Kamera Test – Test af de 4 bedste kameraer

Kamera Test – Test af de 4 bedste kameraer

Kamera Test

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Skal du have et splinternyt kamera til ferien, eller vil du bare gerne have et godt kamera til at forevige dit liv? Så er der rig mulighed med det store udvalg der findes på markedet.

Det kan samtidigt også være svært, at tage stilling til hvilket kamera du skal købe med det store udvalg. Derfor har vi kigget på de kameraer vi mener er de bedste på markedet i øjeblikket, så du vælger et kamera du vil blive glad for.

Vi har lavet en test af de 4 bedste kameraer der findes på markedet i øjeblikket. Vores liste tæller b.la. kameraer fra Canon, Polaroid og Sony. Vi har kun testet digitalkameraer, da det er det eneste der hører tiden til. Hvis man vil tage ordentlige billeder bliver man nødt til, at have et digitalkamera.

Vi har ikke kun testet spejlreflekskameraer, men har ligeledes også et KompaktKamera med fra eksempelvis Polaroid, som har lavet et særdeles flot og konkurrencedygtigt kamera.

Vores testvinder blev dog et Canon, som har lavet et virkelig godt kamera til en fornuftig pris. Hvis du vil læse mere om de forskellige kameraer vi har med i vores kamera test, så læs med herunder.


Bedste kamera er Canon EOS 1300D m/ EF-S 18-55mm IS II

Vi har fundet testvinderen i denne uges kamera test, som blev Canon EOS 1300D IS II. Et rigtig godt kamera til en rigtig god pris. Kameraet her har også en lang række funktioner, som du kan læse meget mere om herunder.

EOS 1300 serien er et kamera som man har kunne finde hos Canon i en lang årrække, hvorfor det også er et kamera du kan regne med er af høj kvalitet. Nogle af de funktioner du finder i Canon EOS 1300D IS II er blandt andet den smarte LCD skærm, WIFI, Full HD film og optisk billedstabilisering.

I forhold til størrelsen på kameraet anser man også dette kamera for et letvægtskamera, som kun vejer 485 gram. Canon er et kamera man kan regne med, hvis man vil have et godt spejlrefleskamera som Canon EOS 1300D IS II i sandheden er.

Specifikationer

 • Skærm: LCD
 • WIFI: Ja
 • Vægt: 485 gram

Canon PowerShot SX60 HS

Canon Powershot SX60 HS minder i bund og grund meget om ovenstående testvinder af vores kamera test. Kameraerne er naturligvis også fra samme mærke, men der er alligevel visse forskelle.

Prismæssigt ligger de dog også meget op af hinanden med kun 100 kroner til forskel. Der hvor Canon Powershot SX60 HS skiller sig ud ift. ovenstående Canon model er bl.a. med sin roterbare LCD skærm.

Det kan være særdeles brugbart, hvis man eksempelvis skal tage selfies af hele familien el. lign. Kameraet har 65x zoom og 21mm ultravidvinkel. Canon Powershot SX60 HS har også optisk billedstabilisering som testvinderen, Full HD video, 3” skærm og WIFI.

Specifikationer

 • Skærm: LCD
 • WIFI: Ja
 • Vægt: 540 gram

Polaroid Snap Touch

Polaroid Snap Touch er et særdeles unikt kamera, og det er der mange grunde til. Derfor har vi valgt at opridse nogle af grundene til at Polaroid Snap Touch er et fantastisk kamera:

 • LCD Skærm
 • Print billeder direkte fra kameraet
 • 13 megapixel
 • Touch funktion
 • Rediger billederne direkte fra kameraet

Hvis ikke ovenstående er nok til at overtale dig så bør du se nedenstående video. Her kan du se en promo video om Polaroid Snap Touch:

Specifikationer

 • Skærm: LCD
 • WIFI: Nej

Sony DSC-W800 Sort

Skal du på ferie til sommer? Så har vi her det perfekte kamera til dig. Nemlig Sony DSC-W800 Sort, som er det mindste og bedste kamera til prisen vi har fundet.

Hvis du ikke går så meget op i at redigere billeder, kvaliteten af billederne osv., så kan dette sagtens være det ideelle kamera til ferien. Eftersom det er et mindre kamera er der ikke WIFI og lignende funktioner.

Det vejer til gengæld heller ikke så meget som de andre kameraer, som vi har med i vores kamera test pga. størrelsen. Desuden er dette også det absolut billigste kamera vi har taget med i vores kamera test, og det er svært generelt, at finde et lignende kamera til samme pris og af samme kvalitet.

Specifikationer

 • Skærm: LCD
 • WIFI: Nej
 • Vægt: 109 gram

Hvad skal du kigge efter når du skal købe nyt kamera?

Der er mange forskellige ting at tage stilling til, når du skal købe nyt kamera. Derfor har vi lavet denne liste til dig herunder, med de ting du bør kigge mest efter for at finde det bedste kamera.

Kamera pixels – Pixels i et kamera er en af de vigtigste indikatorer for, hvor godt et kamera det egentligt er. Jo flere megapixels der er, jo bedre plejer kameraet også at være. Pixels er det der er med til at gengive billedets størrelse og hermed opløsning af billedet. Du skal dog være obs. på, at når der er flere pixels på et kamera, betyder det oftest også at dette optager meget mere plads i hukommelsen på kameraet. Udover kameraets pixels er der naturligvis også andre indikatorer for kvaliteten af kameraet, som du kan læse mere om herunder.

Pris – Et af de vigtigste parametre når du skal købe nyt kamera er for mange danskere prisen. Det er ikke et uvæsentligt parameter og selvom du er ligeglad med, hvad det koster er pris stadig en indikator for, hvor godt et kamera det er som oftest. Det er klart der er stor forskel på prisen på et kamera, og det samme er selvfølgelig gældende på kvaliteten. Du bør kunne finde et rigtig godt kamera i prisklassen 2.500-4.000 kroner, hvis du vil tage rigtig gode og skarpe billeder.

Kameraets optik – Hvis du vil se efter om et kamera er godt eller ej, så er kameraets optik en af de væsentligste faktorer du bør kigge efter. Kameraets optik er den del i et kamera der sikrer skarpt fokus, som sikrer det absolut bedste billede. Det er meget forskelligt fra mærke til mærke, hvad det er der bliver brugt for en optik, så vær opmærksom på dette når du køber nyt kamera.

Design – For mange er det også vigtigt at det kamera man har købt også har et pænt design. Det er selvfølgelig individuelt fra person til person, hvad det er for nogle præferencer man har ift. design. Der er også stor forskel på designet fra kamera til kamera, og specielt den type man køber.

Spejlrefleks har eksempelvis et noget anderledes design end KompaktKameraer har. Design er dog ikke det eneste du bør være opmærksom på, da det ikke er designet der er sigende for, hvor god kvaliteten i et kamera er.

Ekstra funktioner – På mange nye kameraer er det muligt, at vælge mellem mange forskellige ekstra funktioner til sit kamera. Bl.a. er det muligt at få WIFI i sit kamera og NFC, som er tilslutning til sin mobile enhed, eksempelvis din telefon eller tablet. WiFi og NFC som begge er to rigtig smarte funktioner at have i sit kamera, er det muligt at se de billeder der bliver taget på kameraet på din mobile enhed.

Det er meget nyttigt hvis du er et sted, hvor det ikke er muligt at kigge om billederne er blevet gode på computeren, men kun har en mobil tilgængelig. Dog er det ikke nødvendige funktioner for at tage gode billeder. Der skal du i stedet kigge på kameraets optik og kamera pixels.


De bedste kamera mærker

Der findes mange forskellige mærker indenfor kameraer, men hvad skal du egentligt kigge efter for nogle mærker. Derfor har vi lavet denne liste herunder, med de bedste kamera mærker, så du ikke går galt i byen.

De 4 bedste kameraer mener vi naturligvis er ovenstående 4 kameraer, hvorfor vi har taget dem med i vores test. Dog findes der også andre kamera mærker, som vi kan anbefale, hvis ovenstående kameraer ikke er præcis det du leder efter. Hvis det er tilfældet kan vi bl.a. anbefale følgende kameraer:

 • Canon
 • Sony
 • Panasonic
 • Nikon
 • Olympus
 • Fujifilm
 • Leica
 • Minolta

Når du skal vælge et kamera, vil vi dog ikke kun anbefale dig og gå efter mærket udelukkende, hvorfor du også bør kigge på ovenstående liste. Hvis du vil være sikker på at finde et godt kamera, vil vi dog klart sige du skal vælge vores testvinder i denne kamera test.


Hvilken shop skal jeg købe mit kamera i?

Det kan være svært at tage stilling til, hvor du skal købe kameraet henne, når du har fundet præcis det kamera du vil købe. Der findes mange webshops og fysiske butikker der sælger kameraer og derfor kan det også være svært, at tage stilling til hvor man skal købe det.

Skal man udelukkende gå efter prisen eller er der andre faktorer man bør kigge efter? Det er ikke altid det kun er prisen du skal kigge efter, når du vil finde det bedste sted. Ofte er det letteste naturligvis at vælge en butik, hvis man gerne vil have sit kamera hurtigt, men det er langt fra altid det billigste. Det er som oftest på internettet du finder de bedste priser, når du skal handle varer.

Vi håber du kan bruge vores kamera test til noget, når du skal købe nyt kamera, uanset om det er i nær fremtid eller længere ude i fremtiden, at du skal have nyt kamera.

Desuden håber vi også du vil følge vores anbefalinger og købe et af de kameraer vi har anbefalet, hvis du vil have det absolut bedste kamera på markedet i øjeblikket. Find den bedste printer til at printe dine fantastiske billeder fra dit kamera. Læs vores printer test ved at klikke her.