentligt ud i vasken på den måde og der vil sætte sig noget sæbe mere i noget tøj end noget andet.

Vi håber du har kunne bruge vores test her til noget, og at du finder en vaskemaskine som du vil blive glad for. Hvis du vælger at købe testvinderen af vores vaskemaskine test, så vil du i hvert fald ikke blive skuffet. Kunne du godt lide vores vaskemaskine test? Så må du hellere end gerne dele den på de sociale medier.

Hvis du har nogle gode forslag til nogle produkter eller kategorier, som du gerne ser vi tester i fremtidige tests, så hører vi hellere end gerne fra dig. Du kan enten sende os en e-mail med forslag eller lægge en kommentar på dette indlæg.