Løbeur Test – Kæmpe løbeur test med 4 forskellige løbeure

Løbeur Test – Kæmpe løbeur test med 4 forskellige løbeure

ANNONCE - Produktudvælgelsen baseres på vores egne analyser og research, men kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Det er særdeles vigtigt, hvis man gerne vil præstere godt når man løber, at man har det helt rigtige udstyr. Her tænker vi specielt på et løbeur, da du kan presse dig selv meget mere, hvis du har det rette løbeur.

Vi har i længe gerne ville lave denne test og nu er den her endelig, hvor vi har testet ure fra blandt andet Garmin, Polar og Cogito. I alt har vi testet 4 forskellige slags løbeure, som vi mener er det bedste alternativ på markedet i øjeblikket.

Før du vælger et løbeur skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvad det er du gerne vil opnå med dit løbeur og hvad du har af mål til dit løb generelt. For der er stor forskel på løbeure, både når vi kigger på hvad de kan, men ligeledes også hvad det er de koster.

Det er jo ikke nødvendigvis sikkert, at et løbeur til 4.000 kroner er noget for dig, hvis det er du kun løber én gang i ugen. Der findes mange alternativer og vi har valgt, at inkludere dem alle i vores løbeur test lige herunder. Rigtig god læselyst og vi håber du finder det rigtige løbeur.


Garmin Forerunner 230

Vores klare testvinder må være Garmin Forerunner 230. Vi har haft nogle rigtigt gode løbeture med Garmin Forerunner 230 om håndleddet og den har kun hjulpet os med, at forbedre vores løb hele vejen igennem. Overall er Garmin Forerunner 230 et løbeur med slagkraft og stabilitet og samtidigt er det et løbeur, hvor der er en masse lækre funktioner som man kan prøve sig løs med.

Nogle af de mest gængse funktioner er:

  • Tilpasning af datafelter
  • Download af widget og apps
  • GLONAS-satellitter i uret så du kan tracke præcis hvor du er

Garmin Forerunner er det dyreste ur vi har valgt, at inkludere her i vores løbeur test, men det er langt fra det dyreste løbeur når man kigger på alle dem man kan købe. Vi har valgt dette ur som testvinder da de andre løbeure ikke er tilsvarende på præcision. Klar anbefaling herfra.

Specifikationer

  • Batterilevetid: Op til 16 timers træning
  • Pulsfunktion: Nej

Polar M400 med pulsbælte

Her er et løbeur til en rigtig god pris, som du kan være sikker på er stabil og holdbar til enhver slags løbetur. Uanset om du skal ud og løbe på landevej eller om du løber cross, eller om du løber i en by, så holder dette løbeur fra Polar dig på rette vej.

Løbeuret som hedder Polar M400, hvor der også tilhører et pulsbælte er et rigtig godt valg, hvis du vil have et billigere men stabilt løbeur med en masse spændende funktioner.

Udover Polar M400 har en masse spændende funktioner som eksempelvis Polar Flow, hvor du kan overføre data fra løbeuret via bluetooth til en computer eller anden enhed. Hvis du køber dette løbeur så får du automatisk også et pulsbælte med, som du kan bruge når du skal ud og løbe. Pulsbæltet er rigtig godt at have på, hvis du gerne vil presse dig selv til det yderste.

Specifikationer

  • Batterilevetid: Op til 12 timers træning
  • Pulsfunktion: Ja

Garmin Forerunner 25, Europe

Garmin Forerunner 25, Europe er egentligt et lignende ur, som vores testvinder Garmin Forerunner 230. Der er dog alligevel stor forskel på de to løbeure, da dette ur Garmin Forerunner 25 langt fra har ligeså mange funktioner, som testvinderen.

Desuden er Garmin Forerunner 25 også et meget billigere ur. Man kan godt regne med, at selvom der er en stor prisforskel så er det stadig et rigtig godt ur man køber. Vi vil klart anbefale dette ur til dig, der ikke har behov, for så mange funktioner når du skal ud at løbe.

Specifikationer

  • Batterilevetid: Op til 8 timers træning
  • Pulsfunktion: Ja

Garmin vívoactive® HR

Her er et løbeur, som du rent faktisk også kan bruge til hverdag. Garmin Vivoactive HR er et såkaldt smartwatch og vi har med denne model, som det eneste smartwatch valgt, at inkludere den i vores løbeurs test. Normalt er smartwatches mere skrøbelige end et almindeligt løbeur, og derfor vil vi normalt ikke anbefale et smartwatch som løbeur.

Garmin Vivoactive HR er bare et noget mere robust ur og du vil sagtens kunne bruge det som løbeur. Fordelen ved Garmin Vivoactive HR er, at du blandt andet kan downloade apps ned på uret og bruge eksempelvis Endomondo herpå.

Derfor er det her et rigtig godt løbeur til dig der er på udkig efter et ur, der også kan bruges i hverdagen som eksempelvis skridttæller eller lignende.

Specifikationer

  • Batterilevetid: Op til 7 dages brug
  • Pulsfunktion: Ja

Guide til valg af løbeur

Der er rigtig mange ting man skal tage stilling til, når man skal finde det helt rette løbeur, så man får det mest optimale ud af sine løbeture. Herunder har vi lavet en kort guide til dig, hvis du gerne vil finde det perfekte løbeur, som passer perfekt til dig.

Vi har taget et kig på nogle af de ting, som vi anser for de vigtigste parametre når du skal vælge et nyt løbeur, som eksempelvis batterilevetid, design, display og funktioner i løbeuret.

Levetid for batteri i løbeuret

Hvis du løber rigtig meget kan det godt være træls, at skulle gå og oplade dit løbeur hele tiden. Der er nogle løbeure, hvor der er meget kort levetid på og det anbefaler vi dig til, at være opmærksom på.

Alle de løbeure vi har inkluderet her i vores løbeur test har vi dog været opmærksom på dette for dig i forvejen, så du er sikker på alle de løbeure, vi har med i vores test, har en lang batterilevetid.

Design, rem og display

For mange er det også vigtigt, at se godt ud når man er ude og løbe en tur. Det er der også rig mulighed for med de løbeure vi har valgt til denne test. For andre er det vigtigste ved et løbeur derimod, at selve løbeuret er let at betjene på eksempelvis displayet.

På langt de fleste løbeure er det faktisk muligt, at man selv kan indstille, hvordan displayet skal se ud præcis, som du gerne vil have det.

Løbeur funktioner

Nogle løbeure har rigtig mange funktioner og for nogle kan det godt være svært, at skulle finde rundt i, hvis det løbeur man har købt ikke er særlig let at navigere rundt i.

Eftersom der er mange funktioner på nogle af de dyre løbeure skal du selvfølgelig tage stilling til om det overhovedet er nødvendigt for dig så mange funktioner og hvilke funktioner der rent faktisk er nødvendigt for dig. Derfor har vi lavet en lille liste herunder med nogle eksempler på nogle funktioner, som er i de fleste løbeure.

  • GPS funktion i løbeuret
  • Pulsmåler
  • Oversigt over kalorieforbrænding
  • Stopur
  • Datovisning
  • Vandtæt funktion

Løbeur med eller uden GPS?

Det er klart at der er stor forskel på, hvad det er for et behov man har når man skal have et løbeur. Nogle vil gerne have GPS i deres løbeur, så de kan tracke præcis, hvor det er de har været og hvor lang løbeturen har været.

Rigtig mange producenter af løbeure har valgt, at lave deres eget tracking system lidt lignende danske Endomondo, så man slipper for at have sin telefon med, hver gang man er ude og løbe.

Når du kigger på løbeur skal du blot tænke på, at der ikke er særlig stor forskel på et løbeur med GPS eller uden GPS rent prismæssigt. Så hvorfor ikke investere de 500 kroner mere i et løbeur, hvor der alligevel er GPS i?

Hvis du tilgengæld ikke har behov for en GPS i dit løbeur kan du også vælge, at spare de cirka 400-500 kroner som en GPS normalt koster. Uanset hvad du vælger synes vi her på redaktionen, at løbeturen bare bliver en smule sjovere når man kan tracke sine løbeture med en GPS og kan se tilbage på, hvor hurtigt man har klaret ens sædvanlige løberuter.

Kan man reducere strømforbruget på ens løbeur?

Ja, der er faktisk flere måder, hvorpå du kan reducere forbruget af strøm på dit løbeur. Herunder har vi lavet en lille liste med punkter, som du kan gå i gang med, hvis du gerne vil reducere strømforbruget på løbeuret:

  • Når du ikke bruger din GPS, så slå den fra. Det vil spare dig for meget strøm.
  • Opdater med nyeste software hele tiden.
  • Slå baggrundsbelysning fra på dit løbeur.
  • Slå notifikationer fra på dit løbeur og andre baggrundslyde.

Hvis du følger ovenstående 4 råd så vil du uden tvivl reducere forbruget af strøm på dit løbeur. Find også de bedste løbesko til din løbetur lige her ved, at læse vores løbesko test på dette link.